Leopard, doen of niet?

Als een mens nog niet zou doorhebben dat dierenprints heel erg in zijn dit seizoen, dan komt dat ongetwijfeld omdat ie net terug is van een zes maand durende noordpoolexpeditie.
De etalages zagen er in het begin van het winterseizoen soms eerder uit als een pop-up zoo.

Dat iets in is, betekent nu ook niet onmiddellijk dat ik er direct in meega. In dit geval was er toch sprake van enige twijfel. 

Maar die twijfel kan bij mij soms ook plotsklaps weg zijn als ik in een stoffenwinkel ben. Ik zag in de Veritas op zo'n ladiesnight een luipaardje dat in mijn ogen nog 'braaf' was, het trok mijn aandacht, ik zag er meteen een eenvoudig truitje in, zwarte broek, ... De dochter deed me toch even twijfelen, maar kan dan zo subtiel zeggen, 'ja, voor jou, mama, waarschijnlijk wel ...'. Waardoor er dan toch weer twijfel is.

Zoals je nu ook wel ziet, werd er toch een lapje gekocht. Ik vond in Burda een leuk coltruitje met letterlijk een extra twist


Ik dacht eens snel het shirt in elkaar te steken, maar die col met extra twist ging helemaal niet zonder slag of stoot. Samen met de naaijuf werd de Burdataal ontcijfert. En dat was dit keer geen lachertje. Gelukkig stonden er verschillende foto's van het shirt in het boekje, om de twist erin te krijgen. We waren er nog niet. Als de col zou afgewerkt worden, zoals omschreven, dan zat ik hier zeker al niet meer te typen. De col snoerde mijn hals af als, tja, laten we in thema blijven, een wurgslang ;-)
Ik had nog net genoeg stof om de beide kraagdelen iets breder te knippen. En dat bleek opnieuw niet genoeg ademruimte te bieden. Soms moet je eens minder volgzaam zijn, hé. Aan de binnenkant, sloeg ik het langste kraagdeel onder de dubbele kraag en zette het daar met de hand af. Out of de box denken kan lonen :-)


Het shirt valt ook vrij nauw, maar net niet storend, ondanks ik altijd een maatje 38 uitteken uit Burda. Dat het stofje helemaal niet zo elastisch is door de geflockte luipaardprint zal daar ook wel iets mee te maken hebben.
Het kerstfeest gisteren bij de familie leek me wel een goede gelegenheid om het truitje eens aan te trekken. Verrassing voor de gezinsleden, bleek, want ik het had het truitje volledig in de naailes gemaakt. Alleen maar positieve reacties. Het viel in de smaak! Joehoe! 


Luipaardtricot: Veritas (uitverkocht)
Patroon: Burda oktober 2018 (nog even meegeven dat ik de mouwen naar onderen toe versmald heb)Reacties

 1. Het staat je werkelijk heel elegant.stijlvol

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'Braaf'... maar ook chique!!!
  In combinatie met een nieuwe zwarte 'Bertha'?
  Mooi én stijlvol, geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat dacht ik ook al. De broek is een oldtimer en die lage taille stoort me eigenlijk ...

   Verwijderen
  2. Begrijp me niet verkeerd... ik dacht dat het een 'Bertha-versie' was dat je erbij draagt...
   De lage taille staat je hoor... en noem je 'oldtimer' voortaan gerust een 'blijver' of een 'klassieker'... op foto lijkt deze absoluut nog niet aan vervanging toe! Goede kwaliteit dus!!!

   Verwijderen
  3. Die broek is inderdaad in een ver verledeneen koopje geweest van een prijzig merk. 'k Zal ze dus zeker nog houden, maar een extra zwarte 'gemakkelijke' broek zou wel van pas komen :-)

   Verwijderen
 3. Heel mooi en staat je echt super!
  Ik ga ook eens op zoek naar dat patroontje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb hetzelfde truitje gemaakt. De col was even goed lezen, maar viel uiteindelijk mee. Ik begrijp alleen niet wat je bedoelt met de afwerking ervan, dat zit juist erg mooi. Wel heb ik de rits MA erin gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het stofje is eigenlijk amper elastisch te noemen, waardoor ik de binnenkant helemaal niet kon vastzetten aan de rits op middenachter. Ik heb dus het ene deel maar ergens halfweg vast gezet aan de binnenkant.
   Leuk om jouw blogje te ontdekken!

   Verwijderen
  2. Dankjewel. Het colletje zit inderdaad wel strak. Maar wanneer er weinig elasticiteit in de stof zit, dan zou een rits juist handig zijn geweest. Ik vind die van jou wel erg leuk geworden!

   Verwijderen
 5. Oh wow, ik vind het echt classy! Dierenprintjes werken niet altijd of niet bij iedereen vind ik zelf, maar dit is top!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts