Happy with his new Theo

Ik trakteerde mezelf enkele weken geleden op de papieren versie van de Theo 'tienerproof'.
De dagen voordien had ik me verdiept in het onderwerp 'communiekleren voor minitienerjongens'. Er heerst nogal wat twijfel over dit laatste ... doe ik het of doe ik het niet ...


Om al een beetje in de sfeer te komen en misschien ook knopen te kunnen doorhakken was het ideale moment aangebroken om in een lang gekoesterde lap een Theo voor Matteo te maken.
De stof kocht ik nog bij Liesellove. Een specialleke die me echt wel kan bekoren! Ik hou van het mooie blauw, met wat aqua, een tikkeltje oker en groen. De print met de stoere leeuwen, nog steeds één van de favoriete dieren van Matteo, doet mijn en zijn hartje sneller slaan. Zag je de bloemen, die lijken wel 'geborduurd'!


Ik dook in mijn restjesbak en haalde er meerdere soorten stofjes uit. De eerste 'duik' leverde geen perfecte match op, maar bij mijn tweede duik hadden we prijs. Matteo vond de donkerblauwe stof perfect voor wat extra accentjes!


Alles verliep op wieltjes, leuk om te kunnen naaien zonder veel obstakels of denkwerk, gewoon even beslissen welke extraatjes je wil. Misschien toch opbiechten dat ik er zeker een uur over deed voor ik zeker wist dat de print vooraan zou doorlopen! Of was het anderhalf uur ... en weet je wat Leonie zei toen het hemd af was ... 'Heel mooi, mama, maar misschien moest de print vooraan niet doorlopen ...'


Oh ja, bijna vergeten, ik paste het perfecte trucje toe om de knoopsgaten in een rechte rij te krijgen. Ik vond het warm water niet uit, dat staat vast! Maar wie het dan wel deed, dat weet ik echt niet meer. Je mag hier gerust komen claimen :-)
Het rolletje schilderstape eigen ik me zelf toe, het keert niet meer terug naar de materiaalkoffer!Toeval of niet, gisteren konden we genieten van de ene na de andere prachtige Theo! Ik zat niet bij de bedenkers, maar sluit me bij deze toch graag aan bij de Birtheo's. Proficiat met je verjaardag, Sharon!
Reacties

 1. Echt een zeer mooi hemd! Hoera voor de doorlopende print!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mijn bekkie valt op mijn bureau!!!
  chapeau: het is een pareltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wordt dit de definitieve versie ? Echt ! Wauw ! (ik vermoed dus van niet, maar echt, dit zou hier scoren hoor !)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De gedachte als definitieve versie is een fractie van een seconde door mijn hoofd gegaan, maar voor een zomerse communie vind ik de kleuren net iets te donker!

   Verwijderen
 4. Prachtig hemd in een super stofje! Ideaal als communiehemd als je het mij vraagt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ik kijk al uit naar de communie outfit! Dat zijn hier steeds pareltjes <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er wel zin in, maar met een outfit voor jongens heb ik nog maar weinig ervaring als het op communies aankomt.

   Verwijderen
 6. Oh die rugzijde! Ik herinner me nog dat mooie hemdje in die retrostof met auto's van Soft Cactus. Mooi gedaan alweer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super tip voor de knoopsgaten, ik moet er net 6 maken in een bloesje, je tip komt goed van pas. Wish me luck...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi zeg, helemaal fan (ook al is het blauw ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Stop maar met twijfelen, wel of niet. Deze Theo is de GO voor de YES!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts