Nu heb ik toch nog mijn Lewis ...

Hé hé, het was hier al vele weken stil. Even geen woorden en vooral veel tijd nemen voor andere dingen. De hangmat uittesten, fietstochten met de kinderen en de grote chiro-uittocht helpen voorbereiden. De laatste weken van het schooljaar waren ook wat in mijn kleren gekropen.
En toch valt hier nog wel het één en ander te bloggen.
Waar zullen we beginnen?
Bij het inpakken voor onze Paasreis (ja, ja, zo lang al geleden) toonden onze kleerkasten twee hiaten. Twee hoodies, eentje voor onze jongste en eentje voor mezelf.


De roze versie maakte ik al een eind geleden. Verdict: aan de ruime kant! Dat heb je met die knippie-patronen. Toch niet al te erg vind ik, dit is er dan eentje die heel lang zal meegaan!De stof vond ik eigenlijk een beetje te roze, maar op het gebied van dikke sweaterstoffen mag een mens niet al te moeilijk doen. Veel keuze is daar toch niet in hé. Of zal ik hier nog even mijn slag slaan ;-) ?Het roze moest wat getemperd worden ... met een grijs-witte streepjesstof en dikke grijze knopen! De kap was niet voorzien bij het patroon. Als ik het me goed herinner, dan voegde ik de kap toe van het volgende patroontje uit diezelfde Knippie.En toen lag daar nog een dik pak witte sweaterstof. Oh wat was ik toe aan een nieuwe hoodie. Maar eraan beginnen, mmm, dat bleef maar duren. En toen kwamen de kriebels terug en werkte ik aan één stuk door.


Ik wist al lang dat ik de Lewis uit LMV voor mezelf wilde maken. Waarom viel ik als een blok voor deze Lewis? Ja, zeker zijn naam. Jeugdsentiment. Maar vooral voor zijn looks. De schuine naden met ingewerkte zakken, de drie drukknopen, de leuke en brede kap, de naar voren gelegde schoudernaden.


Ik voegde hier en daar wat centimeters toe, kwestie dat ik in de lengte misschien nog wel met een 16-jarige ranke meid kan concurreren, maar toen ik naar die andere maten in de maattabel keek, sloeg de twijfel toch wat toe.


Uiteindelijk bleken diegene die ik in de lengte toevoegde het nuttigst. De mouwen werden 5 cm langer, de trui zelf 3 cm. De schouderpas legde ik 1 cm van de stofvouw, net zoals het rugpand. Uiteindelijk nam ik dan toch weer wat in aan de zijnaden.
Van de 40 cm grijs-witte streepjesstof schiet geen splinter meer over. Geen mens die weet dat ik voor de voering van de zakken een trucje moest toepassen ...Ik denk dat Lewis en ik dikke vrienden zullen worden deze zomer. Ooit, in mijn jonge jaren mijmerden we onder vriendinnen over de namen die onze toekomstige kindertjes zouden krijgen. Een Lewis? Oh ja, dat vond ik mooi klinken. Maar Lewis zo gespeld, bah, ik had het toch niet zo voor die Engelse spelling en geef toe een mooie Spaans (?) Luis, dat doe je je kind toch ook niet aan hé ...


De fotoshoot deden de jongste en ikzelf onder ons tweetjes deze morgen. Een beetje 'we-time'. Op de valreep, want een uurtje later wuifden we onze jongste uit, om de oudste twee te gaan vervoegen in het verre Limburg. Wat keken ze ernaar uit. En wat is het hier weer stil.

Veel plezier, kids. Tot over een weekje!


Reacties

 1. Twee geslaagde Kaptruien hebben jullie aan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die Lewis is super, ik wou dat ik daar ook in paste!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien moet je er eens een ander sweaterpatroon uit een passende maat bijnemen en op het Lewis-patroon leggen, met enkele cm hier en daar bij kan het lukken. Tricot heeft het voordeel dat het allemaal niet helemaal precies moet zijn hé!

   Verwijderen
 3. Tof, die Lewis, misschien wel n idee voor mezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supertoffe foto's zo met jullie tweetjes ! En super hoodies ook ! Zo comfy !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die 'Selfies' zijn vaak leuk hé, het zijn er om te koesteren, zeker nu ze niet thuis is kijk ik zelf elke dag eens naar dit berichtje ;)

   Verwijderen
 5. Wat een mooie truien zeg ...
  Hier ook nog steeds moe ....geraak maar niet in volle actie
  Ja zie geniet van je vakantie ....kijk uit naar nieuwe creaties

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk! Mss moet die hier ook wel eens uitgetest worden. Geniet van jullie weekje rust in huis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat doen we zeker! We gingen er al twee dagen op uit. Veel gewandeld, maar oh zo veel deugd van gehad!

   Verwijderen
 7. Dat ziet er heerlijk comfortabel uit, en zo mooi afgewerkt, knap!
  Wat dacht je van Loewis? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo had ik het toender tijd nooit bedacht, maar ik zal dat aan de volgende generatie overlaten om kleine 'Loewisjes' te maken ;) . Ik wil me wel nog eens toeleggen op een extra 'Lewis'-sweater ;)

   Verwijderen
 8. Super mooie hoodies en ze zien er heel comforttabel uit!
  Geniet van de rust in huis ;).
  Waar zijn ze op kamp?
  Yane vertrekt over een dikke week....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Katja, onze kids zitten dit jaar opnieuw in Dilsen-Stokkem, maar nu in 'Schootshei', het zou een minder mooie kampplaats zijn, maar dat zal de pret niet minder maken ;)
   En wij gingen er onder ons tweetjes twee dagen op uit (Voeren)! Gisteren waren we in Maastricht en ik moest eens aan jouw denken!

   Verwijderen
  2. Ja, allemaal hier in de buurt ;). Ook naar de stoffenmarkt (Maastricht) geweest?

   Verwijderen
  3. Néé, ik had er nog aan gedacht, maar wist niet waar en wanneer dat is! Misschien voor een volgende keer?

   Verwijderen
 9. Super tof! En perfect getemperd met dat zwart-wit streepje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke truien! Zie ik mezelf ook nog wel dragen...
  Gelijk heb je, even op adem komen kan deugd doen... Heb ook even een blogpauze genomen maar binnenkort ben ik ook weer van de partij!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Perfecte vakantietrui die Lewis van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooie hoodies.
  Ik maakte de lewis ook, maar dan voor mijn jongste.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts