Back to tennis

Of toch niet ... Ik deed dat wel, toen ik klein was. Tennissen tegen de muur bij ons thuis als ik alleen was, tennissen met de buurkinderen op straat of met den 'jokari'! In die tijd was dat geen probleem, om het half uur moesten we ons bakske een keer opzij zetten als er een auto aankwam! Trouwens, wij hebben dat eens gezocht, zo een 'jokari' maar niet gevonden tot nog toe ... Tips zijn welkom!

Daar zou ik het eigenlijk niet over hebben! Ik heb natuurlijk een kleedje gemaakt die me een beetje aan een tenniskleedje doet denken. En waar ik zowat alles zal in doen, behalve tennissen ;-)


De inspiratie kwam op model. Een jonge collega van mij heeft een fluoroze kleedje. Ze staat er beeldig mee! Iedereen was er fan van, ikzelf inclusief. Kopen kan niet meer, het komt uit de zomercollectie van vorig jaar van DE Zweedse modeketen met ondertussen al 3200 filialen over heel de wereld. ra ra ...Ik vroeg haar heel lief of ik het eens mocht meenemen. Geen probleem, enkele dagen later vond ik het al in mijn 'vakje'! Nog juist op tijd om mee te nemen naar de laatste naailes. Een patroontje overnemen van een bestaande jurk, daar kon ik nog wat tips over gebruiken. Eigenlijk niet zo moeilijk (in dit geval toch), leg per deel zo plat mogelijk bovenop patroonpapier. Steek heel veel speldjes door kledingstuk en papier. Voila, daar verschijnt het patroondeel. Tweede stap, pas de maat wat aan, jammer een maatje 36 daar kan ik toch niet zo goed in ademenen!Toeval of niet, we waren samen paraat op onze permanentiedag. Ik had ook zo graag een zichtbare rits in het jurkje verwerkt, maar het bleek onmogelijk om een gelijkaardige groene rits te vinden ... Ik had natuurlijk nog het stofje kunnen aanpassen, alleen kan dit momenteel geen optie zijn. Even doordoen met het voorraadje ;-)  Het jonge collegaatje stelde voor om dan maar een andere kleur te nemen. Geen slecht idee, vond ik. Zoveel keuze had ik niet, het werd een witte rits.Hoe die rits zichtbaar verwerken? Daarvoor moest ik toch eens goed denken en hier en daar wat raad op doen. Gelukt dus. Alweer iets bijgeleerd!Het wit van de rits mocht nog wel elders terugkeren. Ik verwerkte voor het eerst een elastische paspel! Verliep vlot!  Het jurkje werd onderweg nog wat meer 'op maat' gemaakt, ik maakte het ook dat 'tikkeltje' langer dan bij de jonge collega ... En zo heb ik toch het gevoel dat het de moeite is om zelf een jurkje (op maat) te maken! 


Als laaste nieuwigheid: Ik gebruikte voor het eerst mijn 'zoomspuit' (is dat de naam?). Ooit gekregen van een dame die de grote kuis deed. Nu heel blij dat ik dit in huis had, want het jurkje hing onderaan goed scheef! De zoom werkte ik af met een beleg. Op heel het jurkje geen enkele zichtbare stikking!


De exacte kleur van het stofje is niet op foto te krijgen. Het is er eentje van Lucy has a secret, gekocht bij Mon Depot! Stevige elastische tricot, ideaal voor dit jurkje.

Nog een klein weetje, nu heb ik niet alleen een gelijkaardig jurkje als het jonge collegaatje. We bezitten ook nog eens meerdere paren gelijke schoenen. Zelfde smaak zeker?
Reacties

 1. Ohhhh Saskia, zo een schoon kleedje. Het staat je geweldig!!! De hals en de iets bredere schouders zijn heel mooi! Knap werk weeral!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel schoon! Die rits vind ik super! Mooi kleurtje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, zit als gegoten. En dank je voor de link naar de uitleg van de rits!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel goed gelukt! Een bestaand kledingsstuk overnemen heb ik nog niet gedurfd... Maar als ik jouw berichtje lees, kan het ook nog meevallen precies. Misschien toch eens al mijn moed bij elkaar rapen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, mooi jurkje, zit perfect! De zichtbare rits vind ik echt super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een collega van mij heeft dat roze, ik herken het! Meer fan van jouw kleur hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh yes, tennisfeeling, ook hier :-) Maar wél een mooie jurk, zit en staat je perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi ! Het idee om de rits in een andere kleur te nemen is zéér geslaagd !
  Met de 'Jokari' spelen,... ken ik ook,... UREN deed ik het in mijn kindertijd...!!!
  Ik ben haast zeker dat je die nog kan vinden in de winkeltjes op de dijk aan onze kust...!!!
  Plan een dagje met 2 aan zee,... al iets gehoord van de kinderen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zouden ze dat ook hebben in de winkeltjes in Kroatië? Zal er toch eens op letten!
   En ja hoor, de kids schreven vlijtig een briefje, Leonie zelfs al 3! Ze zijn het unaniem eens, het is er heel leuk!

   Verwijderen
 9. Heel mooi! Prachtige kleur ook, het staat je fantastisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super geslaagd ! Heel pittig met de zichtbare rits en het paspeltje !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw! Zo tof zeg... je staat er heel goed mee. Ik had de stof trouwens niet meteen herkend :-) Leuk ook, die rits in de rug!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij hebben een 'jokari' van de Decathlon. Niet zo een houten blokje zoals vroeger maar een kunststof geval dat je moet vullen met water. Maar het principe blijft hetzelfde, de tennisbal hangt nog steeds vast aan een touwtje ;)
  En je jurk, een ideaal vakantiekleed! Ziet er supercomfortabel uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gevonden! Niet dat we daar nog niet gezocht hadden, maar blijkbaar niet goed genoeg!

   Verwijderen
 13. Wauw! heel mooi gedaan! reageren via mijn telefoon gaat dus niet altijd want zie dat mijn reactie er niet tussen staat!
  Zal je veel plezier van hebben! Goeie reis!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja, dat is pas tennissen in stijl! Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. dat heb je heel mooi gedaan ... het staat je echt beeldig

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts