Experimenteertop

Ik ben aan het experimenteren met een zelfgetekend patroontje voor onze oudste. Eigenlijk wil ik een eigen getekend jurkje, maar voor het experiment volstond voorlopig een topje. Zo kon ik al eens kijken of de schouders goed vallen en de rug.
Even twijfelde ik of dit dan moet gebeuren in een proefstofje. Maar ik besloot gewoon 2 stofjes te nemen die ik erg graag zie en ook heel erg proeven naar zomer! Een topje erbij past altijd in een meisjeskast. En er blijft van beide lappen nog een heel groot stuk over ... ik wordt al blij als ik naar de kleuren kijk!


Het bovenste stofje is fluoroze (moeilijk in kleur te brengen), het onderste is ook wel fel, fluoblauwe bloemetjes? Aanvankelijk zag ik het niet goed komen met het fluoroze, een hele moeilijke glibberige stof. Gelukkig kon de aanvankelijk stijve voering die ik Mon Depot kocht, het probleem oplossen. Na een wasbeurt werd zowel de voering als het fluoroze veel soepeler!


Het topje kreeg aangetekende kapjes, een ovalen halsuitsnijding en een voorpand met 'incrustaties' ... Ha, chique woord hé, dat hoor je wel eens als je collega's hebt die 'mode' geven.  En ook van mijn eigenste naaijuf!.Op de rug wilde ik een klein open driehoekje. Dat was even denken hoe dit allemaal zou moeten in elkaar gestoken worden. Maar dat wijst zichzelf eigenlijk grotendeels uit. En een beetje hulp van een collega is ook altijd welkom!


Eigenlijk was het de bedoeling dat de punten elkaar zouden raken en zouden sluiten met een lusje en knoopje (of een striklintje). Na wat pasbeurten vond ik het beter dat de punten wat overlappen en deed in dit eerder sportieve topje een kamsnap. Leonie wilde een witte.
Volgende keer toch maar eerst strijken ;-), zie ik hier ...Ik denk dat er nog wat verbeteringen kunnen, misschien een iets smaller rugpand ... want het heeft de neiging een beetje door te hangen aan het driehoekje. Iets rondere kapjes? Misschien gaat Leonie wel even mee naar de naailes volgende week. Wat extra hulp is altijd welkom! En dan moet ik dringend aan het echte werk beginnen!


Te koud? Ja, dus ...


 Te moe? Ook wel, ze had een feestje vorige nacht ... Nee hoor, geen fuif of zo hé, maar wel een slaapverjaardagsfeestje. Een must op die leeftijd! En dikke fun blijkbaar ook ...

Reacties

 1. Knap gedaan zenne, de proefversie is alvast geslaagd. Als dat allemaal op punt staat hebt ge een topbasispatroontje...basistoppatroonje kan ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hola palo, mooi experimenteersel! Ben benieuwd naar het jurkje ;) Zalige kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fan van de stofjescombi. En wat een mooi modelletje, het jurkje wordt vast een succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 't Is mooi! Ik zou het rugpand ook iets minder breed maken denk ik, voor de rest zie ik hier gewoon een heel mooi topje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh knap! zowel het model als de stofcombinatie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie kleurtjes zeg! Ik vind de rug super mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zoooo mooi zeg! Ik ben fan van het modelletje en ook de stofcombinatie is prachtig!
  Mss. een patroontje lanceren? Ik ben je eerste klant!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schoon topje. Dat wordt zeker en vast een heerlijke jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En op die slaapverjaardagsfeestjes wordt er vooral heel erg weinig geslapen ;) Met humeurig kindjes tot gevolg de dag nadien. Leuke lekker felle kleurencombinatie voor je eigengetekende topje. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'T viel wel mee gisteren ( We gingen winkelen en dat maakte veel goed) en na een nachtje de klok rond is ze weer fit.

   Verwijderen
 10. Ik ben kei hard fan!!! Wil dat direct voor mezelf :). Ik ben ook aan t experimenteren met tienergerief, what was I thinking toen zei dat ik de communieboek wel wou maken ... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tof modelletje, en een leuk rugdetail!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Amaai, zo mooi ! En zelf ontworpen ! Jij hebt talent !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Tof! Ik kan het meestal ook niet laten om zelf patronen te fabriceren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. supertof gedaan hoor! Ik heb die fluo glibberstof ook liggen! Een echte pest om op te vouwen is dat :D Maar wel een heerlijk stofje om te dragen denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. oh whaauw! Dat ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtig! Zo wil ik er ook wel eentje. Zalige kleurtjes ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een heerlijk topje ! Reuze idee voor tienermeiden ! Ik ben fan van dit model ! Mocht je het patroon in omloop brengen ? Ik ben kandidaat-koper. Laat je het me weten als het zover is ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal eerst een beetje tijd moeten vinden om eens mijn patroontjes en opbergruimte helemaal op te ruimen. Dan wil ik het zeker eens uitwerken om te delen. Misschien iets voor de grote vakantie?

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts