Kerstavond

Morgenavond draag ik dit:


Ik zag al heel wat mooie feestoutfits bij jullie, bij mij dus iets heel eenvoudig. Het laatste wat ik hier maak voor de feestperiode is meestal ook dat wat ik dan eens aandoe in die dagen. Het model haalde ik nog maar eens uit de Burda van september. Een beetje seventies (of eerder sixties?), een overgooierke met een diepe V-uitsnijding en een heel kort rokje. Niets bijzonder om in elkaar te steken, ware het niet dat het bijna faliekant afliep! Ik durf nogal eens verstrooid te zijn en in een late fase mankeerde ik plots het achterrokpand ... En in die fase was dit rokje al een feit ... Goed mijn best gedaan dus, met één lapje stof en maar een heel klein beetje meer over. De laatste redding is dan goed advies inwinnen in de naailes. Ik bleek geluk te hebben. Het rokje kregen we net wel (net niet) uit dat kleine restje. Het werd een korte versie, met een omgestikt zoompje.


In den Beer koos ik nog bijpassende tricot en maakte er een sous-pulletje  bij op mijn favoriete manier: met de overlock!


Ik wens jullie allen een sfeervolle kerst!

Reacties

 1. Heel erg leuk en mooi jouw outfit voor morgen. En jullie kerstboom ziet er ook zo sfeervol uit. Alvast een heel gezellige kerstavond in je mooi outfit;),groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi, je nieuwe outfit!
  Dat souspulletje wil ik ook graag eens maken. Weet je nog welk patrooontje dit is?
  Ook voor jullie fijne kerstdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het patroon van het souspulletje komt uit dezelfde burda (september 2012)!
   Kan je deze nog vinden? Ik maakte een 38 in de kortste versie.

   Verwijderen
 3. kieken :-)
  iets te vroeg of te laat willen stikken
  maar den achterkant vergeten????

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ja ! Mooi ! (en vooral blij te zien dat er nog rolkraagfans zijn ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, ik ben op en top fan. Maar Eva heeft ook wel gelijk, momenteel is dit iets minder in. Maar de MDH zou daar even mee lachen, met die uitspraak dat het mode (of hier geen) mode is! Nu zou ik gaan voor een cirkelsjaal om het warme gevoel te evenaren!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts