Omdat het zo leuk is.

Omdat het zo leuk is om te maken, een nieuw tasje idem aan het vorige. Lucia gaat woensdag naar een feestje van een vriendinnetje. Ze zeurde al zo lang om ook eens met mama iets te mogen maken en dus begonnen we zaterdagmiddag aan een tasje voor Maxine. Samen kozen we de stofjes uit, de vlindertjes werden eigenlijk op verzoek van Leonie meegebracht, maar een klein stukje kon er nu wel al vanaf. En opnieuw deed het fuchiagordijn van de Hema dienst ... waarschijnlijk niet de laatste keer, want ik vind fuchiaroze een erg dankbare kleur om mee te combineren!
Lucia begon ijverig speldjes te steken en dat blijkt toch al een hele klus voor een 6-jarige. Nog voor alle stukken waren uitgeknipt was onze jongste alweer aan het ravotten met broer en zus. Mama zou het wel afwerken, moet ze gedacht hebben. Onze jongste is een echte speelvogel. Ze houdt heel erg van speelkameraadjes, maar kan zich ook heel goed alleen bezig houden (al dan niet met fictieve vriendjes).
En zo gebeurde het, op mijn korte zaterdagnamiddag werd eigenlijk ongepland een tasje in elkaar gestoken (en Leonie stak nog een handje toe). En bleef de rest van mijn to do-lijstje eenzaam liggen om geschrapt te worden ...


Zo zie je maar, er wordt hier wel degelijk nog genaaid, maar jammer genoeg veel te weinig. Aan de nieuwe lading stofjes die de laatste maand binnenkwamen had ik nochtans het tegendeel gedacht. Mis dus ... maar in mijn hoofd komt het nog goed, als er weer wat rustiger weekends zonder balletvoorstellingen, basketmatchen, opendeurdagen, familiebezoekjes, ... aankomen! Maar vooral, als het aanstormende communiefeest voorbij zal zijn!

Reacties

 1. Heel mooie stoffencombinatie en leuk als ze al wat kunnen helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk kadootje, zal zeker in de smaak vallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supermooi ! En weet je, straks maak je er een kindje heel erg blij mee, dat telt ook he !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toffe tas, maxine heeft geluk met zo ' n lieve vriendine.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts