retro-top

'Oei, er hangt een smartie aan je oor!!!' De droge humor van mijn broer. Ondertussen is hij het wel gewoon, ik heb namelijk een zwak voor die smartie-oorringen en bezit ondertussen al ongeveer de hele regenboog!
Dus kon ik ook niet achterblijven om een collectie kamsnaps in huis te halen. We deden een groepsbestelling met enkelen van de naailes.
Al heel vlug had ik het door, dit wordt een nieuwe verslaving!
Ik bedacht een projectje met kamsnaps, een topje voor mezelf. Deze dame schudt zowat elk modelletje uit haar mouw. Zeg nu zelf, het patroon van een manteltje eventjes zelf tekenen, dan moet je toch al over een hoop talent beschikken!
Ik nam dus een topje uit mijn kleerkast, plooide het overlangs en tekende de vorm van voorpand en achterpand over. Ik zette er bovenaan een boordje boordstof aan en werkte ook de armsgaten af met boordstof. Alles ging heel vlot! Tot ik aan de laatste stikking met de tweelingnaald van het bandje begon. Al een geluk dat ik snel vergeet. Hoeveel keer ik opnieuw moest beginnen? Dat wil je eigenlijk niet weten (en ik weet het ook niet meer, ha!)
Maar goed, het topje raakte af nog voor we op reis vertrokken en kreeg meteen een voorkeursbehandeling in mijn bagage! Kijk maar eens in mijn vorige post!
Door het oude stofje uit de kringloopwinkel ook een beetje een retro-gehalte! Ik blijf dat leuk vinden, toen ik het stofje meebracht zag ik er eigenlijk niet meer dan een ouderwets slaapkleedje in. En ondertussen gebruikte ik het al de tweede keer voor een favorietje! 
Met dank aan mijn vriendin voor de foto's! Een dagje aan zee onder ons tweetjes zoals in onze jonge jaren. We hadden er deugd van!

Reacties

 1. Waar las ik nu toch net nog ergens : "Blauw met rood, dat kan al niet fout gaan voor mij!". Ewel, ik treed je graag bij : Blauw met rood, dat kan al niet fout gaan voor mij! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, kei-mooi, zou ik zelf ook direct dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. grappig ! ik maakte net een soortgelijk topje ! Met knoopjes bij mij. Ook gebaseerd op een topje dat ik al had... Komt in de loop van volgende week op mijn blog maar wel al op mijn FB te zien...
  ( bij vakantiefoto's : https://www.facebook.com/mooisvanme )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh ! en ik vind het jouwe erg geslaagd trouwens ! ( het mijn ook , maar da's een heel ander geworden . Ik heb een ander ' soort ' lijf denk ik :) )

   Verwijderen
  2. Ook bij jouw een mooi topje, leuke kleuren en de knoopjes lijken helemaal op de kamsnaps! En dat we het nu toch nog enkele keren mogen dragen, ik hoop op nog een mooie nazomer ;-)

   Verwijderen
 4. Supermooi!
  Bij deze volg ik je blog!
  http://mamadammeke.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lekker retro! een goede start voor maandag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo hip retro in combinatie met de short. Ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi! En hoera voor zelf patronen durven tekenen, heel geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts