Madeliefjes

Laatste stuiptrekkingen?


Toen ik bijna 8 jaar geleden mijn eerste ervaringen opdeed in stoffenland, vond ik de kinderstofjes vaak wat oubollig en niet mijn ding. Maar waar een vraag is, komt blijkbaar snel (heel snel) een aanbod. Alleen blijken meisjes in 8 jaar tijd ook snel groot geworden en moet ik me nu vaak tevreden stellen met het genieten van de stofjes en de maaksels die ik hier op mijn scherm zie passeren.
In de zoektocht voor het vormsel van onze oudste (ja, dat komt stilletjes aan naderbij) kwam ik weer voor problemen te staan. Oh zoveel moois, maar niet meer voor onze prille tiener. Maar nog net (heel net) voor onze jongste.


Toen ik het blauwe madeliefjesstofje zag, was ik echt wel verkocht. Maar ik zou niet nog een jurk maken voor Lucia. Ik zag haar er trouwens niet meer mee weg komen. Jammer, want het was een prachtige kwaliteit (met een soortgelijk prijskaartje). Zwitsers katoen, dat zeggen de verkopers graag. Dat merkte ik al te vaak. Deze 'noemer' slaat toch op stofjes van heel uiteenlopende kwaliteit. In dit geval een heel fijne katoen, mooi glanzend. Lees: 'Het lentegevoel op een stof'. En dat halfweg januari. Een mens zou zich door minder laten verleiden.


Enkele dagen later bleek ik plots toch een heel helder idee over dit stofje te hebben. Een bloesje bij haar citroengele broekje!


De hele idee moest toch wel lang rijpen (en ik had ook nog wel veel andere 'te naaien projecten' aan mijn hoofd). Uiteindelijk hakte ik de knoop door en koos voor een modelletje uit één of andere knippie (ik denk de laatste wintereditie) uit de bib. Het model was voorzien voor tricot en had lange mouwen. Een blinde rits kon het eerste probleem verhelpen en zelf een licht gebogen kort mouwtje voorzien is nu niet het grootste probleem.


De mouwen bleven nog even onafgewerkte omdat ik zo graag eens de flapjes, die ik in SVDZ 2 zag, wilde proberen. Er kwam wat twijfel aan te pas (denk aan de stijl van het bloesje), maar de nieuwsgierigheid was te groot en dus deed ik het toch.
Zie je het andere stofje aan de binnenkant, als je heel heel goed kijkt? Alweer een klein flapje van die leuke lap ... maar er blijft nog meer dan voldoende over!
Ik had plots wel een heel groot gevoel van herkenning toen ook voor mij een citroengele broek in een pakje werd geleverd. Helemaal vergeten dat Lucia er ook zo eentje had op het ogenblik dat ik de mijne bestelde. En toen werd één en één twee ... Ik maakte nog snel een eenvoudig bloesje met kapjes voor mezelf. Het patroon lag al klaar!


Ik twijfel nog een beetje over het eigen bloesje ... of ik er dan wel nog mee weg kom? Maar als outfit met de broek (en een truitje erover) denk ik dat ik het toch wel regelmatig zal dragen. Easy outfit, comfy fit ... ideaal voor makkelijke dagen ;)


En wat was het leuk thuis komen vandaag, deze foto's werden nog gemaakt voor we erop uit trokken. Nu zie ik vooral heel veel fris groen. Daar kan ik zo blij van worden!
Reacties

 1. Madeliefjes zijn altijd mooi! ;-)
  Leuke bloesjes op die gele broekjes en die flapjes zijn helemaal top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik dacht nog naar jou te verwijzen ;)
   Ik ontdekte ook dat er nog blogs zijn waarin Madelief voorkomt (over andere onderwerpen wel)!

   Verwijderen
 2. Super mooi, allebei!
  Zo kan je heel zeker voor de dag komen, ik vind het prachtig! Zou het direct ook aan trekken!
  Dat bloesje zou ook echt iets voor Yane zijn, je brengt mij op ideeën. En ik denk dat ik die Knippie hier heb liggen....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een ideale moeder dochter outfit. Fris en vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vond het bloesje van je dochter onmiddellijk mooi maar bij de eerste blik van jullie 'samen'... dan pas viel mijn mond open!
  Heel leuk!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, ik zie het andere stofje aan de binnenkant!
  Beide outfits héél geslaagd!
  Madeliefjes... een heerlijk lentegevoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo fijn om jullie zo samen te zien in jullie eigen bloesje met citroengele broek.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. tuurlijk kom je daarmee weg :)
  heel leuk zo samen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oo wauw! Leuk zeg zo hetzelfde. En de dochter trots waarschijnlijk. Staat dat patroon in een boekje? Of enkel te koop los?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Fien,
  Mijn bloesje komt uit de knipmode mei 2014!
  Heel eenvoudig om te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tuurlijk kom je daarmee weg! Jeansjasje erover en dan is het totally hip :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah ja, natuurlijk! Dat ik daar nog niet zelf aan dacht!

   Verwijderen
 11. Jullie stralen allebei, outfits meer dan geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je kan ZEKER weg met die outfit!
  Het staat je fantastisch en ik vind dat zo plezant, moeder- dochter outfits. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts