Little birds


Kleine vogeltjes worden groot ... onze jongste kon dit jaar voor het eerst haar nieuwjaarsbrief voorlezen, en daar was ze terecht heel trots op. De jongste zijn, dat is toch een beetje een speciale positie in huis (en daar kan ik zelf over meespreken). Zonder dat we er bij stil staan wordt ze verondersteld in alles mee te gaan waar grote zus en broer al aan toe zijn. Misschien ook net dat beetje minder aandacht van mama en papa (want die hebben het altijd druk), maar in ruil toch heel regelmatig een portie zuster- en broederliefde, wat verwennerij door de grotere buurmeisjes, de nonkels en tantes samen met de tienernichtjes en -neefjes. En dus wordt onze jongste groot zonder dat we het bewust doorhebben.
Zo zag ik deze week een communiecollectie hangen en drong het plots tot me door dat wijzelf ook een communiefeest voor te bereiden hebben. Niet dat we er nog niet aan gedacht hadden ;-)  , maar het was door andere gebeurtenissen wat naar de achtergrond verschoven ...
De laatste maanden opperde ze regelmatig wanneer ik nog eens iets voor haar zou maken. Ik had een couponnetje vogeltjesstof op de kop getikt in Den Beer waar ze haar oog op had laten vallen.  Haar geduld werd wat op de proef gesteld. Ik had eerst een rokje in gedachten, maar het stofje matcht zo mooi met haar bordeauxbroekje, dus dan toch maar een bloesje. Het Marabloesje zit me ondertussen goed in de vingers, dus  waarom niet eens een versie met lange mouwen.Bij het knippen bleek ik net niet genoeg stof te hebben voor de lange mouwen die in het patroon voorzien zijn. Het ideale moment om mijn allereerste mouwen met mouwsplit en manchet te maken. Dat had ik dus nog nooit gedaan, dan kon ik meteen doordoen aan de verplichte oefening van de naailes. Even opperde ik of ik dan gewoon dit bloesje kon indienen bij de juf,  maar neen hoor, daar had onze juf geen oren naar ... Nu ik dit onder de knie heb, zal ik me dus ook eens wagen aan een jongenshemdje met lange mouwen, nog heel even geduld, want er komt binnenkort een prachtige Theo aan!


Deze vakantie werkte ik in alle rust het bloesje af. Ik twijfelde lang of ik er een kraagje aan zou zetten of zou kiezen voor de gewone afwerking. Met kraagje dus en daar ben ik achteraf heel tevreden over!


En verder koos ik opnieuw voor een kleine variant op het basispatroon. Omdat ik zo graag de kamsnaps gebruik voor dit bloesje, zorgde ik er opnieuw voor dat de passen elkaar ovelappen (2 cm bijtekenen).
Ah ja, en voor de aandachtige kijker, wij houden er hier ook van om een groot deel van de kerstvakantie in onze pyjama door te brengen!

Reacties

 1. Reacties
  1. Ik kies graag in dit kleurenpalet omdat deze kleuren haar volgens mij wel staan!

   Verwijderen
 2. Inderdaad, het brilletje past perfect !
  Het paspelbandje kon en mocht niet ontbreken,... wat dacht je wel !!! Kraagje geslaagd. Ook tof met die lange mouwtjes.
  Wat een geluk dat je die oefening kon leren in de les, mouwsplitten hebben nu geen geheimen meer voor jou !
  Ik ben al benieuwd naar Theo !!!
  Troost je, wij hebben hier ook 'pyjama-momenten' !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ééntje om fier op te zijn!!
  haha....die pyjama-dagen, die herken ik!!
  een paar vraagjes: welke kamsnap heb jij? gaan die knopjes niet snel open? waar heb je die gekocht? bedankt en een creatief 2014! Katie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bestelde mijn tang + basisset kamsnaps samen met een vriendin. Ik weet niet meer bij welke site, maar op deze site herken ik dezelfde set (tang + 250 kamsnaps + doos voor € 25):http://www.finoxinxfondo.be/webshop/125677-Kamsnaps
   De kamsnaps gaan zeker niet te snel open, je moet eerder hard aandrukken. Het liep al altijd goed, behalve bij één kamsnap hield ik de tang een beetje scheef en deze gaat iets moeilijker open toe.
   Ik vind deze alvast super: mooie vorm en kleuren en heel weinig werk (geen knoopsgaten, maar ook geen knopen aannaaien!)

   Succes!

   Verwijderen
 4. je hebt er echt een heel mooi bloesje van gemaakt !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel mooi! En van die pyjama dagen in de kerstvakantie kan ik ook wel genieten :)
  Het wordt tijd dat ik nog eens op woensdag naar de les kom :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah ja, Fien, dat zou leuk zijn, dan kunnen we eens bijkletsen!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts