communie anno 2014

Gisteren hadden wij een grote dag, onze jongste deed haar eerste communie! We keken er al lang naar uit, niet in het minst Lucia zelf natuurlijk.
In school bereiden de juffen de kinderen al maanden voor op deze dag. Af en toe kregen we een opdrachtje om samen te doen. Ik vond het wel leuk om te horen hoe die juffen de kinderen op hun niveau kunnen uitleggen wat hen te wachten staat. Nu doet Lucia regelmatig 'haar gordijntje' dicht om even na te denken over de dag. Ze leren ook dat ze fouten mogen maken, maar dat ze het altijd weer goed kunnen maken. En daar gaat zo'n dag toch een beetje om, vind ik, bewust worden hoe ze op deze wereld staan, dat ze zelf keuzes kunnen maken en bijsturen als het nodig is!

Tegelijk horen daar natuurlijk de nodige feestelijkheden bij. De communicant hoort mooi te zijn (en dat waren ze één voor één, 59 gevierden hadden wij gisteren in de kerk!), heel wat proficiatwensen en een feest!

De mama's en papa's steken dan ook een tandje bij en proberen er een mooie dag van te maken. Daar hoort wel enige voorbereiding bij! En als het dan de derde keer is, dan durf je nog net dat ietsje meer uit te stellen dan de eerste keer.

Zo was ik op 30 december al gepakt door de tijd. Tijdens een middagje shoppen met mijn vriendin stond ik versteld dat de communiecollectie al volop in de winkels hing. Pas enige tijd later besefte ik dat ook wij er eentje te vieren hadden ...

Geen paniek hé, dit keer zou ik toch wel zelf een jurkje kunnen maken. Wat het zou worden, daar had ik niet direct een beeld over. Ik moet toegeven, ik hou ook wel van heel veel stijlen. En onze jongste, die had er vertrouwen in, mama zou dat wel in orde brengen.

Mijn pinterestpagina voor Lucia groeide gedurende enkele weken exponentieel aan! Met een moodmap trok ik dan naar enkele stoffenwinkels. Want één ding wist ik al op voorhand, als je iets specifiek zoekt, dan zal je het niet vinden. Ruimte genoeg dus!

Mijn eerste zoektocht eindigde op een dood spoor. Een muntkleurig jurkje met fuchia afwerking. Ik ontdekte al snel dat je 'munt' en 'munt' hebt, en dat dat ook heel flets kan zijn. Niet dus.

De zoektocht naar retro kant liep ook op niets uit. En toen zag ik in mijn vertrouwde plaatsje een mooi lichtroze stofje (een beetje elastisch) met een lichte glans op, heel mooi met licht ecru. Mijn collega van de mode-afdeling kwam daar toevallig ook langs en vond dat ik ervoor moest gaan.

Ik was vertrokken en had er zin in! En als dat vertrouwen er is, dan gaat alles vlot hé! Een proefjurkje werd gemaakt en even later het eigenlijke kleedje. Ik maakte er een 'blazertje' bij en ook dat ging heel vlotjes (best wel wat werk, maar tegelijk ook een goede oefening!).

De accesoires, daar hadden we dan weer meer tijd voor nodig. Pas enkele weken terug vond ik de schoenen naar mijn goesting. En een 'sjakosj', dat moest er zeker ook bij! Ik maakte er natuurlijk eentje zelf en deed ook daar mijn zin (want de MDH zou een kinderlijke modelletje gekozen hebben)!

Mijn broer, haar pépé zag het wel zitten om de foto's te doen. Bij de collega's deed ik een oproep voor enkele attributen en die heb ik gevonden. Het weer was niet helemaal perfect (erg winderig), maar ik ben er toch heel tevreden over.

Oei, ik schreef een beetje veel. Jullie zitten natuurlijk te wachten op de foto's. Voila, dit werd het dan:

De MDH stond in voor de uitnodigingen en koos voor nostalgie. Wie herinnert zich deze tekeningen? Ik vind ze nog steeds prachtig!


Een herinnering voor familie en vrienden:En hier was het bijna voor echt ...


Rara, zoek het verschil. Ik voegde enkele dagen voordien nog een detail toe!


Reacties

 1. Wat een heerlijke shoot! Lucia straalt!
  Haar outfit is helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar seg, wat een ge-wel-dige foto's! Ik her ken dat van 'houden van veel stijlen'. Maar it is communicantsgewijs een schot inde roos!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtig! heel mooi gecombineerd
  wat een mooie meid ook
  en super foto's!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg mooi! En dat strikje op het jurkje... Heel lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het strikje!
  Mooi hoor, en je mooie meid straalt helemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's! En dat vintage kaartje... Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een prachtig communicantje en zalige foto's! Eenvoud en schoonheid combineren, volgens mij is dat uw "stijl" :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd! Lucia straalt, een heel mooi jurkje trouwens, knap gedaan. En wat een coole foto's, super van de peter!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Proficiat Lucia! Je straalt en mama heeft dat heel goed gedaan. Ik krijg hier al warm en koud tegelijkertijd te weten dat het volgend jaar mijn beurt is!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi gedaan! en een dikke proficiat aan Lucia en de rest van de familie!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Schoon gedaan, de outfit, de foto's... Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Originele foto's en een prachtige dochter! Proficiat aan de grote meid en aan de creatieve mama!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een flinke meid, heerlijke foto's en een prachtig kleedje! Dat hebben jullie goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig alles: haar kleedje, de foto's, het kaartje,... Dat heb je weer schitterend gedaan. Dikke proficiat!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Amai ik kan hier maar 1 woord op zeggen PRACHTIG!!!!!! Je dochter straatl.een dikke proficiat aan de mama voor het prachtig outfit en een dikke proficiat aan je kleine meid met haar communie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De 'spring' foto's zijn geweldig, net als de foto's in het station. Het is een zeer mooi kleedje geworden en dat op het laatst toegevoegde detail is top.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie stofkeuzes, je kan zien dat er veel aandacht aan besteed is! En zalige foto's ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Amaai, zo'n mooie foto's ! En wat en outfit ! Dit komt zo uit een poepchique boetiekje !!! Echt, zo lijkt het toch ! Prachtig prachtig prachtig !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. PRACHTIG !!!
  Mag ik hier ook nog een geheim verklappen?
  Op donderdag deed Lucia haar communie en op zondag mocht zij al pronken in de fashion-show in Harelbeke.
  Samen met heel veel andere cursisten van het CVO VIVA West-Vlaanderen zette zij haar beste beentje voor op de catwalk!
  Ze deed het met glans, juf was trots!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ik keek mijn ogen uit naar zoveel prachtige stukken!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts