En wij dan?

Wat vind ik het leuk om zoveel moois gemaakt door jullie te zien! Ik kan daar echt van genieten en denk zo dikwijls 'dat wil ik ook'!
Alleen valt het me op dat we ons vooral veel uit de naad zwoegen ;-) voor het jonge volkje. Wordt er dan zo weinig voor onszelf gemaakt? Of belanden die maaksels minder op het web? Toegegeven, een 'redelijke' foto maken ligt een pak moeilijker bij mij. Altijd is er wel iets waarvan ik weet: hmm, niet erg flaterend ... (ik zal hier maar niet te veel uitweiden ...).
De boodschap is dus: 'En wij dan?' Ik wil dat wel eens weten. Naai jij af en toe een stuk voor jezelf? Waarom wel, waarom niet? Wat kies je dan, een beeldig jurkje of eerder een comfortabele sweaterbroek? Ik weet nu wel dat er ook regelmatig heel toffe dingen verschijnen, maar is er nog meer dat we niet te zien krijgen?
Ik keek alvast eens in mijn kleerkast en stelde vast dat ik best wel al enkele mooiere jurkjes hangen heb, maar dat deze daar meestal mooi blijven hangen. Dat ik aan heel wat van die jurkjes vrij veel werk had, dat ik er meestal zelfs vrij tevreden over ben, maar voor zoveel redenen weinig tot nooit draag. Met stip op nummer één: 'te koud', toegegeven, vorige lente en zomer hebben we al bij al niet al te veel warme dagen gehad en ik ben het prototype van eeuwige koukleum. Een andere reden is dan weer 'Is dat niet te gekleed om gewoon maar een dagje te gaan werken?' of nog een goeie 'Dat jurkje vraagt zoveel strijkwerk :-) !' en natuurlijk het eeuwige probleem dat ik toch wel erg dikwijls op mijn fiets spring en een strakke rok dan niet de beste keuze is ...
Mijn plan is dan ook om in de volgende weken een paar easy-peasy projectjes te maken die mijn kleerkast wel een beetje opfleuren. Voorwaarden zijn: niet veel werk, wel veel resultaat en natuurlijk makkelijk dragen, wassen en aan een snelle strijkbeurt genoeg hebben! Doe je mee? Laat je weten als je makkelijke patroontjes kent die supergoed uitvallen.

Ik haalde alvast een toppatroontje van vorig jaar uit de kast. In iets meer dan een uur had ik een nieuw 'bloesje' die meteen heel goed matcht op 3 broeken die ik veel draag. En dit dan combineren met enkele van mijn jasjes ... Niet veel nadenken 's morgens, gewoon aantrekken en weg ermee!


Het stofje is een couponnetje van het stoffenspektakel. Geen geld, maar wel heel aangenaam om mee te werken. Op naar de volgende?
De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik ook bezig ben aan een superveelwerkproject voor het komende communiefeest waar ik voorlopig nog veel vraagtekens bij heb. Weer zo'n feeststuk dat we dan waarschijnlijk maar enkele keren uit de kast halen ... Ook eerlijk? Ik kan daar wel in opgaan, een beetje spanning over het eindresultaat!

Easy-peasy nummer  1 : topje met heel wat mogelijkheden (wat dacht je bv van voor- en achterkant in een ander stofje? ) uit het burdanummer april 2013.
En nu jullie !?!

Reacties

 1. Tof bloeske, dat wil ik ook wel eens uitproberen.
  En mijn maaksels voor mezelf? Triestig eigelijk, één topje vorige zomer. Net gepost op onze blog.
  Maar wel een goeike, patroon uit stof voor durf het zevers, jaja ook in damesmaten XS, S en M.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schoontje! En al die excuses, ik ken ze! Als ik op 't werk al eens een kleedje draag krijg ik daar steevast opmerkingen over (goedbedoelde hoor, daar niet van), maar als je normaal per dag 2u op de fiets aan woon-werkverkeer spendeert kan je't mij moeilijk kwalijk nemen dat er weinig rok/kleedje aan te pas komt :) Ik ben dus in voor de easy peasy veel draagbare weinig strijk-nodig hebbende dameskledij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Respect: 2 u op je fiets! Maar tegelijk heb je er ook heel veel deugd van hé!

   Verwijderen
 3. Naai wel voor mijzelf, uit tricot meestal en van een zelf of nagetekend patroon . Nu een wikkelshirt onder handen, maar ook een katoenen zomerjurk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. yes! exact wat ik aan't zoeken was voor de stof die ik besteld heb ;)
  heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. euh, vorig jaar geen al te veel warme dagen gehad? ok, de lente is grotendeels ondergesneeuwd, dat geef ik toe, maar waar zat jij in de zomer?? hebben we daar uberhaupt wel een dag gehad onder de 20 graden? :)
  Mooi bloesje wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De grote vakantie is voor mij nu niet de periode waar ik met geklede jurkjes rondloop. 'k Zit in het onderwijs hé, en dan heb ik mijn 'speelkleren' aan om de vakantiedagen door te brengen ;-) dwz shortjes, easy rokjes ...

   Verwijderen
 6. Bij gebrek aan gebroed is het bij mij grotendeels naaierij voor mezelf, waarbij de veel-werk-stukken het winnen van de easy-peasy-projectjes. Maar hé, ik draag ze allemaal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Grappig, Vrollie had het er gisteren ook over. Het gebroed past slechts 1 seizoen in zelf-makelij, iets voor mezelf kan ik véél langer dragen... Ik fiets dagelijks zo'n 15km, ook met rokjes en katoenen jurkjes. Op de korte termijn planning staan nog drie jurkjes voor mezelf, ik probeer minstens 1 keer per maand iets voor mezelf te maken :).
  En... iedere keer als ik voor de lens sta, vraag ik me af wat ik mijn kinders in hemelsnaam aandoe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha Sara ! Wat je je kinders aandoet als ze een foto van je moeten trekken LOL (ik snap je wel hoor !)

   Verwijderen
 8. Zelfstoef stinkt !, zeggen ze ... ik heb hier ondertussen ook heel wat zelfmaaks voor mezelf in de kast hangen ... tja, ik plak niet echt op foto, dat speelt een rol enne ... eigen kind, schoon kind zal ook wel een rol spelen zeker ???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh Jo, zoals jij schoon gerief maakt voor je jongens, ben ik ook superbenieuwd naar jouw spullen! Toch de stap zetten! Ik denk dat wij zowat van hetzelfde zijn, want zo slecht als ik op een foto kan staan ... De kids of husband moeten altijd nog meer foto's op mijn aanwijzen doen waar dit en dat niet te veel te zien is, en dan dat wat meer en ... grappig eigenlijk, ze doen dat meestal gewillig ...

   Verwijderen
 9. Heel mooi, ik heb ook het voornemen om iets voor mezelf te maken maar het komt er maar niet van, eerst dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn kleed is duidelijk een meer-weken-project. Binnenkort kan je het eindresultaat wel bewonderen op mijn blog. Ook ik ben een kou-kleum eerste klas. Hier ook zo een slordige 11 km enkel op de fiets naar school en in de lente is het 's ochtends zo fris om met blote benen te fietsen. Maar ik doe ze wel aan hoor mijn eigengemaakte jurkjes. Aan een blousje wil ik mij ook wel eens wagen. Nog mensen die last hebben van te veel ideeën en te weinig tijd????

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik naai ook wel graag voor mezelf, maar schrijf er (nog?) geen blog over :-) Vooral kleedjes rollen vanonder mijn machine want in de winkel vind ik geen modelletjes die me écht goed passen.
  De simplicity 6000 vind ik een mooi en goed patroon (plooitjes op de buik = handig!) en maakte ik al enkele malen: in katoen en tricot, met de grote kraag of met een zelfgetekende waterval-kraag, ...
  De moeite om eens te testen, zou ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip, ik zal dat zeker eens opzoeken!

   Verwijderen
 12. amai zo'n zalig bloesje... ik zal rap eens die burda gaan zoeken!
  kijk je ook even op mijn blog? ik heb je genomineerd voor een liebster award!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb al voor mezelf genaaid he, vorige week! En ik heb nog wel plannen, al zal het er niet heel direct van komen... Het is een keischoon bloesje, zoiets zie ik ook nog zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. beeldig zoals altijd!!!
  bedankt dat je mijn blog de moeite waard vindt om te volgen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts