Cropped red Billietrousers and some flies #linkparty10

Een mens moet toch een beetje zijn best doen om mee te blijven in de modetrends en al evenzeer in de woordenschat die daar bij komt kijken.
Als de dochter helemaal fan is van haar cropped flared jeans,
dan heb je na even denken door dat ze dus een 3/4 jeans met olifantenpijpen bedoelt 😄.

Ik twijfel nu toch of 3/4 een goede vertaling is, 7/8 is het dan ook weer niet ... Als breuken weer in zouden worden, dan zou 4/5 een waardig alternatief voor 'cropped' kunnen zijn.

Ik maakte dus een nieuwe broek (alsof er bij ons thuis water in de kelder staat 😉).
Eentje uit de spiksplinternieuwe Fibre Mood die de naam Billie kreeg.

Ik ging dit keer heel beredeneerd naar de stoffenwinkel.
In mijn schoenencollectie heb ik korte laarsjes met een klein hakje (laat dat laatste de belangrijkste reden zijn waarom ik ze kocht ... vind maar eens elegante schoenen als je hakken van 6 cm al torenhoog en heel pijnlijk vindt).


De laarsjes zitten zalig en toch bleven ze te vaak in de kast staan.
Dat heeft alles te maken met de specifieke rits, de ene kant van de rits is wit, de andere rood en dat zorgt ervoor dat je ze toch niet met om het even wat kan aantrekken.


Ik bedacht dat een rode broek er wel leuk bij zou staan. 
En dus liep ik bij 'In den Beer ' heel kieskeurig langs hun grote voorraden effen stoffen met mijn laarsjes onder de arm.
Het was even zoeken, maar samen met Kaatje vond ik de perfecte kleur en de goede kwaliteit.
Een rode wol/polyester met een heel fijne structuur in geweven.
En zoals dat wel vaker gaat (lees, zoals dat steeds gaat), ging ik naar huis met een bijpassende extra lap stof ... Maar dat is voor later, want deze ligt hier nog te blinken in de kast ...


De broek zat vrij snel in elkaar, want ik sloeg de zakken in de zijnaad over omdat ik vreesde dat ze misschien wat zouden kunnen openstaan (mijn bips benadrukken is het laatste wat ik wil ... bloos).
Net zoals bij mijn Bertha-broek ging ik weer aan de slag met de perfecte omschrijvingen op de site van Fibre Mood om een perfect zittende broek te bekomen. Echt een aanrader om even goed uit te zoeken welke aanpassingen jij kan gebruiken. De aanpassingen zijn zo goed uitgelegd dat het echt een peulschil is om je patroon aan te passen!


Nog geen bijpassend winters bovenstuk (damn, tijd is af en toe zo'n spelbreker), maar wel een bijpassend topje!


En daar hoort dan ook weer een verhaal bij ... Ok, ik hou het wat kort.
Ik had een instant crush met het stofje toen ik het vond in de couponnenbak in de Soldeur.
Slechts 65 cm ... Het moest een snel naaisel tussen de andere geplande projecten worden.

En dat werd het dus niet 😏, dat was al duidelijk hé.
Aan het patroon lag het niet, ik gebruikte het patroon van mijn favoriete jurk van vorige zomer. Jawel, eentje uit een Burda van 2011.
Wat dan wel? Een paspel die er niet helemaal perfect tussen geraakte (de meest fijne paspel ooit), 2 vliegen die precies aan het paren waren (bovenvoorpand en onderpand) en daar wil je dus echt niet mee rondlopen hé. Er kwam een zwart katoentje bij om het beleg te knippen. Heel hard mijn best moeten doen om zo weinig mogelijk vliegen op de naad te hebben (want die zijn geborduurd en dus stug), duizend andere projecten ...

Gelukkig was er Fien, zij wees me erop dat ik dit dringend moest afwerken omdat het perfect bij mijn broek zou passen. Bedankt, Fien!


Rode stof: In den Beer (ter info, ik kocht slechts 1,2 m en had meer dan genoeg)
Stof met vliegjes: Soldeur
Patroon broek: Billie van Fibre Mood
Patroon top: Burda 02/2011

Wil je meer van editie 6 van Fibre mood zien, surf dan naar linkparty 10. En ik kan je zeggen, je zal beloond worden. Wat een parels! Prachtige foto's ook (nota aan mezelf, neem geen foto's de dag nadat je twee nachten op rij bent uit geweest ...)Reacties

 1. Heel mooi !!!
  Vliegen gaan vaak zitten waar je ze liever niet wil...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw zeg, die schoenen zijn al prachtig, maar de complete outfit is dat nog meer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtig en die pasmaat is echt perfect. de volgende keer ga ik zeker aan de slag met die handleiding om het patroon wat aan te passen want mijn taille is veel smaller in verhouding met de rest van mijn lijf en ik had gerust een maatje kleiner mogen maken (maar ik durfde dat niet, zo voor een broek, liever te groot dan te klein zeg maar)
  bij jouw zit ze duidelijk perfect.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts