Colour-blocking voor een prinses

Ik deed het al eens eerder, experimenteren met belijning in een simpel jurkje.
De stofjes lagen vliegenssnel bij elkaar, een restje van deze broek in een stretch-jeans (ik vind deze kleur heel mooi, alleen kreeg ik hem nu maar heel moeilijk op de foto!), samen met een reuzegrote oranje lap (aan de averechtse kant is het een soort flanel).Wie me al een tijdje volgt, weet dat ik heel snel grijp naar oranje!


Heel veel valt er anders niet over te zeggen. Nu is het jurkje nog een beetje aan de lange kant, maar dan kan dit jurkje nog wel even mee. Zeker geen zomers kleedje, daarvoor zijn de stofjes iets te dik, maar wel prima als tussenseizoen jurk ( in Belgenland = een jurkje voor zo goed als het jaar rond ... al hoop ik stiekem op een stralende lente en een hele zonnige zomer). De ronde halsuitsnijding kan nog verbetering gebruiken ... maar dit zal voor een volgend projectje zijn!
Wat wordt onze jongste snel groot. Voortaan wordt hier niets meer onder de 128 in huis gehaald. En dus ook genaaid ... Wat vind ik het jammer dat we nu meer en meer uit de boot vallen voor vele patroontjes (zo heeft het decembernummer van Burda heel wat toffe meisjesspullen tot 122 :-(    ). Wie doet eens een oproep bij Burda!


En toen stond er plots een sprankelende prinses voor mijn ogen. Verwend worden door haar grootste nicht, daar zegt ze natuurlijk geen nee tegen!En je ziet het, die grootste nicht van ons heeft wel talent hé! Daar kon onze 10-jarige zich ook door laten bekoren!

Reacties

 1. Mooi kleedje! En kindergrime ... Zo heerlijk om te doen en dan al die blije gezichtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben fan van het kleedje, simpel mooi zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi kleedje!!Mooie foto's met lieve gezichtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooie kleurencombinatie! van waar heb je het patroontje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik het A-lijntje uit Burda 12/12 (nr 153), met de mouwen van het bloesje (nr 152). Helemaal niet moeilijk hoor! Dit jurkje heb ik wel iets smaller gemaakt naar onderen toe (wel de rechte lijn behouden).

   Verwijderen
  2. Ok bedankt dat gaan we opzoeken :)

   Verwijderen
 5. Mooie kleedjes hoeven soms echt niet ingewikkeld te zijn. Een eenvoudige jurk wordt met de juiste stofcombinatie prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk eenvoudig modelletje met een super kleurencombi. Tof!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts