De eerste keer

De eerste keer dat ik eens iets voor de MDH maakte. Tja, eigenlijk is dat niet helemaal waar. Maar toch de eerste keer dat ik iets draagbaar maakte. Vele jaren terug, in mijn prille beginjaren maakte ik al eens een broek voor de MDH. Ik nam toen de kleinste maat uit de Burda, maar deze bleek hem toch veel te groot en van goed aanpassen had ik nog weinig kaas gegeten. Hij heeft de broek toch wel 2 keer gedragen en ze ligt waarschijnlijk nog ergens onderaan in de kast.
Nu deed ik het zoals het hoort. Ik begon met zijn maten op te nemen. En wat blijkt, hij is het prototype van een 176! Als ik dat eerder had geweten, nu kan ik gewoon de kinderboekskes afschuimen. Een beetje jeugdigheid gaat hem nog wel af!


Het besef dat het nu wel dringend tijd werd, kwam er door een 'onschuldige' vraag aan de MDH, of hij ook al eens iets zelfgemaakt kreeg ... Slik. Neen dus. En toen Greet, de naaipartner aan een tweede sweater voor de zonen begon, wist ik wat het worden kon!De beide lappen lagen hier al even. De gespikkelde sweaterstof, die komt van Fibrex in Luigne. Dat is echt een verhaal op zich. Als je tijd en goesting hebt, je kan die 2 woorden al eens op afbeeldingen googelen. De moeite, maar toch ... daar moet ik het echt nog eens over hebben!
Ik hoopte op het stoffenspektakel meer van dit soort te vinden, maar dat werd een ontgoocheling.
Het model haalde ik uit de Burda 10/2014. Wie heeft het al opgemerkt, het exemplaar waar heel wat blogsters in prijken! Leuk verslag hoor! Doet me zin krijgen om ook eens een naaiweekend bij te wonen!


De kraag aapte ik gewoon na van de sweaters die Greet maakte!
De MDH droeg ook zijn steentje bij. Ringen inslaan is zo een beetje zijn werk geworden.Het gepaste koordje gaan zoeken in de Soldeur, waar hij ondertussen al goed zijn weg vindt, is dat ook!


De foto's zijn een beetje van een bedenkelijke kwaliteit, het werk van onze jongste. Maar van proberen kan je leren hé!
De broek is dat ook ... De goede lag op een behandeling met terpentijn te wachten, een accidentje in de schilderacademie. Ja, schilderen is zijn uitlaatklep!
Reacties

 1. Knappe sweater! Een tof model met die kraag! Hij staat er heel goed mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel tof! En wat lijkt Leonie op haar papa!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Da hebde gij goe gedaan seg!! Ik moet daar ook nog eens aan beginnen misschien voor kerst :), die van jouw man is in ieder geval geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk! dat zou mijn vent ook super vinden ... alleen kan die niet in maat 176 hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Héél geslaagd!
  Dit zal zeker de eerste zijn van een hele reeks...!!!
  Foto's zijn prima hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaal geslaagd! Toffe combinatie van stoffen! Nen 176, daar moet ik niet meer mee afkomen, maar ne sweater beslist wel! Volgende week op het programma!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh hele leuke trui! en hihi, die Burda heb ik liggen, zo'n weekendje kan ik je alleen maar aanraden! ;)
  ga ik ook eens maken, die venten voelen zich rap benadeeld he :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha, dat is nog eens een gedacht! Ik denk dat ik die van mij ook wel nog in een 176 kan plooien ;)
  Schoon trui, staat hem echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Echt heel tof! Hij staat echt goed met die kleur ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toffe sweater, het staat hem goed. Ik maakte er net eentje voor de jongste, maar die moet nog op mijn blog verschijnen. En mocht je ooit op naaiweekend gaan, laat je mij dat dan weten? Zo een weekend staat al een tijdje op mijn verlanglijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat mooi! Ik vrees, dat als mijn man dit ziet, hij er ook een wil. En ik heb al zoveel op mijn lijstje staan! (maar ja, niets voor hem dus...). In ieder geval dank voor de inspiratie, ik ga er wat mee doen. Ooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Maar zeg, dat is een keihippe trui! Wil dat lukken dat ik dit lees met de Husband naast mij... Drie keer raden wat hij vroeg. :-) Alleen past die echt niet in een 176. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh!!! Je brengt me op ideeën, zo mooi!!
  Mijn man past ook nog in een 176 én jawel, die Burda heb ik hier liggen :-)
  Maar verder dan het interview ben ik nog niet geraakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb nog wel enkele winzigingen ingevoerd, zie hieronder.

   Verwijderen
 14. Zo knap !!! (niet alleen de trui, hihihi). Staat dat trouwens echt in die Burda ? Straf dat ik dat niet weet, want hij ligt hier nochtans ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de raglantrui staat er zonder die kraag in, maar de trui is voor die jongen veel te groot en dus niet echt flatterend. Ik zie nu wel dat hij er maar tot 164 in staat, ik herinner me niet dat ik het patroon heb vergroot. Maar zou het nog eens moeten controleren. Heb wel iets verlengd aan de hand van een bestaande trui. De halsuitsnijding heb ik ook veranderd, wil dat wel eens 'posten'.

   Verwijderen
 15. Heel mooi! Ik moet dringend eens op zoek naar die Burda, want zo'n pull zou DMH hier ook wel zien zitten!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts