Relax, it's Christmas !

Onze eerste kerstfeestje zit er al op. Nee, we zijn de tel niet kwijt (hoewel dat goed zou kunnen zoals de dagen hier van het één in het ander rollen). We vierden al kerst onder ons 5. Dat doen we elk jaar in de kerstvakantie, het kan ook oudjaar zijn. Maakt niet uit ... 


De dagen voordien heerste hier een gezellige spanning. We trokken naampjes en elk van ons moest een cadeautje maken (knutselen). De kids, die legden duidelijk de lat hoog. Zaterdag zaten ze bijna de hele dag op hun kamer. De deuren werden goed dichtgetrokken, alarminstallaties werden voorzien, waarschuwingsborden aan de deur, ... er heerste een grote bedrijvigheid en ook een beetje spanning. De jongste is daar nogal gevoelig aan. Haar werkjes werden nooit zo mooi als ze het eigenlijk zou willen. Dus trokken we ons even met z'n tweetjes terug op haar kamer om nog een beetje verder te werken.
Maandag werd het één en ander achter gesloten deuren ingeoefend, werd tafelversiering gemaakt en werd er geëxperimenteerd met feestkapsels ... Leve Pinterest, de grootste bron van inspiratie voor ons!

Iedereen liet zich van zijn beste kant zien en ja, wat maak ik dan ... iets met de naaimachine hé ;-)
Het mocht wel eens iets anders zijn en na wat twijfelen, begon ik aan dit relaxkussen

En het blijkt een aanrader! Snel klaar, ideaal als restjesverwerking en oh zo zalig om op te liggen ... door jong en oud. 


Ondertussen ook nog de kids wat entertainen? Wel, deze sokkenpoes werd hier met heel veel overtuiging genaaid. We doen het meeste naaiwerk met de hand en dat is al een ideaal werkje voor een achtjarige (op en neer, op een neer ...), dan keren en vullen en af en toe een beetje helpen. Misschien een idee om de kinderen nog een doel te geven, zo'n poesje is ook een heel leuk cadeautje!


Wat zijn jullie favoriete Pinterest-vondsten? Het relaxkussen lijkt me ook een ideaal mannencadeau. Altijd moeilijk hé, die laatste doelgroep. Wat geef jij aan een man? 


En ondertussen genieten wij hier nog even verder. Zeker van de vele mooie zonsondergangen in deze donkere dagen!

Fijne kerst voor ieder van jullie!Reacties

 1. Oh, ik voel helemaal mee met de kerstspanning! Die gesloten deuren en waarschuwingsborden hingen hier ook, de jaren voordat 'den blok' zijn intrede deed in onze kerstvakantie. Ik word alweer blij van de herinnering :) En ook een beetje nieuwsgierig wat de andere creaties waren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de andere pakjes zou ik ook eens moeten fotograferen, alleen al maar voor de herinnering aan later. Leuk dat jullie dat ook deden!
   Ik wens je veel courage in je blok. Hopelijk veel goede dagen voor jou de volgende weken!

   Verwijderen
 2. Hoe gezellig! En die zelfmaakcadeautjes zijn echt de max!
  Voor manlief zal ik een eerste zelfgemaakt cadeau van onder de naaimachine laten rollen - een chess sweater - maar zal me moeten haasten om het tijdig af te krijgen ;-). Het wordt ongetwijfeld een nieuwjaars- i.p.v. kerstcadeautje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, ik denk dat je wel weet wat mijn wederhelft met naaisgewijs vroeg voor zijn kerst ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts