Finally

Finally ...
Het blijft hangen, het rokje!


Het rokje dat als eerste stuk in het begin van het schooljaar van onder mijn naaimachine rolde ... Leonie wilde graag nog eens een rokje. Het moest een 'klokrokje' worden, zoals ze zelf omschreef. Want dat draagt men in het middelbaar. Dat had ze al gezien enkele dagen na de grote stap!


En ik had een klokrokje gezien in een Knippie in de bib en dan nog wel in haar maat. Alleen had ik al snel door dat het tekeningetje niet hetzelfde rokje voorstelde als het meisje op de foto aanhad. Ok, het meisje staat in een heel onhandige positie om een deftig beeld van het rokje te krijgen. En dat vind ik nu eens echt een pijnpunt bij een aantal van die tijdschriften. Met één foto moet je het doen, het liefst een alleraardigste foto, maar dan wel eentje waar je nauwelijks het kledingstuk te zien krijgt ... Heb je dat ook al ervaren?


Maar goed, ik wist het wel voor ik eraan begon. Dat het per definitie geen klokrokje was, dat had ik door aan de patroondelen die weer versmalden naar onderen. Noem het dus eerder een ballonrokje. Even overwoog ik het wijder te tekenen naar onderen. Uiteindelijk liet ik het zoals het was, dat zou vast ook wel mooi worden.


Ik had nog een couponnetje liggen met een luxe uitstraling, Wol - zijde stond er op het kaartje. En het rokje werd gemaakt.Onderweg bleek al dat het toch wel ruim zou vallen. Dus werd het versmald en aangepast aan haar nogal holle rug.
En toen was het af. Leonie was tevreden. Maar je zag het rokje zo naar beneden zakken. Tja, op die leeftijd groei je alleen maar in de lengte. Ik vermoed zelfs dat ze momenteel aan het versmallen is ... En dat ligt zeker niet aan haar eetlust.


Het rokje belandde in mijn naaimand voor bedenktijd. Gisteren werd het er terug uitgevist om in een kwartiertje te doen wat ik eigenlijk al lang bedacht had. Ik stikte aan beide zijden vanaf de zijnaad een elastiek tot aan de rits. En nu blijft het min of meer hangen. Met nog een beetje ruimte om te groeien.


En nu hebben wij nog een vraagje. In Torfs kregen we te horen dat je nu baskets moest dragen, zeker onder rokjes want dat is het helemaal. We kochten er met een beetje bling bling allure. De goede kousen, een bloesje ... maar toch kunnen we niet wennen aan het beeld.


Zijn we teveel verknocht aan laarzen? Ontbreekt er iets? Laat maar komen, jullie stijltips!



Stof: coupon wol-zijde van Penelope
Rokje: Knippie

Reacties

  1. Leuk! Ik zou een maillot in de kleur van rokje/schoenen proberen. Ton sur ton van onderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooi rokje en ik zou gaan voor laarzen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou precies ook de rode kousen skippen. Maar ik ben nu ook niet zo op de hoogte van de laatste tienermode. Ik vind het wel een heel mooi rokje!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zou precies ook de rode kousen skippen. Maar ik ben nu ook niet zo op de hoogte van de laatste tienermode. Ik vind het wel een heel mooi rokje!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig rokje, echt!
    En qua styling, ja... Sneakers zijn hot maar dan moeten de enkels bloot. Dus broekkousen/panty's zonder voeten. Enfin, dat is wat ik ervan vind he 😊 En op hele koude winterdagen misschien niet ideaal, maar ik hou vol. Mijn dochters ook. En verder kochten we van die lage laarsjes, die zijn ook wel erg mooi. En stevige Timberlands voor onder die rokjes, kan ook hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan dus best wel bijleren, ik had daar nog nooit bij stil gestaan dat zo'n sneakers leuk zijn als je de enkels blijft zien ... Maar inderdaad, nu zie ik het ook voor me, dat dat veel hipper is!
      Korte laarsjes, dat wordt misschien iets voor in januari, met de wintersolden ;-)
      Merci, Eva

      Verwijderen
    2. hier worden rokjes gecombineerd met Timberlands en sneakers, maar sneakers idd met de enkels bloot ... De styling is top, al zou ik dat witte vest vervangen door een donkerder exemplaar, maar zo'n rokje staat hier ook op de (ellenlange) to-sewlijst ... In Remi & Cosette voor Teens staat een patroon voor een skaterrok, maar volgens mij staat er ook ééntje in diezelfde Knippie ....

      Verwijderen
  6. zalig rokje.... je ziet je kind toch veranderen hé als ze zo naar 't middelbaar vertrekken.
    Ik vind het rokje leuk met de laarsjes: lekker comfortabel!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben een hogelaarzenfan, dus ik trek mij lekker niets aan van de sneakertrend en vind de bovenste combinatie de tofste. Heel leuk rokje ook, die plooien en de stof maken het feestelijk en toch tienerwaardig!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Geen idee hoe het tegenwoordig moet en met tienermode ben ik al helemaal niet mee ;)
    Wat een bevalling was dat rokje zeg! Maar het resultaat mag er zijn - vindiktoch.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Onze tiener hiér zou de kleuren Ok vinden ; maar zou beslist de maillots én de schoenen afkeuren. Ze zou kiezen voor 'hoge' baskets ; geen lage sneakers. ( al weet ik dat velen de naam omdraaien en sneaker voor hoog zien en baskets voor laag) En de maillot zou een legging moeten worden. Als 't erg koud wordt komen daar dan wollen sokken overheen die ferm slobberen rond de enkel. En het rokje is helaas geen skaterrokje ( : het favoriete tienerrokje).
    wat IK erover denk is lichtjes anders : ik vind de geshowde outfit erg hip ! dé herfsttinten bij uitstek ; een mooie klassieke combi van een tulprokje en een feestelijk shirt !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aha, het heet dus 'skaterrokje', ik leer hier dus echt bij hé. Ondertussen heb ik hier een lap 'neopreen' liggen voor een ECHTE versie!
      Leonie kiest er eigenlijk meestal ook de klassiekere stukken uit, niet alles wat IN is, is haar ding. En dat mag nog lang zo blijven!

      Verwijderen
  10. Stijlvol rokje, heel mooi met de laarzen!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het rokje staat haar prachtig en ik ben fan van de combinatie met de laarsjes. De sneaker-trend laat ik vrolijk aan mij voorbij gaan, tenzij het sportdag is...
    Ik zou mij echter niet te veel aantrekken van de mening van anderen en gewoon kiezen voor wat je zelf het leukst vindt. Ik denk dat je dochter sterk in het leven zal staan als ze zich niet laat definiëren door trends. Dat hoop ik ooit ook mee te geven aan mijn kindjes (nu een peuter en een baby) al besef ik ook dat dat niet gemakkelijk zal zijn...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, gelijk heb je. Leonie kiest gelukkig nog steeds haar 'eigen stijl' uit de vele hypes. Niet alles wat voorbij komt is haar ding!

      Verwijderen
  12. Nog geen tieners hier, maar ik hoop dat ze daartegen niet meehupsen met de laatste trends en gewoon dragen wat ze zelf leuk vinden. Ik vind deze combi zeer geslaagd, maar laat ze vooral aandoen wat ze zelf leuk vindt! Knap rokje trouwens,en dat enkel in de lengte groeien klinkt zeer bekend, de oudste dochter heeft nog steeds dezelfde buikomtrek als 2 jaar geleden.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind het beter met de laarzen! Supermooi rokje.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik vind de laarsjes eigenlijk ook het leukst de basketjes vind ik nog altijd mooier op een broek...

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Lijkt mij echt niet simpel om te naaien voor opgroeiende tieners.
    Maar dit rokje is super mooi en ik vind het wel speciaal met de sneakers!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ballonrokje, klokrokje... Whatever... Het is een megamooi tienerrokje!
    Ik ben ook nogal verknocht aan laarsjes maar het is inderdaad blijkbaar hip hé die sneakers...

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Superrokje ! En dragen de andere meiden nog nog geen baskets ? Ik dacht het wel eigenlijk, maar gelukkig trekken mijn zonen zich daar nog niet zo veel van aan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ja, ook baskets, maar dan voornamelijk met broeken. En toch ook nog steeds veel laarzen ... Ik ben daar natuurlijk rechtstreeks getuige van want wij lopen dagelijks door dezelfde gangen, de dochter en ikzelf!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. OOOO, ik sta in jouw blogrol, super ! Ik voeg jou toe aan de mijne, want ik kom hier ook regelmatig kijken voor inspiratie voor mezelf of de meisjes :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een beeldschone dochter heb je toch zeg

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts