Met een kus voor de juf

Het einde van het schooljaar is nog nooit zo stilletjes gekomen. Daar zal het vreemde weer wel voor iets tussen zitten. En dat einde, dat is altijd wel een beetje dubbel. Blij omdat een mooie lange vakantie voor de deur staat waarin we weer heel wat mogen beleven (en leren)! Maar toch ook een beetje afscheid nemen. Nog maar voor even hebben we een kleuter in huis. Lucia is er helemaal klaar voor, ... de grote stap naar het eerste leerjaar (meer dan wij dat zijn!). De juffen zitten daar zeker voor iets tussen! Het hele jaar door worden de 'kleuters van het derde' klaargestoomd voor die overgang. Het grote moment was een tweetal weken terug, een nacht op school slapen, een volgende stap naar zelfstandigheid. Alle kleuters sliepen per twee of per drie in een tentje op de speelplaats. 's Avonds zongen ze kampliedjes in een grote kring rond het kampvuur. Lucia keek er enorm naar uit, het inpakken van de spulletjes werd niet aan het toeval overgelaten ...
Volgende week volgt nog een afscheidsreceptie samen met het eerste leerjaar, deze laatste mogen de kleuters dan 'over de streep' trekken! Hoe leuk zal dat zijn!
Je merkt het wel, de kleuterjuffen doen allen hun uiterste best om de kinderen heel wat bij te brengen. Hier in het dorp kozen ze twee jaar terug voor een nieuwe klasindeling: 5 gemengde 2/3 kleuterklassen. En dat blijkt goed mee te vallen! Zo blijven de kleuters dan ook twee jaar bij dezelfde juf. Omdat juf Christine dit schooljaar besloot halftijds te werken, kreeg Lucia er ook nog juf Martine bij. Twee juffen die elkaar perfect aanvullen, dat gevoel hadden wij! Beide met meerdere jaren ervaring en een meer dan groot hart! En dat verdient een dikke merci!
Ik maakte voor beide het '101 keer herbruikbaar'-tasje uit het boek Zo geknipt. Ik denk dat een kleuterjuf wel af en toe iets extra moet meenemen en dan kan zo'n tasje wel handig zijn. Ondertussen kon ik ook nog eens aan restjesverwerking doen! En aangezien ik hier meer dan genoeg restje heb, zal dit hier nog meer gemaakt worden.

Lucia kon snel beslissen, de rode gaat naar juf Martine (want zij draagt dikwijls rood), de bloemetjes naar juf Christine!

Reacties

 1. SUPER !
  De juffen zullen er ook zeker van zijn : de mama van Lucia heeft ook een groot hart !!!
  Het hoeft allemaal niet, maar het zal hen zeker deugd doen...
  Lucia ziet de juffen ongetwijfeld volgend jaar over de speelplaats lopen mét die handige tas !
  Ik denk dat ik zelfs een restje herken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi!! En als kleuterjuf kan ik echt zeggen: "Ja, super handig! "

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supermooi ! Daar zullen de juffen vast heel erg blij mee zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die juffen mogen toch hun pollekes kussen op het einde van jaar, hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi en handig!
  En herkenbaar... hier gaan er vanaf september twee khadetjes naar school - ook wennen voor ons ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Twee toffe tassen ! Die zullen de juffen nog vaak goed van pas komen !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. alweer tevreden juffen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hele mooie tassen! Die zullen goed van pas komen bij de juffen...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. SUPER MOOIE TASSEN
  ECHT WAAR
  IK WIL IN DE JUFFEN HUN PLAATS ZIJN
  IK ZOU MEGA HARD CONTENT ZIJN MET ZO'N TAS
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben een juf.
  Helaas van studenten 18+.
  Die geven geen tassen bij het einde van het schooljaar.
  Ik heb wél Spumante en pralinen gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts