Etnisch

Of ik een broek uit dit stofje zou maken? Neen, zei de MDH. En dus knipte ik er een bloesje uit waarvan het patroon me wel fascineerde. Denk terug aan de paasvakantie! Ondertussen zag ik al heel wat mooie broeken met prints passeren, maar voor mezelf heb ik er nog geen.


Het bloesje werd nog afgewerkt in de laatste naailessen. De sjaalkraag vraagt wat meer denkwerk, maar al bij al valt de uitleg (met tekeningen!) van de Burda nu eens goed mee! En eens je door die kraag heen bent, is er niet veel moeilijks meer aan.


Een roestkleurige broek (want dat is de kleur van het kleine ruitje in de stof) zou er mooi bij staan. Bij Mon Depot bestelde ik een roestkleurige 'crepe'. Ik ging op zoek naar een passend model, en vond ook deze in een Burda.Ik ben eigenlijk heel tevreden met het model van deze broek, wat smaller naar onderen toe en iets openstaande zaken. Lekker losjes, ideaal voor de zomer. En ja, easy-peasy again! Geen rits, maar wel een 'heel' brede band boordstof in de taille. Ik kocht 15 cm minder dan aangegeven en vind dit eigenlijk nog te veel. Lijkt wel een beetje op een zwangerschapsbroek. Achteraf bedacht ik nog dat ik dan ook nog eens een stofje van Fragile gebruikte ... maar neen, bij mij zeker niet zo bedoeld! Misschien wel een tip voor wie dat wel is, dit kan wel eens een ideale broek voor de 'tussenfase' zijn (denk ik toch).
Alleen zal ik die tailleband mogen lostornen, want na enkele uren dragen, vind ik de broek toch ietsjes te losjes worden. Een elastiek zal dit wel verhelpen.


 
En wat heb ik geluk gehad. Het bloesje lag op mijn strijkplank want de lengte, daar moest nog iets mee gebeuren. Maar ik zou de broek eerst afwerken. Mijn strijkijzer brandde er rustig een gat in terwijl het stond op te warmen.Typisch, ik ben een chaoot. Het bloesje lag half om half op mijn strijkijzer. En toen was de lengte als vanzelf bepaald ;-)Etnisch dus, een ander stijl dan gewoonlijk. Maar ik hou dan ook van zoveel stijlen.


Reacties

 1. Mooi! Vooral de snit van het bloesje vind ik wel apart. Welke burda had dit model?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uit de Burda april 2014! Daar staan nog een aantal dingen in die ik wel eens zou willen maken! Succes als je dit zou maken, de tekeningen helpen je al goed op weg!

   Verwijderen
 2. Chic bloesje, heel speciaal die sjaalkraag! Mooi geheel met de broek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, ik ben hier ook bezig met een etnisch stofje, alleen dan voor een kort shortje, weet nog niet of die foto's wel voor publicatie vatbaar gaan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo mooi, maar vooral ook ... het ziet er kei-ingewikkeld (hihi, wat een woordspeling) uit ! Ik zie mij niet direct zo'n bloesje maken hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig was het bloesje maar aan de onderkant beschadigd door je strijkijzer.Wel heel mooi bloesje en ook je broek mag gezien worden

  BeantwoordenVerwijderen
 6. tof stofje, dat bloesje!, de broek had er ook niet in misstaan denk ik. Nu het toch 'iedereen aan de pyjama-broek"-zomer is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou daar nooooit mee staan maar jou staat het wel geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig! Ben helemaal weg van het bloesje!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts