Smaragdgroen

Het einde van de winter was in zicht. Om één of andere reden was ik toen een 'winterse' jurk voor mezelf aan het maken. Daarvoor gebruikte ik een patroontje uit de Burda uitgebracht onder de retro-collectie.
Er werd vooral onder begeleiding aan deze jurk gewerkt (ah ja, want de moeilijkere stukken hou ik voor in de naailes). En ik herinner me dat ik wat problemen had met de erg dunne zwarte paspel in satijn (die je niet eens erg ziet ...). Vooraan een ietwat vreemde verwerking met een knoop en flapjes en een overhangend stuk, maar dat ging eigenlijk best vlot. Net op tijd klaar om in het nieuw te verschijnen op één of ander feest ... En toen moest deze jurk al wijken voor de meer zomerse spullen.


En nu is er weer een winter in zicht. Mijn doel is om deze winter veel jurkjes te dragen, mijn vrees is dat ik op koude, donkere ochtenden te vaak voor die makkelijke jeans met dikke pull zal kiezen. Maar goed, de jurk is er, hij zou moeten gedragen worden en ik ben blij met het zwarte jasje (dat ik niet zelf heb gemaakt, maar wel zelf gekocht! ).


Reacties

 1. amai heel mooi ze! ook een prachtig kleur groen ... het staat je supermooi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker gaan dragen hoor! Staat erg leuk gecombineerd met het zwart!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig groen inderdaad! En aandoen nu hé, laat die jeans maar wat hangen (zeg ik ook een beetje tegen mezelf...).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Origineel model, die plooien maken het helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt wel heel speciaal met die knoop vooraan ! En vooral heel feestelijk met je vestje erboven ! 100 % geslaagd !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bijzonder ontwerp zeg, en mooi uitgevoerd! Vooral dragen nu :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi! Gisteren in de naailes dit model nog aangeraden gekregen door m'n naaijuf: "dit zou echt iets voor jou zijn"...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En wat denk jij? Valt goed mee om te maken, doen dus! En het resultaat showen!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts