Red collar project

KCW is al anderhalve week geleden afgelopen. Balans: slechts 2 stuks klaar ...
Maar wat ben ik blij dat ik me ingeschreven heb. Ik had blijkbaar een beetje druk nodig om weer eens in actie te schieten en knopen door te hakken. Al weken zat ik met een project, helemaal klaar in mijn hoofd. Maar toch begon ik er maar niet aan. Het patroon werd al getekend, maar bleef gewoon liggen. Tot ik besefte 'Wat heb je te verliezen'. Het 'wollen' prikstofje is er eentje van de kringloopwinkel ...


 De strubbelingen spelen zich vooral af bij de maat. Ik denk dat ik stilletjes aan doorheb waarom zo weinig patronen te vinden zijn groter dan maat 140. Niet omdat 11-jarigen geen zelfgemaakte kleren meer willen dragen, integendeel. Geen jurkjes meer dan? Neen, ook dat wil Leonie heel graag. Het werd zelfs een dringend verzoek. 'Mama, wanneer maak je nog eens een jurkje voor mij?'Het zit hem vooral bij de pasvorm hé. Op die leeftijd begint een lichaam al wat te veranderen en dat in willekeurige volgorde. De één verkiest eerst lang en smal te worden, de andere geeft de voorrang aan de 'welvingen'. Het wordt wat meer maatwerk. Een extra uitdaging dus.

 
Nu besef ik dat het al bij al nog wel meevalt om voor Leonie een jurk te maken. Ik startte vanaf een patroon uit Allemaal Kleertjes 2 en voorzag hier en daar wat extra naad (vooral in de zijnaden en middenachter). Dan kan je nadien nog terug innemen. En dat bleek vooral nodig ter hoogte van de taille (of is het eerder de holle rug?). Even twijfelde ik over wel of niet mouwen. De mouwen die in het boek voorzien zijn, vond ik niet zo mooi. De kromming tekende ik wat minder hoog, zodat het fronsen kon weggelaten worden. Met de losse hand tekende ik de mouwen ook een heel stuk korter met een boog.Ik tekende het lijfje een tiental cm langer. En daar kwam dan een kort plooirokje aan. Aanvankelijk nog iets korter, maar ik had een 'farce'. Het eerste rokje raakte 'verbrand', die oude stofjes zijn blijkbaar niet voorzien op krachtige stoomstrijkijzers. Dat weet ik nu ook weer. Een nieuwe reep was vlug geknipt, de plooien terug op dezelfde plaats. Ging vlot. En ik maakte ondertussen het rokje nog 3 cm langer. Het mag wel iets korter hoor, maar dat zal vanzelf wel in orde komen!


Het jurkje kreeg een opvallende voering. Deze lap moet zowat het langst in de wachtrij gezeten hebben. Ik vind de print nog steeds heel mooi, maar de  kwaliteit is deze van voeringstof. Alvast een eerste doel gevonden ...

 
Een 'red collar' moest dit jurkje krijgen! Ik had daar een strak beeld over, het mocht zeker geen 'liggend' kraagje worden. Het denkproces daarover, dat kan eender waar hé. Waarschijnlijk ergens op mijn fiets beslist. Neem gewoon het kraagje van het 'Theo-hemdje'. Perfecte vorm en al een staander voorzien. De opening zit hier op de rug, dus moet je de kraagdelen anders op de staander leggen, met de tippen bij het midden van de staander!
 

Het werd een beetje een schooluniform ... maar dan wel met heldere kleuren. We love it! De kinderen dachten meteen aan de musical 'Annie'. Ikzelf dacht dat dit jurkje ook wel iets voor Tiny kon geweest zijn ... Leonie kon zich even helemaal inleven, want 'musical', dat is haar ding!


Blauwe stof: kringloopwinkel
Rode stof: het allerlaatste lapje van dit projectje
Patroon jurk: Allemaal kleertjes 2
Patroon kraag: Theo-hemd


Reacties

 1. Niets te uniform ! Zalige jurk ! Zalige rood-blauw combinatie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dit vind ik zoooo mooi! Echt een schot in de roos, top! Ik ben fan van de eenvoud, die kleurencombinatie... Love it.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalig mooi! En superfan van die kleuren! Weg met de sombere winterkleuren! Geef ons maar knallende, prachtige combinaties zoals deze!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk jurkje! Mooie combi van stoffen, lekker fris met een pittig kraagje ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo krijgen we zin in de herfst met zulke vrolijke kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi, die felle kleurencombinatie! Past perfect in de i heart marcel marlier reeks! En wat een toffe musical foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat noem ik nu gewoon pracht in zijn eenvoud. Een lange reactie was op zijn plaats geweest, maar ik ben vooral sprakeloos.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leonie knalt met haar knappe jurk, super!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel tof jurkje en geweldige kleurtjes.
  Zelf was ik niet ingeschreven voor KCW, maar ik raakte geïnspireerd, maakte 3 stuks en knipte, tekende en naaide ondertussen ook nog wat. Zo'n spreekwoordelijke schop onder de ... kan al eens deugd doen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Moest ik dit in de winkelrekken zien hangen, zou ik geen seconde twijfelen om het mee te nemen! Heel mooi kleedje! Ook een mooie kleurencombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ahh dat jurkje staat haar echt heel mooi, wat een prachtige kleuren. Leuk gematcht met de laarzen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw, dit is echt een pareltje!
  Prachtige kleurencombinatie. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts