Met gezond verstand

Mijn gezond verstand zei me dat ik misschien beter eens iets 'casual' kon maken, want met dit weer heb ik toch niks aan mijn kleedjes (als officiële koukleum)! Maak eens gewoon een shirt, dat kan je dan op een broek dragen, dat zei het nuchtere stemmetje in mij.
Ik had al enkele keren een wonderschoon stofje gespot in Den Beer bij de afdeling tricot, alleen had ik me nog niet laten gaan er een lap van te kopen. Heel eenvoudig, omdat ik nog eens goed wilde nadenken wat ik zou kunnen maken in dit stofje.
Ik vond in de bijlage van de Knipmode (maart 2012 denk ik), een kleedje waarvan ik de kraag zo mooi vond. Ik zou daarvan het rokgedeelte weglaten en voorpand en rugpand wat verlengen. De mevrouw van Den Beer probeerde me nog even op een dwaalspoor te zetten ... 'Het zou toch ook heel mooi zijn voor het 'hele ' jurkje' zei ze. En ja, dat zou het zeker! Maar ik mocht niet toegeven aan die lokroep ...
Het werd dus een shirt! Het stofje is er één van het oude soort (diolen wordt wel eens gezegd in de naailes), maar wel van nieuwe makelij! Een vriendin van mij noemt dat een 'zweetstofje' en ik kan ze geen ongelijk geven, dat is het nadeel ervan, maar gelukkig heeft het ook vele voordelen, makkelijk wassen, heel snel droog en amper strijken!
Het was de eerste keer dat ik zo een 'col en revers'-kraag maakte, dat leek me altijd moeilijk, maar dat viel dus heel goed mee! En ik stak er maar meteen mijn vertrouwde paspelbandje tussen (een zelfgemaakte).
Reacties

 1. Amai zeg, je bent flink op dreef om je garderobe stevig uit te breiden! Heeeel mooi weeral.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat ben je productief en wat maak je prachtige kleding! Ook dit truitje is weer prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! En tof met die cache coeur en de inspringende kraag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kraagje is inderdaad echt mooi! Knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! En het zou inderdaad ook perfect passen als kleedje, maaaaar nu kan je tenminste wel veel variëren met een gekleurde rok of broek eronder. Beste keuze dus om er een topje van te maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi en heel productief bezig daar! Knappe blouse!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi! Het stofje is inderdaad magnifiek!
  Mooie broek ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts