Hello summer!

Daar is de zomer! En ik ben er klaar voor. Ik kijk uit naar zonnige dagen en warme avonden.
Om mijn wens een beetje kracht bij te zetten, maakte ik een zomers jurkje voor alle doeleinden. En goed nieuws, het mag zeker toegevoegd worden aan mijn easy-peasy-reeks!
Een feestje?Hoewel, de kans is groter dat je mij zo aantreft ...

 
En ja hoor, af en toe eens zo! 


Het moge duidelijk zijn, het is het stofje dat het werk doet. Ik stak meer tijd in het bedenken wat ik met de lap zou doen, dan er werd genaaid. Of ik de sierboord al dan niet in de taille zou verwerken. Dan hou je die lap meerdere keren voor je, tot plots iemand zegt, waarom niet de boord bovenaan en onderaan! Of toch weer in de taille? Nee, bovenaan en onderaan.


Ik vond een topje in de Burda 06/2012, dat ik verlengde tot een kleedje.  Wijder in de taille, ideaal dus voor heel warme dagen. En enkel een belegje bovenaan, geen voering!In de stof zat eigenlijk ook nog een tweede sierboord met strepen. Deze gebruikte ik voor de bandjes! Het rugpand knipte ik ondersteboven op de stof zodat het motief op de zijnaden 'doorloopt'. Kleuren in de ene naad, wit in de andere naad.


De blauwe plekken zijn een signaal van mijn zeer goede engelbewaarder! Vorige week werd ik van mijn fiets gereden door een verstrooide chauffeur ... Ik had echt wel geluk, het is een cliché, maar het was zo snel gebeurd!

En nu ga ik van het zonnetje genieten, ik kan duidelijk nog wat kleur gebruiken!

Stof: Verkempinck in Oostende

Reacties

 1. Het staat je heel mooi, daar ga je veel plezier van hebben. En ik kan daar goed inkomen dat wikken en wegen wat je nu eigelijk met het stofje gaat doen en hoe de tekening dan moet komen, maar het is geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij wordt echt al een heus fotomodel ! En mooi verpakt fotomodel !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi. Laat het mooie weer maar komen. Ik maakte ook mijn zomerjurk af, alleen leek het hier vandaag wel herfst ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Lekker zomers en het stofje is prachtig! Ik denk dat dit kleedje vaak uit de kast zal komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is er eentje die veel zal gedragen worden denk ik. Ziet er heel comfortabel uit.
  Gelukkig kwam je er met enkele blauwe plekken vanaf. Mij hebben ze in oktober ook van de baan gereden met mijn fiets met een paar nietjes in mijn hoofd tot gevolg. Sindsdien draag ik een fietshelm. Geen zicht maar ja....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai heel erg mooie stofje.Ik ga toch eens naar die winkel moeten gaan kijken want ik hoor daar zoveel goeds van. Gelukkig heb je niks gebroken en kom je er van af met blauwe plekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk zomers stofje en heel geslaagd kleedje! Het staat je supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi! Zou het ook direct kunnen aantrekken! Echt leuke kleuren en tof patroon! Het staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Daar moet inderdaad wat denkwerk aan voorafgegaan zijn, hoe je die print het beste tot zijn recht kon laten komen. Maar het is perfect zo! Ik denk dat we eens een blogreeks 'easy peasy' op poten moeten zetten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He, dat lijkt me een goed idee! Daar moeten we eens over nadenken ...

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts