Mijn Polly-jas met een schapenvelletje

Onze eigenste naaijuf, die had een 'moeilijke' mededeling te doen einde schooljaar. 'Jullie zitten volgend jaar in de module regenkledij', was nu niet direct de module waar we op zaten te wachten. Er werd een beetje gemopperd, er werd een beetje gelachen. Ik opperde een regenhoedje te maken en vroeg me af of dat zou volstaan.
Het komt ook niet allemaal perfect uit voor mij. Vorig jaar module 'mantel', net enkele maanden nadat ik me er één had aangeschaft. Die gekochte mantel die het iets meer dan een jaar later al moest begeven, een uitgescheurde mouw ... daar valt niet veel meer aan te doen hé. En nu dus die regenkledij, opnieuw enkele maanden nadat ik me een hele degelijke van een goed merk heb aangeschaft. Ideaal voor op mijn fiets. Maar wel een zomerversie.


Toen de vorige La Maison Victor in de bus viel, ging ik overstag. Een Polly-jas, maar dan zou het wel een extra warme worden. De belijning kon me wel bekoren, ook de grote kap en vooral, het zag er een hele haalbare uit.
Het werd toch nog een werk van vele weken, vooral omdat ik er enkel in de naailes aan verder werkte. Ik veranderde een paar zaken. Ik koos ervoor de jas te voeren en dat was een goede beslissing. Echt, dat zou ik iedereen aanraden. De jas ging zoveel beter ogen eens de voering erin ging.
Omdat ik toch een verschil wilde maken met mijn soortgelijke gekochte jas, ging ik voor een dikkere voering van borg! Oh wat voelt dat lekker warm aan!De jas zou niet erg ruim gezeten hebben als ik helemaal voor maatje 38 zou gegaan zijn. Onder de oksels ging er telkens 2 cm bij ( x 4 maakt dus 8 cm!) en dus ook de mouwen werden lichtjes breder gemaakt. Ideaal voor over een dikkere trui! Dat ik er dan een beetje als een bolletje zal uitzien, neem ik er maar bij ...

De jas werd ook een 7-tal cm verlengd. Ik was vooruitziend. Een iets langere jas kan echt wel nuttig zijn om langere truien te verstoppen.


En dan nog even over de fournituren. Dat is niet simpel hé. Ik had een gouden rits in gedachten, het werd een bronzen. Dan zouden er bronzen ringen in moeten, maar het werden gouden ... (Zie ik daar nu een vlek?)

De kids deden om beurten van fotograafje. De concurrentie lag hoog. Dus een hele reeks foto's om elk zijn eer te gunnen ;). Alleen jammer dat we iets later waren, het licht hé!

En nu heb ik een probleem, die truien worden steeds langer. Mijn laatste aankopen vragen om een nog langere jas. Wordt het maken of kopen ???


PS: Mocht je erover denken ook een Polly te gaan voeren, vergeet je dan niet het beleg bij te tekenen en knippen om de voering zoals het hoort in te krijgen! Ik wil dat voor de geïnteresseerden altijd uitleggen hoor.

PS II: Ben je eens in de buurt, dan is dit jonge provinciaal domein 'De Bergelen' een echte aanrader. Onze kinderen hebben er elk hun geboorteboom en nu er ook een splinternieuwe speeltuin is, gaan we er nog vaker even uitwaaien.

Buitenstof: MDN bij Mon Depot
Binnenstof: Stoffenspektakel (meegebracht door de naaivriendin. Thanks Greet!
Rits en koordje: Trifolium (Wervik)
Ringen: Veritas

Reacties

 1. Waw! Wat een werk moet dit geweest zijn! En ja, je zult lekker hebben op je fiets, ongetwijfeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw Saskia!! Hij staat je prachtig!! Moet ik onthouden tegen dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Olala, precies een jas die recht uit de winkel komt. Good job!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, die moet nie onderdoen voor ne gekochte jas zenne. En zowat langer vanachter, ideaal op de fiets. Ons Ann zit in de module mantel maar nu heeft ze een farceke voorgehad en ze is helemaal geblokkeerd. En nu ziet ge ineens over jassen en mantels passeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh super mooi! En dat ziet er ook zalig comfy uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jawadde wat een schoon exemplaar heb jij gemaakt en ik zit met een blokkade wat betreft jas (zoals eerder vermeld hierboven) :))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar liep het fout? Haast alle fouten zijn op te lossen!
   Moed bijeen rapen, oplossen en ook trots met je mantel de deur uit! SUCCES.

   Verwijderen
  2. Ja, niet opgeven hoor! Misschien eerst eens een makkelijk stuk maken en dan weer vol goede moed verder werken. Soms eens buiten je comfortzone treden om veel bij te leren, zo zie ik dat ;-)
   Maar toegegeven, ik begin ook niet zo snel aan dit soort projecten.

   Verwijderen
 7. Een stijlvolle warme regenjas, dat is moeilijk te vinden. De winkelexemplaren zijn (a) vormeloos, (b) belachelijk duur, of (c) veel te dun. Maar deze is echt tof! Vooral de langere achterkant vind ik mooi. En dat is bovendien nog eens handig op de fiets!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci, weer enkele redenen om vlijtig zelf te naaien!

   Verwijderen
 8. Ik zou daar nooit aan beginnen wanneer ik hem zag in de LMV. Jouw versie is super! Nu krijg ik ook zin om hem te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Amaai, precies uit een etalage geplukt! Machtig schoon... en veel naaiuurtjes waarschijnlijk op de teller na dit project!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ok, wel wat werk, maar deze valt eigenlijk goed mee in vergelijking met vele andere 'parka's'!

   Verwijderen
 10. WoW, wat een knappe jas! Ik kan bijna nier geloven dat die zelf gemaakt is, hij ziet er heel "echt" uit! Daar ga je veel plezier van hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. 't is dat ik de titel al las, anders zou ik nog eerder op de jeans gegokt hebben dan op de jas. Chic, gewoon helemaal echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mag ik hier wel even zeggen dat de jas héél zuiver en mooi is afgewerkt,... eentje die veel gedragen zal worden, daar ben ik van overtuigd!
  En onder een regenhoedje zou je al nooit moeten proberen om een langere trui te verstoppen, dus deze polly-jas was een zeer goede keuze!!!
  Zéér geslaagd project! De foto's zijn stuk voor stuk SUPER.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel mooi gedaan en lekker warm op de fiets!Je kinderen hebben er een hobby bij,foto's maken van mama ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. #schaterlach voor dat bolletje ;).
  Ongelooflijk mooi, wat je met dat patroon gedaan hebt. Je laat het klinken alsof het eenvoudig is, maar petje af voor dit project!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw, deze ziet er zo professioneel uit! Die voering lijkt me inderdaad een topidee. Ik ben ook van van de langere rug, lekker warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Amai, wat een mooie jas! Bedankt voor de wandel- en speeltip in Wevelgem, wordt genoteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Amai, dat is een prachtexemplaar. Net uit de winkel. Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zo mooi ! Dit is toch echt wel een regenjas van "de deftige soort" hoor !!!! Staat je prachtig !

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heel knap gedaan, je staat er super mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. hahaha, ik zou ook mopperen als ze een regenmodule zouden aankondigen in de les... Maar nu ik er zo over nadenk zou dit mss toch ook niet slecht zijn aangezien ik vaak als een doorweekt waterkieken op school arriveer! Zo'n prachtige regenjas is net wat ik zoek! Echt onder de indruk! Prachtexemplaar! Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een knappe jas! Helemaal af, en die voering maakt hem echt sper. Ik stem voor maken voor een langere versie!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heel mooie jas. Ik zou die ook willen proberen, ook al is de winter nu bijna voorbij, wil ik me nu nog wagen aan een winterversie. Wat bedoel je juist met 2 cm bijtekenen aan de oksel. overal aan de kromming 2 cm toevoegen, bij mouw en armgaten? Maar wordt je jas dan niet volledig breder? Of versmal je de zijnaad dan terug?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste An,
   Nu moest ik zelf mijn post nog even opnieuw lezen. Dat is het voordeel van een blog, anders zou ik dat al vergeten zijn. Wij meten de patronen altijd nog eens op. Aangezien ik dus een dikkere voering wilde heeft de naaijuf voorgesteld om aan de zijnaden telkens 2 cm bij te teken. (Op alle delen hé, want er zitten wat versnijdingen in). En inderdaad ook de mouwen kregen dan 2 cm bij, anders zouden ze niet meer in het grotere armsgat passen.
   Is dat voldoende als uitleg?
   Veel succes met je Polly-jas! Ik heb er al veel plezier aan gehad! Nu de grootste koude weg is, kan ik deze weer veel dragen.

   Verwijderen
  2. Dank u, ik tekende mijn patroon vandaag en plakte het aan elkaar om eens juist te kunnen meten. Is nu iets krapper dan mijn huidige jas, dus zal ik zeker ook overal die 2 cm toevoegen. Nu nog voering zoeken. En dan hopelijk volgende week in da vakantie aan de slag.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts