Award

De awards zijn weer in het land! Ook mijn blog werd gekozen door 'inspireepargeorgette'! Ga zeker eens kijken hoe zij de droomkoffer voor haar nichtje samenstelde! Het meisje heeft wel heel veel geluk met zo'n meter!

Bedankt om mij een award uit te rijken! Ben je benieuwd naar wat feiten over mezelf? 


11 facts :
Bouwjaar '76,
trotse moeder van 3,
vrouw van de ideale man,
geboren en getogen in Zuid-West-Vlaanderen,
babbelkous,
rationeel,
fan van de franse taal, en al zeker van het betere franse lied,
altijd bezig (en dan vooral in mijn hoofd!),
gebeten door de naaimicrobe ,
maar hou ook van de stilte als ik alleen ben!


Cindy stelde me ook enkele vragen:

1. Hoe en wanneer ben je begonnen met naaien? 
Als dochter van een 'regentes naaien' bracht ik als kind al uren door achter de naaimachine. Alleen had mijn moeder in die tijd weinig tijd om naast me te zitten en bleven mijn kunsten beperkt tot lapjes dicht stikken tot portemonneetjes (met veel verbeelding). Als twaalfjarige kreeg ik mijn moeder zover me te helpen bij een eerst echt project: een bloesje! 
Ik bleef een creatief bijtje maar had het van mezelf niet door, er werd de jaren nadien nog geborduurd, gebreid, gehaakt, ... Uiteindelijk besefte ik bij de geboorde van onze jongste dat ik ook iets voor mezelf wilde. Ik volgde mijn eerste naailes in september 2007!

2. Welke blogger vind je inspirerend?
Daar kan ik natuurlijk niet één antwoord op geven! Ik volg sinds een viertal jaar heel wat naaiblogs en mijn inspiratie is sindsdien alleen maar exponentieel toegenomen. 
Ik laat me graag inspireren door 'emma en mona', jo chapeau, @ yane, by eva maria, mina dotter, spiegelstiksels, ... omdat ik daar heel wat inspiratie kan oppikken voor ons 'jong' volkje!
Maar waar ik ook erg benieuwd naar ben is maaksels voor onszelf, kijk maar eens bij les mademoiselles, with love by eva, groovybaby ... Jammergenoeg is dit lijstje een stuk korter. Lees er nog maar eens mijn oproep in mijn vorige post op na :-) 
3. Wat is je lievelingsgerecht?
Wij zijn hier thuis eigenlijk alleseters. Zowel de man, de kids als ikzelf houden van eten. Weinig wat ons niet kan bekoren ...
Voor paëlla en lasagna gaat mijn hartje nog iets sneller slaan!
4. Wat is je leukste herinnering?
Ja, ook hier kan ik niet één herinnering oproepen ... De periode toen ik 16 was en de wereld plots zoveel groter werd ... toen ik mijn man leerde kennen en zweefde op wolkjes ... de roze babyperiodes (wij hadden makkelijke baby's en konden alleen maar genieten)! ... maar natuurlijk ook de momenten dat ik het gevoel heb dat mijn naaisels wel eens iets moois kunnen opleveren ...
5. In welke (web)shop koop je de leukste stofjes?
Mijn standaardwinkel is 'In den Beer' in Harelbeke, ik vind het er zalig omdat je er uren kan rondlopen, voelen, dromen, zonder dat je erop aangekeken wordt. Veel belovend vind ik ook Soft Cactus en ik ben ook dankbaar met 'Mon Depot' omdat deze webshops het begrepen hebben dat het een beetje vreemd is om eerst een serieus bedrag uit te tellen voor een stofje en dan nog niet zeker zijn of het projectje zal meevallen! Het stoffenspektakel is altijd een beetje spannend, de ene keer kan ik al meer tegen de drukte dan de andere keer ...

6. Wat is je lievelingsboek (of tijdschrift)?
Geen twijfel: Burdafashion. Ik kan hier uren 'lezen' en opnieuw bladeren in een stapel Burda's (of Knipmodes, Knippies en Ottobres). En telkens valt mijn oog op iets anders ... heel wat moois moet ik noodgedwongen weer verdringen, want ik kan natuurlijk niet alles maken :-)
Lezen vind ik anders ook wel leuk hoor, alleen volg ik het boekennieuws helemaal niet op. Als ik een mooi boek lees, dan lees ik nadien alle boeken van dezelfde schrijver. Nu ben ik bezig met de boeken van Tatiana de Rosnay (Haar naam was Sarah heb ik net uit). Ik ben een heel erg trouwe klant van de bib! 

7. In wiens stoffenkast zou je graag eens willen rondneuzen?
Ik denk dat ik dan toch eens op bezoek zou gaan bij Deborah van 'toertjes en pateekes'. Ze blijft steeds mooie spullen maken voor haar kids. Veel respect!
Ik beeld me ook wel eens in een schatkist met stofjes te mogen openen van een dame die decennia lang stofjes spaarde en waar de erfgenamen zich geen raad mee weten!
8. Wat vind je het leukste aan bloggen?
Ongetwijfeld inspiratie! Ik deed heel wat kennis op door het volgen van blogs (en de af en toe bijhorende handleidingen). Ik hoop ook anderen de inspireren met wat ik maak. En het is natuurlijk mooi meegenomen dat je een soort dagboek aanlegt. Onze oudste dochter leeft trouwens ook wel mee met het bloggen!
9. Wat is je grootste verslaving of guilty pleasure?
Dat zal wel de drang zijn om heel wat blogs te blijven volgen. Leuk, maar jammergenoeg ook tijdrovend ...
10. Wat is je lievelingspatroon?
'Het' patroon heb ik niet. Ik maakte al meerdere malen een 'Jacob' voor de kids, het 'Marabloesje' voor de meisjes, het basisjurkpatroontje van SVDZ,  ... Ik vind het juist spannend om altijd maar iets nieuws uit te proberen!

11. Wat is je grootste droom?
Een eenvoudigere wereld ... waar iedereen weer het geluk kan vinden in de kleine dingen des leven! Een serieus huiswerk is zo'n award wel hé! 
Zien jullie dit zitten, SewBubble, Ettepet, Sisko by Mieke en Staruur?
Voor jullie volgende vragen:
1. De basisvraag: hoe en wanneer ben je begonnen met naaien?
2. Voor wie naaide je al het meest?
3. Welke posts lees je het liefst bij andersmans blogs?
4. Hoe kwam je op het idee te beginnen bloggen?
5. Wat is je lievelingsstofje? Heb je een foto?
6. Bij welk project was je voldoening het grootst?
7. Wat is je lievelingslectuur?
8. Hoe ziet jouw ideale naaiplekje eruit?
9. Waar besteed je net dat tikkeltje te veel tijd aan?
10. Wat is je lievelingspatroon? Heb je er eentje voor onszelf?
11. Wat is je grootste droom?

En nu nog even de spelregels (die je volgens mij niet al te nauw moet nemen...)


De liebster award is bedoeld voor bloggers met minder dan 200 Bloglovin volgers.
Je moet "11 facts about me" delen.
Je moet degene die jou genomineerd heeft linken in je blogpost.
Je moet de 11 vragen beantwoorden van degene die jou genomineerd heeft.
Kies 10 nieuwe bloggers die jij wil nomineren en link ze in je blogpost.
Stel 11 nieuwe vragen op voor de bloggers die jij genomineerd hebt.
Laat een comment achter op de blogs die jij wil nomineren.

Succes!
Reacties

 1. Dank je wel voor je nominatie! Ik voel me vereerd! Eén van de komende dagen (weken? Ken uzelf ;)) zet ik me eraan. Vier nominaties in één week, dat zijn dan 44 vragen? en 44 facts? Oeioei :) Mss kies ik er gewoon de leukste uit ;)
  Bedankt ook voor jouw inkijk. Ik kom hier altijd graag kijken op de blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo fijn om wat meer over jou te weten te komen voor een curieuzeneus als ik :-)
  En ook heel fijn om daar mijn eigen blog tussen jouw 'inspirerende bloggers' terug te vinden… Dankjwel, lieve Saskia. Geheel wederzijds trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om allemaal te lezen en bedankt voor de nominatie! Heb toevallig vorig jaar deze 'award' ook al eens ingevuld, maar is inmiddels als weer van m'n blog verdwenen (reorganisatie...).
  Zal eens kijken of ik de komende weken tijd heb..... Leuke vragen trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen... plezant om wat meer te weten over je/jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, dit hele verhaal klopt,... zo ken ik je!
  Dat wiskunde voor jou geen geheimen heeft, weet ik,... maar ik leerde toch nog iets bij: Je bent fan van de Franse taal !!!
  Ik kijk al uit naar die andere Award-verhalen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah ja, ik vind dat echt heel mooi, maar dat wil niet zeggen dat ik dat vloeiend spreek (die wiskundeknobbel zit daarvoor in de weg), maar wel beter dan het engels!

   Verwijderen
 6. Ik beantwoordde ooit 11 vragen over mezelf en verwees sindsdien elke nominator naar die bewuste blogpost. Alhoewel ik het stiekem heel leuk vind om de persoon achter de blog wat te leren kennen ;) Het voelt wel heel fijn om inspiratie voor jou te zijn! Ik heb een groot teveel aan ideeën, maar de raglan-shirts en het strepenjurkje voor Leonie staan ook nog ergens op de to-sew-lijst :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts