Nog 1 keer slapen

Het is hier wat stiller dan anders. Twee in plaats van drie, dat blijkt toch wel een verschil. Matteo is er nog eens op uit voor 3 dagen. Nog eens, want twee weken geleden ging hij al op weekend met de chiro. Naar deze uitstap keek hij al lang uit: de zeeklas van het tweede leerjaar.
In het hoekenwerk werkten ze al maanden aan hun eigen zeeklaspopje dat hen dan mag vergezellen op de uitstap. Een popje waar ze heel wat werk insteken tijdens het hoekenwerk! Een werkje waar ze heel trots op zijn. Wat mij vooral gelukkig maakt: een goede oefening met naald en draad. Ik herinner me nog zo goed de naailes in de lagere school. Iedere dinsdag en donderdag werd de dag afgesloten met naaien (kruisjessteek, stokjessteek, ...), haken (eerst vingerhaken, later met een haakpen een hele bol wol haken en lapjes haken) en breien (wat was ik er trots op dat ik in het vijfde en zesde leerjaar de 'gevallen steken' van de klasgenoten mocht ophalen ;) ! ).
Ik mag dus niet klagen, onze kinderen krijgen nog wat naaivaardigheden bijgebracht zoals ik ook al eens eerder schreef! Onze oudste dochter kan toch al een knoop aannaaien.

Net echt, met een slaapzak.
Matteo mocht het popje thuis nog wat verder pimpen, hij kreeg nog een ketting, zeemansjasje en een kapitein op het shirt (net zoals de zijne)!

Nog één keer slapen en dan komt hij terug!
Reacties

 1. Amai en ik dacht dat ik een straffe was met mijn gasten van het vierde...wat deze juf of meester klaarspeelt met die mannekes van het tweede is veeeeeeel straffer, zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. knap ventje zeg!!!
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo leuk ... hebben de kinderen dat echt helemaal zelf gemaakt ? Super gewoon !

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts