Unblogged

Het moet zowat een jaar geleden zijn. Ik bevond me in een favoriete omgeving: een stoffenwinkel. De stoffenwinkel waar ik uren kan watertanden zonder dat ze op mijn vingers kijken ... En toen viel mijn oog op een 'diolen' stof met een blauw blokje. En veel zwart ... nogal dik en winters ... Dat leek me wel wat voor de volgende winter, maar dan zou ik dat nog niet onmiddellijk nodig hebben. Nog niet kopen, zei een stemmetje in mij, hou je in!
Enkele weken later, daar was ik al terug. Ik zou toch nog eens passeren langs die rol met het grafisch printje! Alleen stond die dikke rol niet meer waar ik ze de vorige keer aantrof. In die stoffenwinkel lijkt het alsof alles daar al jaren op dezelfde plaats staat, maar niets is minder waar. De dames durven de rollen wel eens op een andere plaats te zetten. Geen paniek dus, goed blijven kijken. Maar de rol passeerde maar niet langs mijn netvlies! Even vragen naar een blauw blokje leverde niet onmiddellijk resultaat. Er was denk ik ook een wit streepje ... en het was zwart ... en winters ... en nog veel! Kon dit nu allemaal verkocht zijn? Er ging een lichtje branden bij één van de zussen. Deze rol werd onlangs even naar boven verhuisd (ah ja, want het werd toch lente). Maar de rol kwam terug naar beneden. Er volgde nog een verrassing, deze stof bleek ook nog eens een 'sierboord' aan één kant te hebben. Nu zei het stemmetje in mij, sla al een lap in, de paniek was toch te groot geweest!En dus een half jaar later werd dan eindelijk het patroon overgetekend. Niet zomaar een patroon, neen neen, eentje uit een knipmode van het jaar '80' ! Waarbij ik het geluk had dat dat modelleke nu juist in mijn maat in die knipmode stond. In die tijd stond elk modelletje maar in 1 maat in het boekje. Een ander maat nodig? Dan moest je dit nog bestellen. Wat gaan we erop vooruit hé! Ik viel als een blok voor de 'col' en bovendien waren de  mouwen ook weer helemaal eigentijds.

Het ineensteken duurde niet lang, wel ging de elastiek in de taille niet van een leien dakje. Moest ik weer lostornen en wat lager steken. Het rokje werd daardoor een stuk korter, maar dat vond ik niet erg. Alleen was ik wat ontevreden over de hoeveelheid (misschien ietwat te stugge of dikke) stof in de taille.  En dat ben ik nog steeds, maar met een vestje erover is het probleem opgelost.

Misschien wat zonde, ik had deze winter plots een off-periode wat jurkjes betreft. Eindresultaat na 1 winter: 3 keer aan gehad ... maar er volgen nog winters hé!


Reacties

 1. Toch mooi!

  Op de foto in het blad is er geen pofje in het bovenlijf, is het elastiek toch niet beter wat hoger en dan zonder pofje erboven? Of was dat niet charmant...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het stofje is nogal dik en dat viel ook niet helemaal mooi, ik vond ook het rokje te lang en door de sierboord kon ik dat niet zomaar korten. Misschien moet ik deze zomer als ik echt niet weet wat gedaan de elastiek los tornen, het geheel in twee doen en werken met een naadje ter hoogte van de taille, waar de elastiek dan komt ...

   Verwijderen
 2. Ik vind het een ongelofelijk leuk kleedje! Waaaaauwwwwwwwwww!!!!!!!!!! Ik ben fan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi jurkje maar ik vind het persoonlijk nogal gesloten aan de hals... maar wel heel mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Awel, die driehoek-col-hals zag ik nog nergens, maar wel heel geslaagd! En dat 'stof zien maar toch niet kopen, en dan later terugkeren' overkomt mij ook regelmatig. Alleen is hij bij het tweede bezoek meestal wél uitverkocht… ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel knap!
  Is dat aangenaam om te dragen, diolen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als winterjurk is dit helemaal geen probleem, ik draag daar een dun shirtje onder!
   Het heeft wel een heel groot voordeel: wassen, ophangen, dragen ...

   Verwijderen
 6. Wat een mooi stofje, en wat een schrik toen de rol verdwenen leek... gelukkig was het boven :D

  Wat een leuk jurkje, mooie mouwkop en halslijn. Je knalpanty vind ik er super bij :D

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, ik ben helemaal fan! Van de kraag, het model, de sierboord, de stof. Jep, volgende winter moet dat niet meer in de kast!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, wat een stof! En het model is ook al top. Ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts