I want to be a part of it, New York, New York

New York...New York
I want to wake up, in a city that never sleeps
And find I'm a number one, top of the list
King of the hill, A number one....


Oei nee, verkeerde plaats. Leonie dweept met Parijs ... Ze is er nog nooit geweest, maar heeft haar hart al helemaal verkocht aan Parijs. Even sprong haar hartje op bij het zien van een paneelstofje met de skyline van ... ja, New York dus.

Maar dat kon haar niet deren. Ze vond dit stofje zo mooi en vroeg dan ook heel overtuigd of ik 'please' een jurkje uit het stofje voor haar zou maken. Dat er ook nog eens een afbeelding uit de Knipmode bij het paneel hing, kon haar alleen maar meer overtuigen.

Tja, wat kan een naaiende mama zich nog meer wensen. Ik ging natuurlijk (zonder enige weerstand) overstag.


Het jurkje maken ging niet helemaal zonder slag of stoot. Als je denkt dat een 12-jarige met de lengte van een kleinere dame dan ook in de kleinste damesmaat, zijnde 34 past, dan heb je het mis. Ik heb er enkele trukken van de foor moet bijhalen om het bovenlijfje op maat te maken. Benieuwd naar die trukken?
Ik leg middenvoor van voor-en achterpand 1 cm voorbij de stofvouw.
Uiteindelijk moest ik ook ter hoogte van de armsgaten het patroon 1 cm (in totaal dus 2 cm) dubbel vouwen (over de hele breedte) om de borstneepjes enigzins op de juiste hoogte te krijgen. Tweede truuk?
Tja, ik laat me elke keer weer vangen door de hoeveelheid stof die nodig is bij deze rokken met diepe plooien. En als het dan ook nog eens om een paneel gaat, heb je natuurlijk nog minder uitwijkmogelijkheden. Ik had dus maar één paneeltje en deed het met wat ik had. Doordat de rok nog niet zo lang moet zijn, kon ik nog een beetje 'geschrankt' leggen. En ook hier kon ik wat schuiven met middenvoor en middenachter.Derde truuk?
Pas toen we de Knipmode thuis hadden, zagen we dat de jurk een heel feestelijk rugdecolleté heeft. Heel mooi, maar toch niet zo praktisch als je het jurkje ook naar school wil dragen. We kozen voor een kleinere versie. Dat deed ik al meer en vind dit telkens een mooi detail voor tienermeisjes :-)Ze straalt in haar nieuwe jurk. Wat kan een moeder meer wensen ... Ik moest me nog uit de naad werken (ha ha) om het af te krijgen voor kerstavond. Ik haalde de deadline voor mijn jurk niet, maar geen nood, er komen nog heel wat feestelijke gelegenheden aan!

Zonsopgang of zonsondergang? Maakt niet uit, ik ben daar echt gefascineerd door. Puur genieten.

De decemberzon blijkt ook wel pittig!

Reacties

 1. PRACHTIG! Love New York! Love the dress! Had deze ook gezien in het boekje maar helaas zijn mijn meisjes er nog te klein voor. Als ik jouw laatste creaties zie, zou ik al bijna wensen dat ze tieners waren...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, maar dat komt sneller dan je denkt hoor! Geniet nu nog maar van de vele keuze aan mooie patroontjes (die vaak stoppen bij 140, waar mijn jongste nu nog net mee weg komt :( !)

   Verwijderen
 2. Ik heb hier ook een NY lover, 11 is ze en wil daar perse naartoe... waar vond je dat stofje, via de knipmode?
  Jouw exemplaar is geweldig mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ik wilde nog wel een link plaatsen, maar toen zag ik dat het stofje uitverkocht is (http://www.stoffenbestellen.nl/contents/nl/d89_Stoffen_in_Knip_Mode.html). Ik kocht het op het stoffenspektakel, het kraam met heel veel stoffen met fotoprints!

   Verwijderen
 3. Super mooi!Ik zou zelf wel zo'n jurk met New York print willen hebben maar dan zal ik het zelf moeten naaien vermoed ik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Jurk èn dochter. Kleine meisjes.... slik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gij komt daar zo goed mee weg, met dat naaien voor tieners! Zalig mooie jurk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh oh oh, wat vind ik dit moooooooooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts