Jacob Van de Kringloop

Die Jacob, die is me er eentje! Al zoveel geblogd en telkens een succes ... Dus haalden wij Jacob ook in huis en hij stelde niet teleur. Hij mag hier nog passeren.
We kozen voor een donker geruit stofje met een beetje helblauw en fel groen in. Een lapje van de kringloop, slechts een half metertje had ik. Er zat niets anders op dan het patroontje in de andere richting te leggen. Rond de zakjes een kobaltblauwe paspelband en de binnenkant van de tailleband werd in een kobalblauw stofje gemaakt (voelt gladder op de buik). Doordat de zoon nogal smal is, koos ik uit gewoonte 2 maten kleiner (104) en dat had ik niet moeten doen, want bij een eerste pasbeurt zat het wel heel krap. Gelukkig hadden we nog wat speling in de naden, een nu zit het perfect. Volgende keer toch zeker een 116.
De uitgebreide handleiding die je bij het patroon krijgt, is echt zalig. Vooral het deel over het inzetten van de rits, in een heel andere fase dan ik het gewend was. Het ging nog nooit zo vlot!
En nu we het toch over de kringloopwinkel hebben, gisteren botste ik letterlijk op dit jurkje. Het leek wel iets, het werd gepast en goedgekeurd. Nu ben ik wel zeker dat dit jurkje vele jaren netjes in een kastje gewacht heeft om uiteindelijk weer voor iemand mooi te wezen.  Zalig toch, dat merk herken ik nog uit mijn kinderjaren. En het heeft vele details die nu weer helemaal in zijn.


Alleen twijfel ik nog of ik het iets zou versmallen aan de zijkant! Wat denk je?

Reacties

 1. Mooie broek. En dat jurkje is ook super. Ik zou de zijkant inderdaad wel iets versmallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor! Zowel broekje als kleedje. Het kleedje zou ik mss inderdaad ietsje versmallen, vooral in de taille. Ik denk dat het dan nog mooier valt. Echt een supervondst

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel knap!!Ik zou ook wat versmallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo chique zeg ! Zowel de jacob als het jurkje ! Echt een vondst !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hey,
  Heb hier ook net het patroon van dat broekje. Krijg direct zin om er aan te beginnen voor mijn 2 jongens. Maar eerst nog om stof!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts