Beslist

Er viel laat op de avond een beslissing! Of eerder ik zag het licht. Het voorpand en achterpand van dit jurkje werden al geknipt in de paasvakantie. Alleen had dit stofje enkele problemen die moesten overwonnen worden... en het duurde dus even voor ik het 'eureka'gevoel tegenkwam!

Leonie gaat maar al te graag mee met mama naar het stoffenspektakel. Ze kan er van genieten om rond te neuzen en mee te helpen beslissen. En af en toe kiest ze zelf een stofje. Toen ze dit stofje in handen kreeg, wist ze meteen dat ze het wilde. De fotoprint was helemaal haar ding. Mooi, dat vond ik ook, maar anderzijds wel een flutstofje (= een veredelde voeringstof ;-)  !). De lap van € 5 telde 4 rechthoeken met dezelfde foto en rondom een boord zwart.


Ik knipte het voorpand en achterpand volgens een heel eenvoudig A-lijntje uit een Ottobre. De hoogte van de fotoprint was nogal nipt. Ik knipt een strook zwart mee aan de schoudernaden. Maar eens geknipt besefte ik dat ik het niet zo mooi zou vinden dat er aan die schouders een stuk zwart zou zijn. Een claudinekraagje om dit te bedekken? Ok, maar met dit flutstofje zou dit een hels werkje worden... En toen bleef het liggen.

Waar wat nerveusheid al niet goed voor is. Ik neusde wat in mijn stoffenvoorraad, bladere door enkele boekjes, keek nog wat rond op mijn pinterestpagina en vond toen dit ...
Ik had zelfs het geluk het denkwerk aan mij voorbij te laten gaan, want de juiste knipmode van het truitje had ik liggen! Joepie!Of had ik beter zwarte driehoekjes geknipt?

De zwarte driehoeken die aan de zijkant komen piepen, liet ik zo. Goed om weten, geen rits, geen knopen, ze raakt er zo in ... maar niet weer uit ... maar daar heeft ze in huis 8 helpende handen voor en buitenshuis een vriendin, zo zegt ze zelf! Ze is er heel tevreden over!


Reacties

 1. Goeie zet! Zie eens hoe ze straalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi opgelost! En als de dochter blij is dan is de mama dat ook, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel sjiek geworden! Roze hoekjes zijn mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi jurkje! Ik vind de roze driehoekjes aan de schouders heel geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. LOL voor 'ze geraakt er zo in, maar niet weer uit !' .... en uit ervaring weten we toch allemaal dat dat uiteindelijk wel lukt als het moet he ;-) Je hebt dat toch maar schitterend opgelost !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze heeft smaak, die dochter van je. Tis heel mooi geworden. Mooi opgelost met stukjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi! Die extra stukjes heb ik ook al eens toegepast bij de outfit voor Driekoningen van mijn kapoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het mag dan wel flutstof zijn, het resultaat mag er zeker zijn!
  Ik vind niet dat die stukjes zwart moesten, het is net zo fleurig met die roze. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk om te zien dat mijn grijze shirt je inspiratie heeft gegeven! Erg mooi met die roze driehoekjes, een leuk vrolijk detail op deze manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo mooi! 't Zal wel zijn dat ze voor deze stof viel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Amai zo mooi en heel mooi stofje.Je dochter heeft smaak

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts