2 + 2 to give away !

'Ik zit in een overlockfase!'
'Een wat-fase?' zou een gemiddelde buitenstaander zeggen, en er zich waarschijnlijk al van alles bij voorstellen, het ene al meer oneerbaar dan het andere!
Maar jullie begrijpen me wel, hé! Niets zo makkelijk als eenvoudige projectjes met een lap tricot en de overlockmachine, weinig tot geen naaimachine nodig. Aangezien ik een redelijke hoeveelheid lapjes bestelde bij Mon Depot, mocht de bestaande voorraad een beetje slinken. Nu moet ik wel toegeven dat er bij het ene projectje  meer tijd ging naar lapjes bij elkaar houden, twijfelen, wel combineren, niet combineren, nog een ander lapje erbij halen, technische twijfels; kan je eigenlijk wel een dunnere t-shirt stof verwerken samen met een dikkere stof? ...
Een eenvoudig sous-pulletje voor de dochter of met 'raglan-mouwen'?

Knopen dienden doorgehakt, maar eens dit gebeurd, lagen hier enige tijd later 4 truitjes (in spé) op de tafel. Nu ja, toch enkele dagen later, want ook bij het truitje van de zoon twijfelde ik opnieuw. Alles in één stof, of toch maar andere mouwen ... Er werd in de naailes druk overlegd, maar eigenlijk zou donkerblauw het mooiste combineren. Alleen, één ding stond vast voor mezelf, ik zou alleen aan stoffenverwerking doen met wat ik had en niks bij kopen. Bij het naar huis rijden had ik dan mijn 'eureka'-gevoel, ik had toch ooit een donkerblauwe tricot gekocht op het stoffenspektakel ...

Het patroon is een T-shirt patroon uit een ottobre, maat 140. Ik gebruikte hetzelfde patroon, maar paste gewoon de lengte van mouwen en panden aan. 

 Nu ben ik blij eindelijk eens jullie te kunnen verwennen ... want de aandachtige lezer snapt dat ik dus een jongens- en meisjesversie op overschot heb! Zoals ik al schreef, eigenlijk is het model een 140, maar ik heb ondervonden dat het eigenlijk niet zo nauw komt, ik heb bij de truitjes die ik weggeef de mouwboordjes en onderste boord nog niet afgewerkt. Dan kan de winnaar mij nog laten weten hoe lang deze uiteindelijk moeten zijn! Kijk maar eens goed naar volgende foto's!

Nog wat praktische info:
Bij het meisjestruitje meet het voorpand nu nog 47 cm, ik heb dit een heel stuk ingekort bij de versie voor Leonie. Daar komt nog een boord aan van ongeveer 4,5 cm breed. Ik meet van juist onder het halsboordje op middenvoor! De mouwen meet ik vanaf het halsboordje over de schouders heen, deze zijn nu 57 cm lang. Ook hier komt nog een mouwboordje aan in dezelfde kleur.
Bij de jongensversie meet het voorpand nu nog 44 cm en zijn de mouwen zonder boordje 49 cm lang.
Matteo draagt nu meestal maat 122 tot 128, Leonie draagt nu meestal 140 tot 146.

Ik maak de winnaars bekend op zondag 9 februari!

Oh ja, ik was het bijna vergeten, ik zie dat mijn volgers nu op 98 staan, op naar de 100 zou leuk zijn. Maar ik vind het eigenlijk even leuk als ik in je blogrol sta, of volg je mij op nog een andere manier, super!
Maak gerust reclame voor mijn give away! Thanks xxx

PS: Mijn modellen hadden er met dit prachtige weertje zin in, de zonnebrillen werden zelfs boven gehaald!

Reacties

 1. wat zijn die mooi seg! heel mooi gecombineerd!
  Heb ik toevallig toch wel een zoon met die maat en die op 7 februari jarig is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke t-shirts!
  Ik waag mijn kans voor de meisjesversie, kan ik die cadeau doen aan 1 van mijn metekindjes.
  Die voor de jongens vind ik ook heel tof, maar mijn zoon draagt momenteel al 134 vanboven doordat hij een lang bovenlijf en armen heeft, dus ik vrees dat het t-shirt te klein gaat zijn.
  Volger ben ik al :-)

  Groetjes Frullemieke
  www.frullemieke.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het shirt rekt goed mee in de breedte, de lengte van het voorpand heb ik een heel stuk ingekort bij die van Matteo, alleen de armen zou je eens moeten nameten!

   Verwijderen
 3. Toffe truitjes! De bloemetjesversie zou nog iets voor mij zijn eigenlijk! En was dat zo'n mooi weer vandaag? Met dat binnenzitten op het werk heb ik dat compleet gemist, toeme!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja, voor de give-away mag je mijn kans aan iemand anders doorgeven. Ik vind de bloemetjes dan wel top, maar ik denk dat ik daar niet meer in pas :-)

   Verwijderen
  2. Een prachtige zonsopgang gezien, knalrood! Maar nu is het alweer aan het regenen ...

   Verwijderen
 4. Oh joepie! Ik heb een dochter die die maat draagt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! Mijn lange, smalle kapoen is nog op weg naar maatje 122, dus ik vrees dat het truitje nog een beetje te groot zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een pleegtoertje dat daar nog in kan groeien.....:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik doe graag mee vr de meisjesversie!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn jongste zoon past perfect in deze maat. Zou heel tof zijn.( Hij was trouwens ook jarig afgelopen week).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Supermooi! Maar zou hier nog jaaaaren in de kast moeten liggen, dus ik laat mijn beurt aan iemand met itets oudere kindjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. knapperdeknap! Ben moeder van 2 zoontjes (maat 104/110) maar die groeien als kool dus zo'n pracht van een t-shirt past zeker in hun kast :-) Ik volg je via Bloglovin

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi! Ik volg je blog al een tijdje. Jammer genoeg is mijn dochter nog veel te klein met haar maatje 80-86, maak er maar iemand anders blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De meisjesversie voor mij alstublieft, zo schoon. Ik heb me maandag voor de eerste keer aan tricot gewaagd, voor mij ook een meevaller. Maar als er eentje weggegeven wordt, ben ik natuurlijk kandidaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik volg je met plezier en doe heel graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ohohoh, deze zie ik volledig zitten! Voor zowel de meisjes- als jongensversie heb ik kandidaten, dus ik ben met alles blij :-) Volgen doe ik je al een eeuwigheid, en ik maak asap reclame via mijn blog. Nu duimen maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. gefeliciteerd ik ben je 100ste volger geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oeh, die zie ik helemaal zitten - en hopelijk mijn zoon ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik was al een volgertje en vind de shirtjes super :-)
  Mijn zoontje heeft per toeval net dezelfde maat als die van jou...
  (dochtertje normaal ook 140, maar die is extreem smal, dus dat zou zonde zijn!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh jeujj! Een jongen met die maat in huis hier. Ik doe dus graag mee!
  Ik volgde je al via bloglovin.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat mooi zeg, allebei! Mijn meisje heeft nog maar maatje 98 a 104, maar toch zou ik een 140 heel erg waarderen, ik heb een doosje met speciale kleren "voor later" en zal het zeker met veel plezier daar bij stoppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Machtig mooie combinaties! De meisjesversie kan goed van pas komen hier. I'm in! En ik volg je via Bloglovin. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oh leuk. Ik heb toevallig een zoon met dezelfde maten als die van jou. Ik doe graag mee.

  Groetjes, Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mijn kleinste spruit wordt op 17 februari 8 jaar oud.
  Ik doe graag mee voor de meisjesversie die momenteel nog wat groot uit zal vallen maar ooit zeker zal passen. De bloemenprint vind ik trouwens prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Weer zo een pracht versies.
  Volgen doe ik je ook al een tijdje, en je blog die komt ook te voorschijn op die van mij! Met een beetje in te korten kan die oudste van mij daar zeker in. Met 3 jongens in huis kan ik die jongensversie wel gebruiken :) gr


  staruur.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wij zijn kandidaat voor de superleuke meisjesversie!
  Prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik waag ook graag een poging! ik heb 2 dochtertjes: eentje die het onmiddellijk kan dragen en eentje die het daarna kan overnemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Een volger erbij! Kei mooie truitjes! Ik ben voor beide truitjes kandidaat. Voor mij dochtertje of petekindje... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. waag hier graag mijn kans. Fan van het meisjesmodel want zou mijn dochter perfect staan. En anders past het zeker voor kleine zus.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. De meisjesversie vind ik zalig, maar daar krijg ik mezelf niet meer ingewurmd :-) Voor neefje Ilias, in een 134, doe ik wel graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik doe heel graag mee voor het meisjestruitje met de prachtige bloemen stof. Het is de ideale maat voor mijn oudste en zal daarna nog lang kunnen gedragen worden door de twee jongere zussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. SUPER, ik doe hééééééééééééééééééééééééééééél graag mee, een trouwe volger!! Zoon lief past een 140 perfect en Valentine doet het met 134.............spannend!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Omdat het zo'n mooie truitjes zijn en omdat ik een zoon heb die perfect in een maatje 140 past ... doe ik graag mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. oooh hier wil ik ook wel graag voor meedoen! Ik ga voor de meisjesversie, daar zal mijn plusdochter in stralen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik doe graag mee voor de meisjesversie! Je staat nu tussen mijn blogs die ik volg en ik ben ook volger geworden. Graag had ik je give-away ook een plaatsje gegeven op mijn blog maar na een uur prutsen en proberen heb ik het opgegeven. Tips daarover zijn welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. T is gelukt, je staat erop, zie vorige reactie :).... Ik doe ook mee voor de meisjesversie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je doorzettingsvermogen! Volgende week maak ik de beide winnaars bekend. Duimen maar!

   Verwijderen
 35. Gisteren in de naailes nog vol overtuiging rondgebazuind dat ik helemaal geen overlock nodig heb met mjin stokoude bernina (het beestje heeft nog een houten onderstel), maar als ik dit zie, dan begin ik toch een beetje te twijfelen... Ik doe met heel veel plezier mee voor de meisjesversie!
  Misschien niet op de meest traditionele manier, maar jouw blog staat wel tussen mijn pins op pinterest onder de vrag cool sewing blogs :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Heel knap!
  Ik volg je via Bloglovin en ik doe graag mee voor de jongensversie (voor mijn neefje).

  BeantwoordenVerwijderen
 37. vraagje :uit welke ottobre heb je het patroontje?En waar haalde je dat prachtige bloemenstofje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het shirt vond ik in de ottobre nummer 4 van 2011. Goed opletten, want het is amper zichtbaar, het is een jongensshirt. Ik korte het wat in en zette er een boord onderaan en aan de mouwen aan! Ik denk dat je in andere ottobres ook nog wel 'raglanmouwen'shirts kan vinden! Succes!

   Verwijderen
  2. Oh ja, het bloemenstofje bracht ik mee van het stoffenspektakel (herfst) ...

   Verwijderen
 38. Bedankt voor de tips,he.
  Ik ga eens zoeken in mijne stapel ottobre s, ....duimen dat hij erbij zit

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts