Communie anno 2014 II

Een communicantje in huis? Dat betekent natuurlijk het hele gezin in het nieuw!
Leonie, die had eigenlijk al een tijdje geleden een eerder toevallig feestelijk jurkje gekregen en ook het hemdje van Matteo zag je al eerder. Ik kocht een rood shortje bij JBC. Al binnen het eerste uur voetballen scheurde de stof langs de zijnaad. Zou niet mogen, maar toch een dikke pluim voor de klantvriendelijkheid van deze keten. Ik mocht onmiddellijk iets nieuw zoeken en als ik niets vond, zouden ze me het geld gewoon terug geven. Geen gezeur over een kasticket (dat ik natuurlijk niet meer had). Daar kunnen andere winkels nog van leren!

Wat zou ik nu eens maken voor mezelf? Twee jaar geleden twijfelde ik geen moment, eerst schoenen, dan stof, maar het model van het jurkje lag al lang vast!
Opnieuw koos ik voor het principe, eerst de schoenen, dan de rest. Ok, bizar, ik weet het, maar zoals ik al eerder schreef, zoek maar eens een mooi paar zomerschoenen waar steunzolen in passen!
Ik liet hier en daar vallen dat ik eigenlijk wel eens zin had om voor een broek te gaan, want die jurkjes, die blijven elk jaar teveel in de kast (wegens te koud). Jammer, zeiden de meesten, met een jurkje ben je meteen helemaal gekleed en het blijft toch feestelijker. Doe maar je gedacht, zeiden weer anderen ...

En toen zag ik in de Burda van maart dit. 'Eureka' dacht ik, 2 vliegen in één klap! Ik zag dat wel zitten, maar hoorde van heel wat kenners dat ik een heel goed stofje zou moeten hebben en dat zoiets perfect moet passen. Had ik toen misschien maar beter geluisterd, want het werd toch wel een heel lange weg!

Eerste stop, één of andere stoffenwinkel in St-Andries Brugge, prachtige stoffen, maar bij de prijskaartjes moest ik even slikken, € 80 / m en ik had meer dan 3 m stof nodig. In Oostende het omgekeerde verhaal, een stofje van €3 / m zou hier niet volstaan!
Uiteindelijk vond ik op het stoffenspektakel het ideale stofje, passend bij de schoenen en met een iets redelijker prijskaartje! Na een bemoedigend complimentje van de Hollandse verkoper, begon ik eraan ...

Ik werkte mijn broekpak uiteindelijk bijna volledig af in de naailes, want enige raad en hulp bij de verschillende stappen was hier wel op zijn plaats. Onderweg stak de twijfel regelmatig zijn kop op. De laatste avonden dat ik eraan werkte was ik het 'geval' meer dan beu, ik zeulde het mee op mijn schouder, want hoe krijg je zo'n lang stuk mee op verplaatsing.

De allerlaatste pasbeurt, na een eerste strijk van wel een half uur, deed ik bij mijn naaimaatje. De nodige 'presjonkskes' (= drukknoopjes) houden het geheel samen.  En toen dat gebeurd was, mag je je nog eens een drie kwartier strijken inbeelden.

En toen was het af! Wat vind jij ervan?De MDH, die kiest resoluut voor een maatpak! Daar ben ik wel blij om, want ik vind hem daar heel ... in! ;-)


Reacties

 1. heel stijlvol! mooie kleur en past perfect in combinatie bij je gezin :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauwh zeg! Als ik alleen het patroon zou zien, zou ik zeggen: neen, niet mooi! Maar jouw versie werkelijk prachtig! Knap werk!
  Wat een mooi gezinneke!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hola, daar is moed voor nodig om daaraan te beginnen! Maar t mag gezien worden, dat broekpak! Die laatste familiefoto, love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel tof gedaan! Jullie zien er allemaal fantastisch uit! Het plaatje is af!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. keiknap!!! allemaal! ook den MDH knipoog

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai, zo stylish jong! Echt mooi, ik zou het ook direct dragen. Alleen zou ik hier nooit aan durven beginnen, fantastisch dat jij dat kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sjiek, echt heel mooi gemaakt! Staat je perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het heel geslaagd en iedereen past bij elkaar met de kleuren. Je mag er trots op zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben geen fan van broekpakken (sorry zunne, hoe mooi -daar doe ik mijn pet voor af- het gemaakt is, die dingen zijn echt mijn ding niet), maar ik moest wel even lachen met onze 'kleine wereld'. Toen ik naar beneden scrolde en de gezinsfoto zag, overviel me dat zo plots... Als ik je nu vertel dat ik een tijdje geleden op de Kulak werkte, dan ben je wel mee zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verbinding is gemaakt! Ik zal jouw blog eens voorleggen aan de wederhelft! Zouden we elkaar ooit gesproken hebben?
   Begrijp je mening hoor, ik weet dat dit een 'you love it or you hate it' projectje is!

   Verwijderen
  2. Ik denk het niet :). Je wederhelft wel, dus het zou wel kunnen dat hij me nog kent...

   Verwijderen
 10. Heel knap allemaal! Je hebt er ook het figuur voor hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maatwerk maakt het een en ander goed hoor, ik hoor eigenlijk een paar kilootjes af te vallen ... maar ja hé, vroeger lukte me dat probleemloos en nu ... ;-(

   Verwijderen
 11. Weet je dat diezelfde jumpsuit uit diezelfde burda hier ook nog op de planning staat ? Ik probeerde al eens een snelle smockjumpsuit uit en liet me vertellen dat ik voor een iets zwaarder stofje moet gaan dat toch wat strech heeft ... we zien wel, ik hoop dat ik er deze zomer eens ergens de tijd voor vind ;-) Ik vind het jou super staan in ieder geval ! Iedereen zag er trouwens heel erg feestelijk mooi uit !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super hoor, ik heb nog heel wat plannen uit dezelfde Burda! Nu ben ik bezig aan het tuniekje met 'sjaalkraag'! Jouw kleedje zou ik ook nog eens willen maken!
   Succes, en wie weet als je tips nodig hebt onderweg (als ik het dan nog weet, want ik durf nogal te vergeten ...)

   Verwijderen
 12. Ik vind het heel knap!
  Je hebt er een mooi figuur voor.
  Knappe familiefoto. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Marie Danneels6 juni 2014 om 07:42

  Dikke pluim hoor ! Je bent geknipt voor dit soort broekpakken, echt waar, mooi, mooi en nog eens mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. WAUW!!!! Prachtig Saskia! Kan het geloven dat er heel veel tijd in gekropen is. Maar je staat er prachtig mee.
  Jullie zagen er allemaal stralend uit! Begin al te zweten als ik aan volgende jaar denk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi en ziet er niet bepaald simpel uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een prachtig pak, het staat je geweldig! Al dat harde werken loont. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts