A glory on New Years Eve and a giveaway!Fibre Mood nummer 7 is een schot in de roos. Ik zag een heel tof Frida-jasje, een seventies-geïnspireerde jurk Emilia en ook het Glory-bloesje kon mijn hartje bekoren.


Ik ging het eerst aan de slag met de Emilia-jurk. Maar de Glory bleef op mijn verlanglijstje ... en kwam steeds hoger te staan bij het zien van de vele mooie versies. Het viel me op hoe je een hele chique tot zelfs eerder sportieve versie kan maken naargelang de stofkeuze.

Voor mijn Glory viel mijn oog op een bordeaux-kleurig, licht glanzend stofje. De toon was gezet, het zou een feestelijke Glory worden. Hoewel niets me tegenhoudt om dit op een doordeweekse dag te dragen!

Ik heb een voorliefde voor dit soort knopen ... 'Dit soort', jawel, ik ging eens zoeken naar de juiste naam, maar vond niet meer dan 'Er zijn vele knopen, die geen gaatjes door en door hebben, maar die een steeltje van zichzelf bezitten, waardoor ze kunnen worden aangezet.'
Enig idee van de juiste naam? Zeer benieuwd :-) !

Ik koos dus 'dit soort knoop' in goudkleur!Over de kraag zijn er verschillende meningen. Sommige naaisters bleken de kraag te hoog te vinden, de ene gewoon qua looks, de andere qua draagcomfort.

Zelf hou ik wel van hoge kragen en besloot toch de gewone hoogte te knippen. Ik liet aanvankelijk de versteviging achterwege omdat mijn stof heel licht elastisch is, maar dat bleek geen goed idee. De kraag zakte in elkaar ... en ondertussen besloot ik zelfs de omtrek naar boven toe nog iets te versmallen zodat de kraag mooi aansluit langs te hals. Geen ongemakken voor mij :-) .

Ik heb nog iets op te biechten ... Ik skipte de 6 knopen aan de mouwen inclusief mouwsplit, knoopsgaten ... De polsboorden geraken makkelijk over mijn handen en 6 gouden knopen (2 keer 3 hé) aan de polsboorden, dat zag ik in mijn ogen niet goed komen!

Ok, je mag me ook gewoon een luie naaisters noemen. Kies maar wat je wil 😂!
Noot aan mezelf: bij een volgende Glory zou ik de mouwen 2 cm verlengen.
En nu komt nog wat feestelijk nieuws! Ik mag een Glory-patroon weggeven! Ook zin om een Glory-top te maken voor jezelf, je dochter, je mama of vriendin? Laat dan een reactie hieronder na voor maandag 30 december 20 u!

Wil je graag je winstkansen verhogen? Neem dan ook deel op mijn instagram-account, want ook daar geef ik een PDF-patroon cadeau!

Reacties

 1. Zoek het niet te ver... dit heet gewoon 'knoop op steel'...
  F. MORGA

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo Saai... We zullen eens moeten een leuk woord lanceren 😁

   Verwijderen
 2. Ik doe niet mee aan de wedstrijd, ik wou gewoon even zeggen hoe goed je er mee staat! Ik zou zelf de knopen op de polsen wel zetten, maar misschien niet zo groot. Glory staat alleszins op mijn lijste

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts