1 van de 200 jurken!

Het naaiboek voor onder de kerstboom als je eens aan selfish sewing wil doen, is er! 200 jurken van Evelien Cabie. Ik leerde Evelien vorig jaar kennen als een zeer genereuze dame, maar ondertussen ontdekte ik dat ze nog veel meer kwaliteiten in petto heeft. Ik stond dan ook te springen om naar de booklaunch van haar eerste naaiboek te gaan.
Het werd voor mij een beetje een avondje speed-daten ... wist niet dat ik dat zo leuk zou vinden! Evelien deed me opnieuw de goesting krijgen om jurkjes te naaien, veel jurkjes (als ik mijn laatste gescoorde stofjes bekijk). En geloof het of niet, deze winter heb ik nog nooit zoveel jurkjes gedragen. Misschien heeft het ook wel iets te maken met de warme temperaturen, maar bon, ik draag ze toch hé!


Ik had het dus over de 200 jurken. Dat moet zowat hetzelfde zijn als een kind dat iets mag kiezen uit een Sintboekje. Mijn hartje gaat echt sneller slaan als ik naar de overzichtstekeningetjes kijk! Ik ging dit keer voor Aiko Tikyrime. (Wat zou er eigenlijk gebeuren als ik die naam zou googelen ???)
Maar dat besliste ik pas nadat ik de stijlgids eens goed doorgenomen had. Want het boek begint met een beschrijving wat bij welk type goed staat, zowel naar model als naar kleuren.


De dag na de booklaunch begon ik eraan. Ik nam een effen stofje uit mijn voorraad. Want ik zag het aanvankelijk een beetje als een proefjurk. De kleine veranderingen die ik onderweg nog deed, paste ik ook steeds vlijtig aan op mijn patroon. Ah ja, want dit wordt ongetwijfeld niet mijn enige van de 200 jurken.
Blijkbaar al wat last van de zwaartekracht, want bepaalde neepjes gingen al 1,5 cm naar beneden ra ra ;-), aanvankelijk wat minder taille, maar het patroon was me vergevingsgezind, want dat mocht ik nadien terug wegnemen. En ik had nu eens zin in een korte jurk, gewoon eentje waar je ook nog makkelijk mee op de fiets springt. Dus knipte ik het rokgedeelte zeker 10 cm korter.
Alles zit als gegoten. Misschien toch één probleempje dat ik eens met de naaijuf moet bespreken, de V-hals heeft de neiging om wat naar boven te kruipen. Hoe zou dat komen?


Alles ging vlot, de rits zat er perfect in (beter had ik het waarschijnlijk nog nooit gekund) ... toen deze bij één van de laatste pasbeurten gewoon beslist om stuk te gaan. Grrrrr ...


En toen werd er nog even gewacht op 'de ideale omstandigheden' om in beeld te brengen. Tada, mijn goedkoopste jurk allertijden (op deze na). Het jurkje werd dit keer een koopje. Het stofje kocht ik aan  € 2/m op één of ander stoffenspektakel (reken dan niet dat ik uit de lap al een broek maakte die ongedragen werd doorgeschoven naar de kringloopwinkel), gratis gouden details en tja, twee blinde ritsen.


De gouden details knipte ik uit gordijnstalen die ik ooit kreeg in de verfwinkel. Misschien wat belachelijk, maar ik had (en heb) daar zoveel ideeën mee dat ik er jaren niet durfde in te knippen. Ik mag me nog een paar keer laten gaan, want ik heb de grootste stukken nog over!

En ondertussen heb ik alweer een ander boek in gedachten om onder de kerstboom te vinden ...Reacties

 1. Leuk! Die kleur staat je ook heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk hoofdzakelijk een 'winter'type te zijn volgens wat ik uit het boek leerde, en dan zat 'cognac' erbij. Er kan dus iets van kloppen!

   Verwijderen
 2. Deze is heel mooi. Fan van dit model. Wel gek dat het zo omhoog kruipt. Ben benieuwd of iemand daarop het antwoord weet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Staat je prachtig! Echt heel mooi!
  Ik wil graag hetzelfde boek onder de Kerstboom...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi,staat je goed, ik ben nog niet zo ver dat il e ht begonnen ben helaas..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig, heel mooi van kleur.
  Zit als gegoten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooie kleur, en een tof kraagje! Leuk gemaakt, deze jurk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moet dringend eens wat tijd kopen om met dat boek aan de slag te gaan. De jurk zit je als gegoten en laat ons weten hoe het omhoogkruipprobleem opgelost kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amai zeg, mooi hoor! Staat jou prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh whaauw, een van de mooiste die ik al zag! En wat doet het me plezier, deze post van jou <3 <3

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts