T.B.S. en zo

Straks vieren we het afscheid (pensioen, dat klinkt zo oud hé) van 2 collega's die al vorige zomer hun boekentas aan de haak hingen.
Traditiegetrouw worden er liedjes, filmpjes en sketches voorzien ... En dat is nu niet zo mijn ding. Eerlijk, ik heb het vanaf een jaar of 14 altijd heel erg gevonden dat ik absoluut niet kan zingen. Eerst waren er de bezinningen, jeugdkampen, kampvuren, ... waarbij we uren 'Hotel California' en 'Lady in Red' kweelden, een goed decennium later wilde ik zo graag de moeder zijn die voor haar kinderen zingt en nu zouden ze dus een zingende collega van me willen maken. Maar neen, ik laat dat liever aan de anderen over.
Ik stelde dan maar voor om een persoonlijk afscheidscadeau te maken. En dat viel in goede aarde. Zoek het niet te ver, maar ons vak is er dus in verwerkt hé! En voor mensen die niets van onderwijsjargon kennen, t.b.s. dat staat voor ter beschikking stelling en dat betekent zoveel als je mag op pensioen. (vakantie?)


En terwijl ik dan toch bezig was, nog twee geboortecadeautjes waar ik gewoon de inspiratie bij het geboortekaartje haalde en een pyjama die ik pimpte met enkele figuren die Matteo zelf koos.Die letters, daar gaat wel wat tijd aan op, want mijn lijstje was langer dan de namiddag lang was. Ondertussen ben ik toch ook in de startblokken geschoten om het één en ander te produceren ... wordt vervolgd.

Maar eerst nog Leonie gaan opwachten ... Spannend ... Deze week hadden we er eentje minder thuis, ze ging op bosklas! Wat zag ze er naar uit, benieuwd naar haar verhalen! 

Deze laatste foto haalde ik van de schoolwebsite, dagelijks kregen we een fotoverslag! 
En nu kunnen we niet meer wachten ... nog anderhalf uur ...

Reacties

 1. Leuk afscheidscadeautje! Daar kruipt tijd in hé, in dat knipwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jij hebt er nogal op los geflock'd :)
  stuk voor stuk geduldwerkjes en allemaal geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, jij hebt daar duidelijk veel geduld voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke cadeautjes!
  Hopelijk zijn de bosklassen meegevallen, wel leuk zo een foto-verslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waauw zeg, die letters en cijfers... pfff, wat een werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Stuk voor stuk supermooie flocks zeg !

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts