Rest 3

Eerst had ik 2 resten, uiteindelijk had ik er 3. Ideaal om er één geheel van te maken. Niet dat ik geen stofjes heb hoor, maar deze 3 restjes pasten toch wel heel mooi samen. En dan nog wel van die kwaliteit waar ik zo graag mee werk.


De stofjes posteerden al een tijdje op mijn bureau, tijd genoeg dus om een geheel te laten rijpen. Een effen lijfje en een strepenrok zou  het worden. Ik moest me natuurlijk een beetje schikken naar mijn resten, zo bepaalde mijn smalste rest (ik weet al niet meer welke kleur) hoeveel breedte ik kon verwerken in het rokdeel. Ik kreeg wat assistentie van mijn naaimaatjes voor de volgorde van de kleuren en onze naaijuf gaf me de tip een dubbele paspel te maken met het beige en oranje. Je wil wel niet weten hoe lang ik daarmee bezig ben geweest!


Een model vinden wordt stilletjesaan wat moeilijker, kinderen met maat 146 en meer worden blijkbaar verondersteld geen zelfmaakmode te dragen. Een oproep toch, want onze dochter vindt het nog steeds super om haar kleren van onder mijn naaimachine te zien rollen ... Burda heeft dikwijls leuke patroontjes (kijk maar eens in het laatste decembernummer, echt wat onze dochter zou willen, alleen tot 122 ...) Ik zal toch eens in mijn beste Duits een oproep moeten lanceren ;-) !
Maar nu mocht ik niet klagen, want als die Duitsers dan iets uitbrengen in grotere maten, dan zijn het toch wel communiekleren. Elk jaar in februari tref je nagenoeg dezelfde jurkjes in hun uitgave. Ik vond er toch eentje dat ik gewoon kon volgen, kraagje inclusief (rokdeel niet meegerekend).


En we zijn tevreden! Want we hebben hier nu plots een wel heel feestelijk jurkje. Alleen was dat niet de bedoeling. Niet dat we dat niet kunnen gebruiken, er werden hier al vele uurtjes gewerkt voor de communie van onze jongste, maar eigenlijk ligt er een ander stofje te wachten voor de zus van de communicant. We zien wel of er nog tijd rest, want ik zie dat andere jurkje al in mijn gedachten. Alleen nog maar maken ... maar die tijd hé!

Sorry, onze meid heeft naar eigen zeggen nog niet het gepaste schoeisel. Blootsvoets in maart bleek ook leuk!

Reacties

 1. Een mooi geheel! Zo'n patronenboek voor prille tieners is echt wel een gat in de markt. Zou er nu echt niemand zo goed willen zijn om er eentje uit te brengen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, van restverwerking gesproken... wat een prachtige jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leg dit in een chique winkel voor communiekleedjes en je kan er moeiteloos een gepeperd prijskaartje aan hangen, heel stijlvol!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu roept de zon blotevoetenweer, maar een shoppingdagje dringt zich duidelijk op :-)
  Normaalgezien ga ik voor felle printjes, maar hier maak ik graag een uitzondering en roep ik luid: wat prachtig! Pinpinpin!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi! En die dubbele paspel ziet er kei sjiek uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel knap jurkje, zou zo vanuit een of andere boetiek kunnen komen! Leuk detail met die dubbele paspel...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig kleedje! Ik zou die kleuren van stof nooit kiezen voor een kleedje, maar 't is echt heel mooi! Het ideale feestkleedje! Nu nog gaan shoppen voor de schoenen ;)...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk idee met die dubbele paspel. Die jurk kon echt recht uit een boetiekje komen. Knap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi, Saskia! En ik deel je frustratie, dat weet je, er is echt nood aan hippe patronen voor jonge tieners...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn 9- en 11-jarige willen ook nog zelfmaakmode aan ... alleen heb ik het geluk dat ze zo klein en smal zijn, dat ik het nog even kan doen met een 140 voor bovenstukken (die ik aan het lijf en armen wel moet verlengen), en een 128 voor broeken ... hopelijk zijn er tegen dat het nodig is wel patroontjes op de markt ...

   Verwijderen
 10. Ooh ! Wauw ! Zo knap mooi ! Zoals je zegt, het ziet er heel erg feestelijk uit ! (en wat een supertip, die dubbele paspel!)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt een feestkleed als je het mij vraagt. En met drie dochters in huis waarvan de twee oudste ook niet meer in al die prachtige patronen passen volg ik je helemaal.
  Op de planning bij mij staat een jurk voor de middelste dochter (bijna 13 jaar) uit het boek Little miss y's wardrobe

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is echt heel mooi!! Recht vanuit de boetiek!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow! Hoewel ik zelf meestal ook voor prints ga, merk ik dat ik elke keer gezogen word naar "colour blocking"-kledij op andere blogs. Mss moest ik mij er ook maar eens aan wagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Knap jurkje! In Ottobre vind ik toch ook vaak mooie tienermode staan, minder dan voor de kleintjes maar met al die jaargangen bij elkaar is dat toch ook een mooie collectie.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts