Liefste meter

Liefste meter, hoe meer da je mij geeft, hoe beter ... 
Dat had er kunnen staan in haar nieuwjaarsbrief. De oudste, die had daar dit jaar vrije keuze in, geen 'obligate' brief meer in school gemaakt. Nee, ze schreef er zelf één, uit vrije wil!

Ok, nieuwjaarbrieven, ik geef toe, dat is nu wel een beetje heel erg vijgen na Pasen ...
Alleen, degelijke projecten, die hebben tijd nodig. Hmmm, neen, degelijke projecten kunnen echt wel sneller, dat moet ik toegeven!

Groot worden, dat gaat in fasen, nu staat ze al in voor haar eigenhandig geschreven nieuwjaarsbrieven, ontvangt ze met veel graagte haar envelopje terug ... en ja, laat ze het bedenken van het ideale metercadeautje heel gewillig over aan mama.

Dit jaar bedacht ik dat tante Greet, de meter in kwestie toch wel heel gelukkig zou kunnen gemaakt worden met een eigenhandig gemaakte jurk. Alleen, dat kan je natuurlijk niet vooraf maken. Dus werd er last minute een enorme doos genomen, volgestouwd met alle naaiboekjes die ik de afgelopen jaren verzamelde en in de bovengenoemde haar handen geduwd op nieuwjaarsdag. Je begrijpt dat er even vreemd werd opgekeken. Veel uitleg was niet nodig, even later was de speurtocht al begonnen.

Dat wij een duidelijke bloedband hebben, kon ik meteen afleiden uit haar keuze. Haar oog viel meteen op '200 jurken' en na wat geblader kwam er een Aiko MeTiKyRo uit. Bleek dit wel helemaal dezelfde keuze als ik enkele maanden voordien voor mezelf maakte. En dat uit 200 jurken :-) !


Het maakproces, dat duurde uiteindelijk wel veel langer dan het kiezen. En ja, daar kan ik wel enkele redenen voor opsommen. 
Ik maakte een jurkje uit proefstof, paste  het patroon hier en daar aan, ik kreeg daarvoor wat hulp van ons moe. 
PAUZE.
We vonden een gemeenschappelijk moment om een stofje te scoren. Het jurkje werd in de pas gestoken en ja, zelfs redelijk snel zagen we elkaar terug voor een eerste pas-sessie. Oei, dat bleek toch nog een heel stuk te groot. Speldjes steken.
PAUZE.
Aanpassingen doen. Beseffen dat het hele mooie stofje op afstand toch wat gewoner wordt en een extraatje het jurkje wel deugd zou doen. Twijfelen over het extraatje (waarvoor ik trouwens carte-blanche kreeg).
PAUZE.
Andere naaiprojecten met een deadline kwamen er een stokje voor steken. (wordt vervolgd!)
PAUZE.
Knoop doorhakken, het werd een jeansaccent! Hoera! Jurk afwerken, ja, zelfs al voeren en meegeven met ons moe, de bode!
PAUZE.
Een lief berichtje, het jurkje zat goed! Maar euh, misschien toch iets mis met het kraagje. Iets van een centimetertje maar hoor ...
PAUZE.
Het jurkje kwam terug. Toen ik de tijd vond om het probleempje eens van naderbij te bekijken, kwam het schaamrood me toch op de wangen. Het officierskraagje zat aan de ene kant maar liefst 2,5 cm hoger. Shame on me!
PAUZE.
Ziektekiemen.
PAUZE.
Ik zette mijn fout recht. Ik maakte het goed met nog een extraatje aan de mouwen. Waar ik trouwens wel heel tevreden over ben.
Ik ging het jurkje persoonlijk gaan overhandigen.
En kijk, zie ze stralen.


Zus, je hebt veel geduld getoond! 
En al zeg ik het zelf, ik vind je heel mooi staan met je jurk!
Geniet ervan!

Wat ik wel geleerd heb, ideaal is het niet als naaiwerkjes te lang blijven duren, dan durf je bepaalde dingen al eens te vergeten ... De volgende keer maken we er gewoon een gezellig dagje van en ga je naar huis met een nieuw stuk voor je garderobe! 
Reacties

 1. Oh ja, die mouwaccentjes doen het helemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooh, zo leuk dat kadootje, en die accentjes maken de jurk idd geheel uniek, echt heel tof en mooi!! en ook heel grappig en zelfs herkenbaar van die vele pauzes... ik heb ook zo'n paar projectjes liggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha, oh dat zo zoooooo mijn eigen schema kunnen zijn :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n designerjurk vraagt tijd hè, dus is een beetje pauze je wel gegund. :-) Meter weet wat mooi is!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh wat een zalig mooie jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een dikke merci, zusje! Nu wachten op een feestje en het zonnetje om het een eerste keer aan te trekken! P.S. Je beschrijvingen zijn al even keurig als het jurkje! :-) en zo anoniem ben ik nu ook weer niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige jurk! Deze wil ik ook wel in mijn kast!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oeps, ik voel het hemd voor mijn broer naar mij kijken ... Zou de drang naar perfectie er voor iets tussen zitten ? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat, gezien het resultaat, het het wachten waard was ! Zo geslaagd ! Zo mooi bij jouw zus !!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts