Oker en zo

Een hemdje, dat wou ik nu al zolang nog eens maken. Alleen kon ik maar niet het goeie stofje vinden. Het moest een beetje zomers zijn, een leuke maar niet al te opvallende print hebben, een beetje jongensachtig, maar ook niet te kinderachtig. Af en toe zie ik wel eens een stofje dat daaraan beantwoordt bij de webwinkeltjes. Alleen ben ik nog een beetje oubollig op dat gebied. Een stofje, daar wil ik voeling mee gehad hebben, de kleuren in het echt gezien. Dan denk ik, ik maak er eens een dagje Gent van. Alleen, dat laatste blijft bij goeie voornemens, maar spijtig genoeg, nooit eens voldoende tijd om er werk van te maken.
Ook in mijn favoriete winkel vond ik niets dat me werkelijk kon bekoren. Jammer dat ze er dit niet meer hebben, want ik zou er zo nog eentje gemaakt hebben. Komt het je bekend voor? Dat kan, want wie al eens een jongenshemdje maakte, liet zich misschien wel helpen door deze schitterende tutorial!
Toen trof ik per toeval heel wat van die winkeltjes met schitterende stofjes op het stoffenspektakel in Brugge. Ik koos er een stofje van Michael Miller. Bij thuiskomst was ik helemaal in mijn nopjes: de gekleurde jeans en de dikke tricot die ik kocht, past er perfect bij. Er zit dus nog een Jacob en een ritstrui (dat wordt een nieuwe uitdaging) aan te komen.


Het patroontje lag al enkele weken klaar. Het in elkaar steken lukte vlot, hoewel het folieke van Mamasha me enkel gelukt is aan de mouwen. Ik wou dat folieke dus ook aan de sluitrand, blijkbaar begrijp ik toch iets verkeerd in de uitleg want ik kom dan niet uit aan de kraag. Soit, zo is het ook wel goed!


Ik gebruikte dit patroon uit de Burda, al een geluk dat ik al bij het tekenen vond dat het nogal kort was. Ik voegde toch maar enkele cm toe en vind het eigenlijk nog steeds vrij nipt.

De zoon, die is in zijn nopjes. Hij gaat zijn feestweekend tegemoet. Wordt vervolgd!

Reacties

 1. Zo mooi jong! En dat gij dat kunt, zo'n hemd, daar kan ik alleen maar van dromen... Ooit probeer ik het ook eens, wilt gij mij dan lesgeven, juf Saskia? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja hoor, hoewel ik toch wel denk dat jij dat al moet kunnen, je maakt in ieder geval al heel nette ritstasjes en kussens!

   Verwijderen
  2. Ja merciekes hoor, maar een hémd, jong. Dat lijkt mij echt moeilijk. Misschien moet ik al ns beginnen met een patroon te zoeken :-)

   Verwijderen
  3. Ja, doen! Ik gebruikte een patroon uit Burda (bij ons in de bib kan je deze uitlenen!), en liet me dikwijls leiden door de uitleg van mamasha! En als je er niet uit geraakt, dan kan je altijd eens afzakken naar West-Vlaanderen!

   Verwijderen
 2. Awel dat stofke zie ik ook helemaal zitten voor mijn 8jarige zoon, 'k vind het ook altijd moeilijk het juiste stof te vinden. Heel schoon hemdje !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalig stofje, ja! Supermooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh, zo een mooi hemdje! En bedankt, je doet me zin krijgen om opnieuw aan de slag te gaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik echt fijn, dat we elkaar inspireren en motiveren!

   Verwijderen
 5. Ohhh, zo prachtig hemdje en dito zoon! Die straalt inderdaad in dat hemdje !
  Gr
  An
  jace-did-it.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En hij komt weer uit een dozeke! Dikke kus voor de jarige Matteo! Tante Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh ja, je hebt er echt een prachtig stofje uitgekozen ! Wat een resultaat zeg !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk met de paspel op de schouders! Ben weg van het oker :)
  http://tweeemmerkeswater.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps, was niet de bedoeling! Heb je complimentje toch nog kunnen lezen! Bedankt, Hilde.

   Verwijderen
 10. heel leuk saskia! ben hier ook bezig met één in drievoud :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts