Meisjesdromen

Kortrijk + stoffenspektakel = één en al gekte.
Ik heb het helemaal niet voor drukke toestanden, de MDH ook niet en dat heeft ons waarschijnlijk al van veel moois weerhouden en tegelijk veel leed bespaard.
 
Maar dan is daar elk seizoen het stoffenwalhala, waar ik (meestal toch) telkens toe aangezogen word, ook al weet ik dat ik er met een barstende hoofdpijn terug weg ga. Fijn, neen niet altijd, hoewel ... stoffen kopen, tja, dat blijft toch ook leuk (moeten we toegeven) . Klinkt een beetje verslavend.
Dan ga ik graag samen met Leonie, want alleen is maar alleen. Maar 'toen' wilde ook onze jongste mee. Ja, dat mocht, maar dan mocht ze zeker niet zeuren. Wat heeft dat kind haar best gedaan, dat mag gezegd.

Flink zijn is belonen. En hoe kan je dan belonen,tja, met een lapje stof zeker? Zo'n pyjama in elkaar steken, dat zou ik toch wel vlug eens fiksen. Alleen bleek het lapje vinden helemaal niet makkelijk. Ik denk dat ik het een beetje gehad heb met de vele tricootjes die je daar kan vinden met een kindvriendelijk motiefje.
De jongste, die had het toen al echt niet makkelijk meer en zou waarschijnlijk nog blij geweest zijn met het meest opzichtige stofje. Ze hield zich kranig, echt, zelfs al voelde ik de inspanning. 
En toen moest er nog eentje beloond worden. Ze wilde het kersenstofje. Niet echt mijn favoriet, maar na de intense inspanning kon dat geen punt meer zijn. Kopen dus. Samen met een grote lap groen. Vier lappen stof, dat deed mijn aantal meer dan verdubbelen.

 
De eerste, die ging snel. Te snel bleek al gauw. Een pyjamabroek hoort toch geen zakjes te hebben. Oplossen is dan de boodschap en een half uur meer werk.


 
De tweede, die moest lang 'rijpen'. Om het in mijn hoofd op een akkoordje te kunnen sluiten met het stofje, voegde ik een effen rokje toe. En zie, ik blijk niet altijd even consequent, zo realiseer ik me nu. Ik voegde hier echte zakjes toe, met een rood boordje. Het werd dus een slaapkleedpyjama. Te dragen volgens behoefte.


Een topje op de broek zou nog kunnen ... dan kan ze nog meer combineren. En voor de jongste heb ik ook nog wel wat stof over ...
Ik denk dat ik me vanavond eens zal bezig houden met een lijstje op te stellen, prioriteiten stellen, volgordes bepalen. Strakke planning.Het laatste idee kan nog wel wat wachten, ze hebben nog voldoende groeimarge!

Ging er iets fout in onze opvoeding? Onze kinderen blijken pyjama's te koppelen aan gekke toeren doen?

Reacties

 1. Wat een mooie tricot-creaties!
  Ik vind de kleuren-combi van de pyjama prachtig!
  Ben al benieuwd naar je volgende creatie!

  Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Binnenkort staat het stoffenspektakel in Gent hier op de planning en ik ga er ook met gemengde gevoelens naartoe. Steeds weer sta ik versteld van het aanbod alsook van het aantal mensen dat daar rondloopt;) Aangezien dit op vrijdag is zitten de kids gelukkig wel op school.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel een super resultaat! 2 blije kinders.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bijna te mooi om mee te slapen!
  Lekker even gek doen voor de anders toch maar saaie foto's... SUPER !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supermooie combinaties! Bij jullie slaapt men in stijl!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooie pyjama's hoor. En aangezien je in de buurt woont misschien een tip op 8/3 is er een kleine stoffenbeurs in Beselare met hele mooie webshops.Dat zal minder druk zijn dan Kortrijk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke stofjes! Die zullen niet vaak in de kast blijven liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gezellige pyjama's! Het matrasje is ook heel geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tof, nog een paar pyjama's, die kunnen uitgebreid getest worden, nu het vakantie is en ze wat langer kunnen uitslapen en in pyjama rondlopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie pyjama's ik vind je nep zak echt super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ze zien er vooral heerlijk comfortabel uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die oranje pyjama vind ik echt tof! een beetje retro :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben normaal geen fan van oranje, maar deze combinatie vind ik echt super! Daar zullen jullie meisjes heerlijk in dromen (en gekke toeren uithalen, hier is dat ook zo).

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke slaapkledij! Haast te mooi om mee te slapen...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts