Chessie top + Kristy rok = a match made in heaven

Hoe het geschiedde dat ik aan dit duo begon? Uit noodzaak.
Ik had een stapeltje mooi stofjes gescoord op Black Friday bij Mon Depot! Wat een zalige actie! Heb me toch wat proberen in te houden door er eerst een nachtje over te slapen, waardoor ik dan toch nog wat ontgoocheld was toen ik een paar stofjes aan mijn neus had zien voorbij gaan. Maar een mens moet het nog kunnen maken ook hé ;-)
Goed, ik was zo content met mijn stapeltje stoffen. Daarvoor ga ik even in de zetel zitten om te genieten van mijn nieuwste aanwinsten. En toen bleek één van mijn lapjes wel heel klein ... een halve meter ... Blijkbaar niet echt alert geweest bij het bestellen, want ik dacht dat ik het drievoud had besteld.
Bon, dat kan een mens overkomen hé, allez, of dat kan mij toch overkomen ...
Geen nood, dacht ik. Problemen zijn er om opgelost te worden. Een sweater, zoals die in mijn hoofd zat, zou het dus duidelijk niet worden. Misschien dan maar een rokje voor de oudste? Want ze blijft nog steeds over het 'klokrokje' praten. Je snapt wel dat dat er ook niet in zat.
Tijdens het bladeren in mijn boekjes zag ik plots de Kristy rok in LMV. Zou dat ook lukken voor een twaalfjarige ??? Wie niet waagt, niet wint hé.


Dus begon ik te tekenen. Een voorpand, een achterpand ... om vast te stellen dat deze precies hetzelfde zijn ... dus neen, ik zou niet ook nog eens het voorpand 'voering' en achterpand 'voering' overtekenen. Ik begrijp eigenlijk niet waarom LMV vier keer hetzelfde patroondeel op de raderbladen zet ...


Zo weinig werk heb ik nog maar zelden gehad. De lengte klopte precies met mijn lapje stof, de schaar ging enkel langs de zijnaden. Een maatje 30 is precies wat onze oudste nodig heeft. Zalig gevoel om dit te weten!


Zalig ook om in no time een rokje in handen te hebben waar je dochter nog eens heel content mee is en ziet dat ze daar mee staat. (Dit laatste af te leiden aan de poses die ze inneemt voor de spiegel ;-) !)
En dan denkt de praktische moeder: 'Wordt dit weer een shoppingnamiddag om een bijpassend bovenstuk te vinden. Of kan ik dat hier snel even oplossen?'

Dat laatste dus, snel en goedkoop. Na wat gepuzzel haalde ik nog net een Chessie top uit een restje van mijn Lewis sweater. Ok, ik beken, ik volgde niet helemaal de regels van de kunst. De ene mouw werd op zijn kop uit de lap gehaald. En neen, bij deze stof is dat echt niet te zien!
Ook hier weer een maatje 30, wel 5 cm verlengd. Het schoolreglement ken ik namelijk nogal goed ;-)
Een heel nieuwe look! Die wordt zeker nog eens overgedaan.


Ik kreeg er blijkbaar niet genoeg van. Maar dat is vooral te wijten aan de perfect gesneden lappen die ik altijd krijg van Mon Depot. Dat verdient echt een pluim! Was het lapje niet zo kaarsrecht gesneden, dan zou ik met het restje niets meer kunnen aanvangen. Ik haalde er nog een iets smaller Kristy rokje uit, in de korte versie. En zo is ook de 8-jarige dochter tevreden. 'Nu ben ik precies een echte juffrouw' en dat is haar hele wereldje in één woord gevat, een juffrouwtje wil ze zijn!Niet te geloven dat deze foto's in december zijn genomen hé!

Reacties

 1. Amai, twee rokjes uit een lapje van een halve meter. Ze zien er content uit, die dochters van jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh, die rokjes.. daar ben ik echt fan van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie dochters,toffe rokjes en die top is ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aha, hier is de buit van de Black Friday. Kei leuk. Soms komen uit die gedwongen creatieve oplossingen de beste ideeën.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super zeg, twee blije dochters met een half metertje stof! Ziet er een leuk patroontje uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nice! Ik ben zò fan van die stof hè, het was de 1ste die ik uitkoos voor mijn collectie. Volgende week blog ik er ook nog eens over. En de Kristy-rok maakte ik vorige week: toppatroontje hè, zooooo snel klaar! De Chessie-top zal ook nog gemaakt worden, zeker nu ik jouw versie hier zie. Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal tiener en puberproef! Love it.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Knap! Ben helemaal fan! Die oudste dochter van jou wordt een echte dame!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En zo heb je er echt al twee dametjes bij in huis !

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts