Een feestjurk

'Ah mama, zo erg, nu heb jij geen feestjurk voor vanavond!'

Naar jaarlijkse traditie maak ik voor de feestdagen graag enkele nieuwe jurkjes. Alleen haalde ik dit jaar de deadline niet voor mezelf. Nochtans was ik al goed opgeschoten in de dagen voor kerstavond, maar het vele 'modelleren' aan dit feestjurkje deed me in tijdnood geraken.

En dat vond de oudste dochter zo jammer. En tegelijk was ze heel tevreden met haar jurk. Een tevreden kind is toch ook een tevreden moeder, hé!
Dus had ik er zelf geen erg in. Wat niet voor kerstavond lukte, lukte dan wel voor oudjaar. En zo kreeg ook ik mijn feestjurk.


Het stofje was liefde op het eerste zicht! De kleurschakeringen vind ik zo mooi. De katoensatijn heeft een rand van blokjes aan de ene kant en gouden schakeringen aan de andere kant. Je kan het trouwens nog steeds bij TST bestellen.

De patroondelen gingen om die reden dwars op de stofrichting wat wel een beetje jammer is, want nu rekt mijn jurkje een beetje mee in de lengte maar niet in de breedte ...


Om eens een beetje anders te zijn, kwam er nu eens geen getwijfel bij ... Het zou een 'prinsessenjurk' worden, zoals de dochters deze jurk noemen, eentje met een getailleerd bovenlijfje en een wijde rok. Ook voor mijn jurk nam ik dit patroontje omdat ik die versnijding onder de borstneep zo mooi vindt. Maar ik volgde niet helemaal ...


Ik wilde een ovalen halsuitsnijding en nam daarvoor mijn boek 200 jurken.


Ik droomde even over die mooie ruguitsnijding van de jurk, uit zelfkennis liet ik deze vallen. Zelfkennis = winter = koud = mijn favoriete onderhemdje.

Omwille van de vorige reden wilde ik dus ook een mouw. Liefst een 3/4. Heb ik daar even mijn kop over zitten breken. Want het patroon voorzag geen mouw ... dacht ik ... Ik baseerde me dus op een basismouw van de Aiko uit opnieuw die 200 jurken ... knipte ... en stelde vast dat er bij twee andere versies wel een mouw was voorzien ... kieken (zei ik tegen mezelf).


Met die mouw kwam het eigenlijk wel goed. Bzg!
Op de schouder zie je dat de mouw niet helemaal perfect zit. Maar ik ben wel heel content met de valse overslag die ik maakte uit pure noodzaak. Omwille van stofgebrek (paneelstoffen vragen vaak wat meer creativiteit om je patroondelen te leggen). Om toch een iets langere mouw te hebben. 
Ik denk dat ik dit nog doe!


De rok werd toch ook nog een verhaal. Het meisje van TST verzekerde me dat ik met 1,60 m zeker voldoende zou hebben, maar dan had ik beter zelf even gedacht, want zelfs voor een 12 -jarige is 1,45 m al te weinig.
Exit originele rok.
Even voorzag ik een Lora-rok (LMV) ... 
Maar mijn hart had teveel zin in een wijde rok. En toen had ik een déja-vu gevoel. Mijn archieven bleken nu eens wel nuttig. Dit rokdeel kreeg ik net wel uit de breedte. 


Bijna klaar! De jurk voerde ik met supervoering van Mon Depot. Deze voelt eerder stijf aan en kan daardoor handig verwerkt worden, pas na een wasbeurt wordt deze soepel. En dat zie je nu wel nog een beetje ...


Crappy foto :-( , maar wel hoe de kleuren echt zijn ...

Nog heel wat feestjes te gaan de volgende maanden. Dragen dan, want ik zie me eigenlijk ook wel weer (te) snel naar iets comfy grijpen.Reacties

 1. Maar wauw! Ik herhaal: wauw! Echt, zo'n topjurk! Ziet eruit alsof hij honderden euro's kost en uit een dure boetiek komt. Het model is helemaal mijn ding (hartje voor de mouwtjes) en in die paneelstof ziet het er extra chique uit. Ben echt onder de indruk van jouw feestjurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. van mij ook ne wauw seg, het zit u keigoe!! En ge hebt het precies uit de winkel gehaald begot!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele mooie feestjurk in een heel mooi stofje, nu hij af is kan je in 2016 gewoon verder feesten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo ongelooflijk mooi! Maak maar van iedere dag een feestje, dat dit prachtexemplaar héél vaak uit de kast komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ja ! Gewoon een jurk, volledig op uw lijf geschreven ! Een stofje dat ik mezelf absoluut niet zie dragen, maar oh zo mooi bij jou !!! Schitterend !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai, die stof zeg! Wat een prachtige jurk, ik hoop dat je ze vaak zult dragen, je lijkt wel een échte prinses!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. recht uit een boekske... prachtig!!!! het blinkt en jij schittert: ideaal om te feesten

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zoooo mooi! De perfecte (feest)jurk!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waw! prachtige prinsessenjurk! Zowel om mee te feesten als de lente mee in te stappen! Deze zal ongetwijfeld veel gedragen worden! Wat een mooie kleuren... Helemaal verkocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige kleuren! Veel te mooi om in de kast te laten hangen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige jurk, prachtige stof, prachtige kleuren! En onwaarschijnlijke foto's eigenlijk, als je niet zou schrijven dat het je jurk voor nieuwjaar was zou ik denken dat ze in het voorjaar gemaakt waren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, deze maakten we nog in de kerstvakantie. Zou vandaag niet gelukt zijn :-)

   Verwijderen
 12. Heel mooi,tof paneelstofje en leuke foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. waaaauuw!! echt heeeeeeeel erg mooi!! prachtige jurk in een prachtige stof!! zit u als gegoten en ik zou echt denken dat het recht uit de winkelrekken komt, ziet er gewoon perfect uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt allemaal voor de mooie commentaren. Ik zal hem proberen heel veel aan te trekken!

   Verwijderen
 14. Wow, super, dat stofje! En hoe je weer alles uit de kast haalde om hem helemaal aan jouw lijf en stofbeperkingen aan te passen! Vakmanschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh, waw zeg, je straalt in die jurk! Super feestelijke outfit! En winter = koud: I hear you! Daar moet hier ook steeds rekening mee gehouden worden :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts