Wat is cool?

De zoon, die zit in een overgangsfase. Niet dat hij daar problemen mee heeft. Nee, hij geniet voluit van het leven. Wil niets gemist hebben, heeft uren te kort om te ravotten, knutselen, fantaseren, sporten, vertellen, strips lezen, socializen ... Maar hij heeft dus ook al eens tijd om na te denken over wat 'cool' is.


En daar hoort zijn pyjama met piraten niet meer bij. Maar een nieuwe pyjama met sterren. 'Ja, mama, dat is cool!'. Maar zijn 'bruintje', die gaat wel nog mee op bosklas volgende week. En als hij zou durven, dan gaat de rest ook nog wel mee ...


Ik ging het echt niet ver zoeken. Gewoon een bijna remake van zijn pyjama van vorig jaar. Maar nu met coole sterren en weer een beetje op de groei. Hoewel ik moet toegeven dat ik ook al gedacht heb, een beetje op de krimp ... Want echte groeischeuten, dat moet Matteo nog meemaken.


En ik beken, ik maakte deze pyjama ook een beetje voor mijn genot! Want in de winter, dan zie je je eigen gebroed soms meer uren in pyjama dan in hun coolste outfits. En het broekje, dat zat hem zo goed, mooi strak. Alleen dat is al een reden om zelf een pyjama te maken. Want wat je in de winkel ziet, tja, dat is niet echt op de maat van onze spring-in-'t-veld ;-)


Het voorpand van de pyjamatrui van vorig jaar vond ik net te laat terug, dus gebruikte ik de Leonora-sweater uit LMV. Alleen heb ik de mouwen en trui een stuk verlengd. De trui zou anders wel kort uitgevallen zijn. De halsuitsnijding vond ik nogal wijd, dus nam ik een bredere boord. 


Hij is ook wel zorgzaam. De pyjama wil hij niet mee op bosklas volgende week, bang dat hij hem kwijt zou zijn.Reacties

 1. Hier zijn mijn jongens nog voorlopig niet bezig met cool, maar ik merk zelf wel dat ik stilletjes aan de tekenfiguurtjes begin te vermijden. Ze worden groot! Hij staat er alvast geweldig mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een toffe pyjama! Het toeval wil dat ik vandaag mijn stoffenstapel heb uitgeplozen op zoek naar geschikt pyjamamateriaal. Straf he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoon! En auch tegelijk, eentje die overgaat naar het 'coole' kamp ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Héél mooi!
  Goed om weten: alle coole jongens hebben waarschijnlijk meer dan één knuffel mee,... eentje die ze wel durven tonen aan de jongens en de meisjes van de klas en de andere netjes verstopt op een geheim plaatsje,... je weet maar nooit dat er ergens een moeilijk moment komt! (Weet ik van vroegere stagebegeleiding!)
  En nog iets... een pyjama gaat niet verloren op bosklas! ... En indien héél véél pech en het gebeurt toch,... dan maakt mama toch gewoon weer een nieuwe,... dus misschien meenemen en de 'cool' de show stelen,...!!!
  GENIET VAN DE BOSKLASSEN !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die prachtige glimlach op zijn gezicht spreekt voor zich! Heel mooi.

  Groetjes Daisy
  (http://molemiekesnaaiblog.blogspot.be/)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier moet het ook cool zijn. Maar piraten horen voorlopig nog wel onder die categorie. En vooral minions, veel minions. Maar die weiger is te naainen. Daar bestaat prul genoeg van ;) Leuke pyjama!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooie PJ! Oh bosklassen... ik kijk niet uit naar dat moment! Want hoe fijn ik een week rust ook zou vinden, dat is toch teken dat ze een beetje groot worden eh. Dat ze geen kleine kindertjes meer zijn... En hoe lief dat bruintje nog mee mag :) Ik nam mijn knuffel ook altijd en overal mee naartoe. Mila zeult haar Wollie ook nog steeds overal mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk en mijn zoon is ook zoekende tussen stoer en zichzelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie pyama zeg. Maar toch ook weer schattig dat zijn knuffel meemocht :-)
  En leuk dat je ook gaat, vrijdagavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hey Saskia, ga jij vanavond ook naar de boekvoorstelling van '200 jurken'. Ik hoop je daar echt eens in levende lijve tegen te komen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ken dat, die 'cool'fase. Mijn oudste (6 jaar) zit er ook in.
  Mooie pyjama trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts