Bambi bij de indianen

Nog enkele dagen kerstsfeer en dan schuiven we alles weer op zolder en kijken we alweer uit naar volgend jaar. Dit jaar was een productieve vakantie. We genoten van het samen thuis zijn. We deden wat we graag deden, voor mij dus zeker naaien en af en toe wat lezen, de MDH maakte vele heerlijke gerechtjes en de kids ontdekten hun speelgoed opnieuw. 
Het indianenrokje was zo leuk om te maken, dus op een tweede zouden we niet lang wachten. Ik koos voor een blauw stofje uit de 'oude' collectie van den Beer. Dat oud mag je wel letterlijk nemen, want een wasbeurt kon het wel gebruiken. 


Het truitje is er eindelijk van gekomen. De uitleg vind je hier! Tricot met de overlock  = leuk en snel klaar! Een pasbeurt onderweg mag je toch zeker niet overslaan, bij ons vielen de armsgaten nogal smal uit. Het probleempje loste ik op door een driehoekje tussen de naad te steken. De bambi werd na 'lang' twijfelen door de dochter gekozen op het stoffenspektakel. De meneer vond het niet erg dat dat kind daar al zo lang stond, hij zou ze wel af en toe een snoepie geven ...

Reacties

 1. Heel erg leuke outfit! De t-shirt is ook heel geslaagd vind ik! Ik maak die eigenlijk nooit omdat die er vaak zo pyyama-achtig uitzien maar die van jou is echt super. Hoe werkte je de halsrand af? Een reep stof dubbel plooien en die er langs de goeie kant dubbel aanlocken en dan naar boven te leggen? Ik ben ook net bezig aan een jurkje in tricot, ook met aangeknipte mouwtjes (dacht eerst dat je ook dat patroon had gebruikt, maar toen zag ik de link). Heb intussen alle kleedjes in de winkel binnenste-buiten gekeerd om te kijken hoe ik dat het best kan afwerken om niet op een pyama te lijken. Ik twijfel nog tussen beleg zodat je geen stiksel of boord ziet langs de goede kant ofwel een biesje dat langs binnen vastgestikt wordt (da zie je enkel een stiksel langs buiten maar geen biesje). Enige ervaring/tips hiervoor?

  In ieder geval, super geslaagd en dat rokje in dat stofje is ook zo geweldig mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor het compliment. Hier nam ik inderdaad heel gewoon een dubbele reep boordstof (die ik op maat op de korte kant met zigzagsteekje dichtstik), de drie lagen samen locken en de boordstof naar boven leggen. Ik heb het niet bestikt (zoals de juf het in de naailes wel zou doen) omdat ik dat niet zo mooi vind en het 'elastische' dan ook veel minder is. De witte tricot is hier wel dik en stevig, ik denk dat je dat 'pyama'-gevoel meer hebt bij dunne tricot.
   Bij dunne tricot heb ik nog gewerkt met een heel smal biesje uit dezelfde stof en dan wel bestikken!
   Benieuwd naar je resultaat!

   Verwijderen
 2. Ze vindt het zelf ook super zo te zien! Leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben vooral fan van het rokje, geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie outfit, ik hen net hetzelfde hertje, heb het vandaag nog in mijn handen gehad maar ik heb het t-shirt gepimped met wat anders met transferpapier, ook wel leuk om te doen.Ik denk dat ik bij jou kom raad vragen als ik vraagjes heb met mijn overlock:),groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi! Zowel het rokje als de tshirt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts