A Mira-dress in all seasons

Ik hou het kort! Beloofd ...😊

De Mira-jurk mag tot één van de populairste patronen van Fibre Mood gerekend worden. Het is dan ook een model dat iedereen staat. Voor jong en oud, dat ook. Ik kreeg al heel wat complimenten met deze luchtige jurk (laten we eerlijk zijn, vooral door de dochters en mensen van het vrouwelijke geslacht ... mannen schijnen het niet zo te hebben voor die 'tent-jurken', die van mij dan toch ...).


De zomerse versie maakte ik uit een lichte zomerviscose van 'In den Beer'. De enige aanpassing die ik voor deze versie deed, was de gerimpelde stroken 2 cm hoger knippen.

De winterse versie maakte ik opnieuw uit een heerlijk zachte en kwalitatieve viscose, opnieuw gevonden bij 'In den Beer'. Dit keer deed ik nog enkele extra aanpassingen. Ik maakte de jurk met lange mouwen, klassiek afgewerkt met manchet en mouwsplit. Het splitje in het rugpand liet ik achterwege, want ik bleek met mijn hoofd zo door de halsopening te kunnen. In dit geval kon ik dus het bovenpand van de rug aan de stofvouw knippen.


Met een truitje erboven en panty's erbij ben ik klaar voor wat frivoliteit in de winter! Oh ja, en niet te vergeten het gekochte onderjurkje om statische elektriciteit tussen jurk en panty's te vermijden. Werkt prima 👍


Dit wist-je-datje moet ik toch ook nog echt kwijt.
De print van dit stofje werd ook gebruikt door Lola en Liza voor een hemd-jurk en bloesje. Even mooi, maar van een veel mindere kwaliteit. Ik erger me steeds meer aan de kwaliteit van gemaakte kledij ... en loop er steeds sneller aan voorbij. Jullie ook?Ik hoop dat Mira van beesten houdt ... Het werden 2 beestige jurken, besef ik nu pas ... Oeps!

Er komt hier minstens nog één extra Mira bij ons in huis ... Besteld voor het voorjaar. En wie weet of deze dan de laatste zal zijn ...


Correctie: Er komen hier minstens nog 2 Mira-jurken in huis, aangezien ik zojuist nog een lapje stof meebracht 😂

Ra ra, de volgende Mira-jurken zullen niet voor mij zijn!


Reacties

  1. Mooi ! Mannen en mode, vaak leidt het toch tot rare uitspraken, want wie in jouw Mira's een tentjurk ziet, kijkt toch niet goed :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tehent? Wablief? Nee hoor, ik (wel van het vrouwelijke geslacht) vind dit echt tof! Heel elegant net. En de ergernis met gekochte kledij, die heb ik ook. Ik koop dan ook al jaren niets meer, behalve breigoed en jeansbroeken, waarbij ik beide mijn 'vaste merken' heb waarvan ik zeker weet dat ze netjes werken (in alle opzichten, zowel naar afwerking als milieu als werknemers).

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts