In het rood (part III)

Het naaien staat hier voorlopig nog op een laag pitje. Te veel andere dingen vullen mijn dagen (van klusjes tot ontspanning ...). En ook een klein voornemen: eerst wil ik enkele 'verstellingen' doen die hier boven in de naaimand liggen. Niet echt mijn lievelingsbezigheid, maar toch wel handig dat ik dat nu zelf kan.

Bij deze nog een project van het voorjaar. Herinner je, we hadden hier een communie te vieren en dit keer wilde ik wel de uitdaging aangaan om iets voor mezelf te maken (met de logische gedachte dat ik dan toch nog altijd naar een winkel kon snellen bij mislukking).
In die periode kwam ik dit tegen op het net en ik was meteen verkocht. Ja, die dame kan er wat van!
Voor mij in dat geval niet de logische volgorde, ik ging eerst op zoek naar schoenen en zou dan een stofje uitzoeken. Mijn keuze van schoenen is sinds enkele jaren dramatisch geslonken, ooit vond er iemand 'de steunzool' uit en ja, ik heb het ongeluk niet meer zonder te kunnen. Voelt er iemand zich geroepen om eens echt mooie schoenen voor steunzolen te ontwerpen?
Zoals al in enkele van mijn vorige berichten: het werden rode schoenen en dus werd het ook een rood kleedje. Ik weet het, op deze manier begon ik aan een ware kopie van het origineel. De ideale stof vond ik in den Beer, een beetje stevig en licht elastisch, echt een super stofje!
Toch werd dit projectje een kuitenbijter want ik paste de methode van 'trial en error' toe. Zonder patroon als basis, met veel hulp van de naaijuf en het torn-mesje slaagde ik in mijn doel en het mag gezegd, ik was heel tevreden over het eindresultaat.


Ondertussen heb ik het jurkje al verschillende keren gedragen en gewassen en gelukkig de rood met wit combinatie doorstond de wasproef!

Reacties

 1. En je mag tevreden zijn met het eindresultaat: wauw! Staat je supergoed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wauw,dat is echt wel een heel mooi kleedje.Jaloeeeeers :)

  Staat je idd heel goed !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hier hetzelfde probleem: sinds een maand steunzolen met aan de linkerkant een correctie voor een iets korter been. Ik kan voor het moment 2 paar schoenen dragen en dat is het. Ik steun dus je oproep!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow! Heel mooi! Ik heb dat kleedje van Grosgrain ook al dikwijls bekeken, maar zou niet weten hoe eraan te beginnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zijn hier echt juweeltjes op die blog hier!!!!!
  Katrien.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts