Een tikkeltje duivelsgek

Ik weet niet wat het is, maar sinds zaterdag ben ik plots toch een beetje Duivelsgek! En weten dat ik al weken zeg dat het één en al 'commerce' is. Alles om die klant te overtuigen net dat ietsje meer uit te geven dan hij eigenlijk van plan was.
Maar nu het allemaal bezig is ... en de kinderen er toch ook zo nu en dan over praten ... doe ik toch ook graag een beetje mee.
Leonie kwam gisterenavond thuis met de mededeling dat ze met de klas hadden afgesproken vandaag rode duivels kleren aan te trekken. Rode duivels-kleren = Belgenkleren, dat is dus leuk hé, wij Belgen die dan toch een gemeenschappelijk doel gevonden hebben! Alleen jammer dat wij niet zo'n geluk hebben met de kleuren van onze vlag. Zwart, geel en rood vind ik niet echt mooi matchen.Eén groot probleem dook wel op. Wij hebben heel weinig vestimentair zwart!
Voor Matteo flockte ik nog snel het logo van de Duivels. Tof logo trouwens! Lucia kreeg een zwarte bloem in het haar.


Hoe dan ook, toi toi toi Rode Duivels! Tussen het verbeteren door zal ik ook wel af en toe jullie match volgen vanavond.
Sinds zaterdag dus, op de valreep een knikkerzakje voor het jarige vriendje van de zoon. De stofjes lagen al klaar, rood met robots. Het rood werd eerst geknipt en toen dacht ik plots dat ik er een Belgenzakje van moest maken. Alleen bleek ik geen geschikt lapje zwarte stof liggen hebben (en dat wist ik niet van mezelf, dat ik blijkbaar niet zo voor zwart ben, toch niet voor mezelf en blijkbaar ook niet voor de kids).

Reacties

 1. Tot nu toe kon ik er voornamelijk aan ontkomen ... aan gans die duivelsgekte. Maar ik ben dan ook een complete voetballeek !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan mezelf er echt niet in thuis vinden in die voetbal gekte, ik zal dan maar wat blij zijn als het voorbij is. Gelukkig is manlief dan ook geen voetbalsupporter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk! hier hangt de vlag ôp en staan de snacks en drank al klaar ... voor de vent vooral :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier zijn de kindjes gelukkig nog te klein om volledig mee te gaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijne man is echt voetbal gek of om het beter te zeggen sportgek.Normaal doen de kinderen en ik zelf daar niet aan mee maar gisteren hebben we toch de match gevolgd in onze zetel terwijl mijne man op het werk op een groot scherm aan het volgen was.Raar dat we er toch in mee gaan,hé!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts