Alles komt terug

Ik zet meteen de puntjes op de i : wat je ziet heb ik niet zelf gemaakt! Of toch wel, een heel klein beetje. Maar over dat heel klein beetje deed ik pakweg een half jaar.
Het was ooit een kleed, in een nogal grote maat. Ik kocht het al een heel eind geleden in de kringloopwinkel. Af en toe zie ik hele mooie vintage-dingen die één van jullie scoorden in de kringloop. En dan ben ik wel een tikkeltje jaloers. Want zelf kan ik het niet zo goed opbrengen om in de ellenlange rijen te gaan neuzen. Om dan alert te blijven en daar ook nog iets moois tussen te vinden. Heel af en toe spring ik wel eens binnen in de hoop een mooie lap stof te vinden. Want dat lukte wel al eens, een pareltje te vinden. Nu hebben ze dat in onze kringloopwinkel goed gezien. Pal voor de ingang staat nu een rek waar de medewerkers al wat voorgesorteerd hebben, het retro-rek. Boeiend om daar eens tussen te neuzen, echt boeiend! Daar hangen soms nog spiksplinternieuwe baby-jurkjes tussen, of hele fijne zelfgebreide spulletjes. Gewoon al leuk om met de kids eens tussen te neuzen, een beetje geschiedenisles bijna ;-)
Goed, ik wilde het dus over deze jurk hebben. Helemaal eigentijds, dat viel meteen op. De wijde raglanmouwen, de zwart-wit print,de afwerking aan de hals met het split, de rekker in de taille. En toch was het ook weer ouderwets, te lang! En ook helemaal doorschijnend. Liepen ze vroeger met hun billen te koop? Of hoorde daar een 'onderkleed' bij?
Ik zou van het bovenstuk een shirt maken. Maar daar begon de ellenlange twijfel. De rekker zat te hoog om daar juist onder te gaan knippen. Een strook onder de rekker laten, vond ik dan weer niet mooi. Het belandde op de to-do stapel en bleef daar liggen.
Juist voor we op reis vertrokken, kreeg ik plots een nu-moet-het-gebeuren-moment. Die stapel moest weg gewerkt worden. In een uur of twee werden heel wat 'herstellingen' en hak-de-knoop-door-beslissingen genomen.


Voila,ik maakte de oorspronkelijke elastiek los en stikte een stuk lager een 'smock-elastiek' in. Iets wat ik leerde kennen in het 'grote naaiboek' van Femma. De fijne elastiekjes zitten al op rijtjes waartussen je moet stikken.  Best wel handig. Hier nog niet perfect (gelukkig ook niet te zien), volgende keer beter zeker. Wat ik wel leuk vind aan deze elastiek is dat hij heel soepel en licht is.


Ik dacht dat ik een foto had van de oorspronkelijke jurk, maar deze is verdwenen. Zo zag het er ongeveer uit ;-)


Ik hou van het knoopje,en nog veel meer van de uitsnijding van de mouw!


En bij een volgend nu-moet-het-gebeuren-moment maak ik misschien nog wel eens iets uit de rok ...


Met dank aan onze jongste voor de foto's! Ze stond erop dat deze allemaal door haar gemaakt werden.

Reacties

 1. Het is leuk zeg! Dat je daar zo lang over getwijfeld hebt... In onze kringloop is echt nooit iets te vinden, enkel rommel. Jammer, want zo'n oude print en stof is echt uniek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons van 't zelfde. Ik heb het gevoel alsof in sommige buurten meer mensen met stijl én opruimwoede wonen ;-)

   Verwijderen
 2. Zalige creatie! Een pareltje geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel schoon, bij de 3de foto zie ik dat het een fijn tricootje is, nog eens zo interessant. De kleuren passen perfect bij u, en met bijpassende oorbelleke en al, chic!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier bij ons vind ik ook nooit iets... heel tof is het geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk om van iets ouds iets heel moois te maken
  heel mooi hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n tof retrostuk verdient echt een 2de leven! Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk gedaan! Ik ben al benieuwd naar de rok... daar moet je niet zo lang mee wachten !!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo tof ! (hihihi, de verstapel werd hier ook eens serieus bijgewerkt tijdens het verlof)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. moh zo schoon jongkske! Werkelijk! het staat je super!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts