Vormsel anno 2015

Wij vierden zaterdag feest! Leonie koos ervoor haar vormsel te doen, nu ze in het zesde leerjaar zit. Een feest met heel wat voorbereidingen! Ook door de vormeling zelf.

'Of ik ook dit keer zelf de outfit zou maken? ' werd me gevraagd nog vele maanden voordien. 'Dat zie ik wel zitten!' antwoordde ik automatisch. Maar opnieuw heb ik het wat onderschat. Ik wilde natuurlijk een outfit waarin de dochter zou stralen en dan leg je de lat telkens een beetje hoger. Ik deed mijn huiswerk vlijtig en zag al gauw dat er dit jaar heel feestelijke jurkjes in de winkels lagen. Mijn pinterestpagina groeide weer enkele weken gestaag.

Al een geluk dat ik niet op voorhand heb geweten dat de zoektocht niet van een leien dakje zou gaan. Zes stoffenwinkels en een stoffenspektakel later, zag ik het licht. Een bling bling staaltje meegebracht van Verkempinck had dan toch nog mijn hart veroverd. Nochtans was ik er twee dagen voordien wat ontgoocheld vertrokken, weer niets dat me kon bekoren. Maar toen het staaltje vanzelf verzeilde bij een écru lap, sprong mijn hart op. Dit moest het worden!


'Of Leonie graag heeft dat ik haar outfit zelf maak?' werd me gevraagd. 'Ja, eigenlijk nog steeds heel graag'. Ze gaf me bijna carte blanche maar had wel één uitgesproken wens. Ze wilde een manteltje.



Ik zocht wat inspiratie en tekende zelf een jurkje uit. Dat ging vlot. Er werd een proeftopje gemaakt. Al lang geleden, maar ik meen me te herinneren dat ik er heel weinig aan heb moeten veranderen. Zo'n proefversie is geen overbodige luxe, vooral omdat het een tweede keer alleen maar vlotter gaat.


Het bling bling stofje was een nieuwe ervaring. Pailletten bevestigd op een soort elastische kant. Maar de angst bleek overbodig. Je kan zo door de pailletjes heen stikken. Wel grappig, ik kreeg zaterdag van meerdere vrienden de vraag of ik dan al die schijfjes er zelf had opgenaaid ... al een geluk dat ik daar niet moest aan beginnen. Hoewel ik geen tijd durf te plakken op het aantal uurtjes dat ik nodig had om pailletjes te verwijderen op de naden en zoom.


Gelukkig vond ik het ideale patroon voor het manteltje van haar dromen zonder veel moeite. Het manteltje hield ik heel sober, geen zakjes, geen knopen en een écru voering.

 
De geschiedenis heeft zich weer herhaald. Pas op de laatste knip vond ik de moed om er nog een handtasje bij te maken. Nadat ik eerst nog even mijn hoop op Veritas had gevestigd, maar dat mocht niet zijn. Geen 'bronzen' handtasjes dit jaar. Na wat groepsoverleg hier thuis, stikte ik een restje van het sierlint voor het feestjurkje van vorig jaar mee. De ringen haalde ik van een oud tasje uit de kringloopwinkel, een heel handig systeem. Je nijpt deze gewoon op de stof. Vroeger hadden ze toch ook geniale oplossingen! Geen twijfel welk model, natuurlijk een Juliette! Want de 'Leonie' zou nu toch niet gematcht hebben.



En wat een geluk. We trokken dit jaar op familieweekend naar Zeeland. De ideale setting voor een fotoshoot. Nonkel Dirk was onmiddellijk bereid om deze opnieuw voor zijn rekening te nemen. Het werd een hele intensieve maar leuke ervaring. Leonie had er heel veel zin in. En het mag toch gezegd, mijn broer zette weer zijn beste beentje voor. Een dikke pluim! Bedankt broertje!

Kijk je nog even mee?










De MDH maakte van dit alles een herinnering voor vrienden en familie.



Een herinnering aan een hele mooie dag!



jurk: Pailletten op kant: Verkempinck, écru crêpe en voering: In den Beer
mantelstof: In den Beer
Sandalen: Torfs
Strik en oorringen: Veritas




Reacties

  1. Wat een knappe meid! De allereerste foto vind ik wondermooi. En het kleedje reflecteert zelfs het licht wat in haar gezicht en zorgt voor twinkeltjes in haar ogen. Good job, mama :-)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amai, superschoon, ik ben echt sprakeloos!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Idem hier seg... Echt heel prachtig!!! Wat een volledige schone matchende, feestelijke, communie-outfit... Ej proficiat voor uw dochter maar ook vooral voor jou seg, af gewoon!!! Woaw. Petje af hier (en ik zou nog kunnen doorgaan begot!)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauwh! Zoooooooooo mooi!
    Wat een knap werk, het plaatje is helemaal af! En die tinten passen perfect bij haar donkere haren en huid! En dat jasje super mooi!
    Om heel erg fier op te zijn, je dochter en jouw vakmanschap! Dikke proficiat!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit is meesterlijk! Wat mooi! En wat een knappe dochter!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo knap, die dochter gaat nog heel wat hartjes stelen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik kan niet stoppen met naar de foto's te kijken! WAUWWAUWWAUWWAUW! Zo ongelooflijk stijlvol! En Juliette past er perfect bij. Communies in wit, ze zijn niet mijn ding, maar voor deze maak ik een uitzondering én een diepe buiging.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo sjiek en stijlvol!
    Past perfect voor een 'tiener'. Heel maar dan ook heel tof.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. schitterend zo je communie doen in stijl. Ideaal voor een tiener

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wauw heel mooi maar nu ben ik ook kog benieuwd naar wat de mama aan had? 😉
    Een dikke proficiat aan de vormeling!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Knap gedaan, en een dikke proficiat voor Leonie!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Schoon!! Erg stijlvol zonder 'erover' te gaan! Het modelletje lijkt me heel geschikt voor beginnende tieners en het manteltje maakt het helemaal af. Knap hoor!! Mooie foto's ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh zo mooi,had net op Google+ nog gevraagd of je het zelf genaaid had.Ja dus,zo prachtig gemaakt,alles is af,het kleedje,de jas en het tasje!!Zou er nog van dat stofje zijn... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een prachtige meid én wat een prachtige jurk!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. En daarom wil Leonie zo graag dat moederlief haar vormsel outfit verzorgt ... ik zou het ook willen in haar plaats. Voor onze eigen zoon was dat ook een feit dat vastlag. Ik ben er nog altijd verbaasd over dat hij dat zo graag wil ... maar zolang hij het wil, nemen we de uitdaging maar al te graag aan he;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wauw! Wat een topstukken, en zo chique. Knap zeg, dat je dat aandurfde met die pailletjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Prachtig, stralend, echt WAUW! Ik denk dat jenog heel lang outfits voor Leonie mag maken! Dit lijkt mij alvast een goede voorbereiding op een trouwkleed :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. zooo mooi!
    ook een pluim voor de fotograaf!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat leuk dat ze het nog altijd leuk vindt dat je voor haar naait! Heel mooie outfit, met alles erop en eraan. Ze straalt! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wauw, wat een mooie dochter en superknappe outfit!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. prachtige jurk! Echt 1 van de mooiste communiejurken die ik al zag!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wauw! Echt een hele mooie outfit.
    Ze ziet er super uit :)

    Creatieve groetjes,
    Het hele Veritas-team

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Prachtig!
    Het plaatje klopt helemaal.
    Ik heb ook veel complimenten gekregen over de zelfgemaakte communie-outfit van de zoon en de foto's (die van ons zijn getrokken op weekend in Herbeumont door mezelf :-))
    Toch leuk hé dat je dat allemaal zelf kan.
    Groetjes Frullemieke
    www.frullemieke.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat is jouw Leonie toch een prachtkind, ze straalt! En waauw voor de jurk en de jas, Saskia, ik ben volledig onder de indruk. Echt heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Het is nu al de vierde keer dat ik opnieuw kom kijken en glimlachen om zoveel perfectie :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Eva, ik doe dat ook af en toe bij bepaalde naaisels!
      Ik ben vereerd dat jij hier al meerdere keren kwam kijken. Ik moet toegeven dat we hier thuis ook heel tevreden waren, zeker ook met de foto's waar ik al ontelbaar veel van genoten heb.

      Verwijderen
    2. Ik doe hetzelfde, en weet nog steeds niet echt de juiste woorden te vinden. Het geheel is af af af! Al die mooie maaksels, de styling, de foto's! Prachtig...

      Verwijderen
  26. PROFICIAT, dit is gewoon af,... alles,... SUPER gewoon !!!
    Dit was een groot werk van lange duur en veel geduld,... maar héél geslaagd !
    De pronkstukken niet in de kast laten hangen,... dragen én genieten,... gewoon doen hé !!!
    De foto's zijn inderdaad héééééééééééél schitterend !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Soms mis ik bepaalde posts in mijn blogger overzicht precies, want naar deze post keek ik al reikhalzend uit en toch nog gemist! Gelukkig kom ik er nog bij uit, want wow Saskia, wat een pracht-pracht-PRACHT outfit! Sobere lijnen, in een prachtstofje! Echt AF!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. amai, dat heb jij echt heel goed gedaan! wat een plaatje is dit zeg, niet te onderscheiden van winkelwaar. proficiat!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts