De meet

Ik heb mijn doel gehaald!
En daar ben ik best wel trots op. Stel je voor, de onsportieve tiener van weleer, groeide uit tot iemand die wat beweging wel kan appreciëren. Aanzie me nu niet voor een sportvrouw hé, maar zonder de nodige inspanningen per week vind ik m'n draai niet meer.
De MDH bekeerde me vele jaren geleden al tot de fiets, het beste vervoermiddel voor 'kortere' afstanden. En ook te voet kan je veel verder geraken dan je denkt!
Maar nu wilde ik het even over sport hebben. Ik ga al vele jaren 'bodyshapen' hier in het dorp, een uurtje per week. Ik leg het altijd uit als 'BBB' maar voor heel het lichaam. Aan de kinderen zeg ik dat ik ga 'turnen', alleen heb je er weinig 'turntalent' voor nodig. Ik heb daar echt deugd van en voel regelmatig de dag nadien dat ik wel degelijk enkele spieren gebruikt heb. Nu vallen deze lessen in de zomer vele weken weg en ik wilde toch wat blijven bewegen. Op een vroege ochtend, mijn hoofd was waarschijnlijk nog aan het slapen, deed ik mijn oude loopschoenen aan en begon aan het 'start-to-run'-schema. Enkele weken geleden vond ik 2, 3, 4 minuten lopen best wel pittig! Maar ik ben blijven gaan. Trouw om de twee dagen aan mijn schema begonnen en het ging steeds beter. Meer zelfs, ik begon het leuk te vinden. Ook op reis zette ik door. En nu is het zover, gisteren ging ik voor de dertigste keer, de laatste keer op het schema. Ik loop iets meer dan 5 km. Nu hoop ik het te blijven volhouden. Drie keer per week, dat zal wel van het goede te veel zijn, naast alle andere activiteiten die nu weer begonnen zijn. Maar misschien 1, wie weet 2 keer per week zou toch moeten lukken.Eigenlijk hoop ik dat er misschien wel een enkeling onder jullie is die ik heb kunnen overtuigen om het een kans te geven. Veel succes als je eraan begint!

Reacties

 1. Proficiat met jouw prestatie en doorzettingsvermogen!
  Ik heb al zo vaak gestart to run... En gerestart to start to run...
  Ik zit momenteel al aan mijn restart to gerestart to start to run ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerlijk is eerlijk, enkele jaren terug ook al eens begonnen en opgegeven na enkele weken. Nu de kinderen iets zelfstandiger zijn, ging het blijkbaar beter. En wat ik nu vooral anders deed: ik ga zoveel als mogelijk 's morgens vroeg. Of ten laatste ergens in de voormiddag, want na de middag ben ik al veel te moe!
   volhouden hé! Ik duim mee!

   Verwijderen
 2. Pfffff.... Ik word al moe van het idee! Zo onsportief als ik maken ze ze niet meer, de verpersoonlijking van de anti-sport :-) Maar zoveel respect voor wie dat wel kan/wil, en er bovendien nog blij van wordt ook, dikke pluim!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben zeker dat mijn LO-lerares mij ook moet herinneren als 'de verpersoonlijking van de anti-sport!' ;-)

   Verwijderen
 3. als schaken een sport is, is naaien dat ook hihi
  ik heb het ook gedaan hoor een tijd geleden, nu loop ik met moeite nog 2km denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zit met ongeduld te wachten tot de bbb-lessen hier terug opstarten! Lopen doe ik graag maar mag/kan ik niet meer doen met mijn voeten. Een keertje ik bezig ben geniet ik er van, maar het is uit die zetel geraken ;) Chapeau voor je prestatie, 5km is een schoon eind!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aangezien ik via mijn werk jaarlijks een soort fitheidstesten moet doen, moet ik jaarlijks opnieuw beginnen met joggen ... en telkens neem ik me voor vol te houden ... en telkens moet ik opnieuw beginnen ... volgende week heb ik die testen en ik heb de indruk dat ik dit jaar iets beter bezig ben dan voorgaande jaren (die extra kilootjes he) ... hopelijk houden we deze keer wel vol ;-) Maar jij bent alleszins heel goed bezig !!! Dikke proficiat !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien eens voorstellen aan de baas om die testen alle 3 maand te doen ;-)
   Succes hoor!

   Verwijderen
 6. Zou ook moeten herbeginnen na een pauze van 2 jaar en vele extra kilo's maar ik vind de klik niet in m'n hoofdje en deze week hen ik elke avond al tot 11.30 u of later gewerkt!! jaja, weet het wel, geen excuus maar toch..........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die klik heeft ook een tijdje op zich laten wachten hoor, maar toen begon zowat 'Jan en alleman' in mijn omgeving te lopen en ik kreeg het gevoel niet achter te kunnen blijven.
   Ook hier heel veel werk voor school, toch zal ik proberen iedere zaterdag of zondag op z'n minst te lopen (zodra ik opsta, dat werkt het beste voor mij!)

   Verwijderen
 7. Ik vond het zo leuk om te lezen dat je de tarte della nonna die ik maakte ook gaat uitproberen, hopelijk smaakt die net als in Frankrijk destijds! En ik ben (voor de zoveelste keer) weer gestart met lopen, dus jouw inspirerende stukje lees ik op het goede moment!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel veel succes en elk dag dat het lukt is een overwinning!

   Verwijderen
 8. ik ben in februari begonnen met start-to-run tegen mei hebben we onze 5 km moeten lopen en nu.....loop ik al 10 km.
  Blijven volhouden.....is super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts