Simply the best

Simpel kan ook goed zijn. Ik moet daar geen onderzoek voor doen om te weten dat ik in de winter toch het meest grijp naar die simpele jeans met een 'sous-pulleke'. En ondertussen weet ik ook al: 'you love it or you hate it', het 'col rouleetje'. Blijkbaar zijn er heel wat mensen die dat niet graag hebben, het aansluitende gevoel rond de hals. Ik hoor bij die andere groep, ik vind dat heerlijk knus en warm. En daaronder kan dan nog eens eender welk soort 'thermisch' hemdje gedragen worden. Oh jee, dat klinkt allemaal een beetje oudewijvenpraat, vrees ik.
Ik kocht de stofjes op het lentestoffenspektakel, al meteen een 'sous-pulleke' voor ons 3 in mijn gedachten. Ik vraag me af, gebruiken jullie ook dit woord?



Bijna liet ik me verleiden tot een mooi jurkje voor de meisjes, gecombineerd met een effen tricot, een kraagje, een knopenpad, korte mouw ... of nog eens een Charline ... of ...


Maar ik hield het uiteindelijk toch bij de eenvoud, perfect op een jeans en stijlvol met een blazertje. Ook leuk, in de kortste keren klaar! En nu de herfst toch beslist heeft om zich te laten voelen, laat maar komen. Wij zijn er klaar voor. Een herfstzonnetje is zeker nog welkom!




Valt het op? We deden van 'dirigentje' ...  ;-)



Uiltjes moesten het zijn, dat kozen de meisjes zelf.


Dit stofje is erg glad aan de binnenkant, geen idee wat het precies is. Een beetje oubollig, die kasjmier? Ik hield wel van de gouden accenten. 
In één klap drie lappen stof verwerkt!

Reacties

  1. Ik noem het ook souspulleke zenne, en ik ben zeker fan. Doe uw kinderen een souspulleke aan en ze kunnen er al eens tegen als hun jas openstaat en een sjaal moet ook niet. Welk patroon heb je gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Sandy,
      Ik gebruikte een oude ottobre (5/2006), het shirt was een gewone longsleeve waar ik zelf een 'colletje' bij teken. Breedte komt overeen met de halsopening (opmeten met een lintmeter) en als hoogte kies je de hoogte die je wil maal 4 (+ een beetje naad). Ikzelf haalde gewoon nog het maximum aan hoogte dat ik nog had ...
      Voor mezelf maakte ik nog eens het model uit Burda 09/2012 (zie ook hier http://issews.blogspot.be/2012/12/kerstavond.html)
      Groetjes,
      Saskia

      Verwijderen
  2. Ik ben ook fan van souspullekes, als eeuwige koukleum! Ik noem ze gewoon rolkraagjes :-) Heerlijke foto's, jij met je meiden. Om te koesteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zalig, dat van het dirigentje :) en ook dat je je niet miet verleiden tot ander spul! Zelf ben ik van die soort dat dat niet goed kan verdragen, hoewel toch koukleum om u tegen te zeggen. Schoonmama introduceerde de souspullekes voor de kindjes en die zijn helemaal verkocht. Als ze deze zien willen ze er gegarandeerd ook! De jouwe vind ik niks oubollig, gewoon erg stijlvol!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oo helemaal verkocht zeg! Heb ook graag een kolleke maar dan een lossere versie, niet te spannend aan de nek. Staat hier ook nog op de to do.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey, wat een toeval! Ik naaide er afgelopen weekend ook eentje voor mijzelf!
    Maar ik vind jouw kraag wel veel mooier vallen! En ik ben fan van het stofje!
    Mag ik vragen welke patronen jij gebruikte (voor jezelf en de kinderversie)? Bedankt!
    Die zullen veel uit de kast komen, wees daar maar zeker van!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Katja,
      Ik gebruikte voor de meiden een 'heel' oude Ottobre van een vriendin, 05/2006. Het model was een gewone longsleeve (met wat extra ruches die ik achterwege liet). Ik tekende er zelf het 'kolletje' bij, een recthoek met als lengte de omtrek van de hals en als hoogte neem je eigenlijk 4 x de hoogte die je uiteindelijk wil (+ naad). In mijn geval nam ik gewoon het maximum dat ik nog uit de stof kon halen!
      Voor mezelf gebruikte ik nog eens eentje van Burda 09/2012 (zie ook al hier: http://issews.blogspot.be/2012/12/kerstavond.html)
      Succes,
      Saskia

      Verwijderen
    2. Dankjewel voor de info.Ik gebruikte ook het patroon uit Burda 09/2012. Maar mijne col valt precies veel dikker.... Ik moet die ook 3 keer omslaan.

      Verwijderen
    3. Ik weet nu niet meer of ik de volledige hoogte zoals beschreven heb gebruikt, het zou kunnen dat ik iets minder knipte wegens stofgebrek. Ik maakte dit shirt al een paar weken geleden ...

      Verwijderen
  6. 3 op en rij, zo tof! Ik ben ook een souspullekes fan, een lekker warme col heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wij zeggen souspulleke, en ik draag dat enkel af en toe onder een jurk, voro de rest hou ik daar absoluut niet van! Ik ben gezegend met een boezem die niet op zn best is onder een souspulleke :D

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik behoor ook tot de lovers groep. Mijn dochter helaas niet. En souspulleke, zo noemen wij dat ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hier ook sous-pillekes fans! Die van jou zien er super leuke uit! Die gaan niet veel in de kast liggen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hier ook een hele grote fan van "rolkraagtruitjes" (of souspulleke). Altijd altijd altijd heb ik dat aan in de winter ! Lekker lekker warm !

    BeantwoordenVerwijderen
  11. En nu nog ééntje voor tante Greet met Kerst?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei, deze reactie heb ik per ongeluk verwijderd ... wel nog net kunnen lezen! Bij mij kan het niet warm genoeg zijn rond mijn hals, ik ken er ook die dit helemaal niet appreciëren !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts